Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amanda X.

Czy trzeba ubierac a slub cos niebieskiego,pozyczonego,starego itp.???????

Polecane posty

Gość Amanda X.

Po co te wszystkie zabobony?? :O pieniadz do buta,podwiazka :O itp! Robimy wesele na kilkanascie osob,bez tancow,bardzo skromnie czy ktoras z WAS tez sobie odposcila te ,,zwyczaje,, i ubrala poprostu wszytsko swoje bez cudowania??

a jak żadna nie odpuściła to nie bedziesz pierwsza odwazna? :D ja nie mialam praktycznie niczego bo o wszystkim po prostu zapomniałam, a podwiązka była wściekle niewygodna. założyłam na próbę i zdjęłam :D a stara i pożyczoną (od mamy) miałam biżuterię, ale nie dla tradycji tylko po prostu taka mi pasowała :D

Kiedyś tego nie było stare, nowe, pozyczone niebieskie to z krajów anglojęzycznych przyszło do nas

Gość kazdy robi co chce nikt
nie kaze przeciez

Ja akurat będę mieć ale tylko dlatego, że to fajna zabawa. :) Nie trzeba wierzyć w zabobony i ich kultywować jeśli nie macie na to ochoty.

Gość dadudiraj
Bóg nie pozwala wierzyć w takie zabobony bo jest to zwrócenie się do szatana. wszystkie przesądy, wróżby i inne to nic innego jak sprawka szatana że w to wierzymy. idziesz do kościoła na ślub i to się liczy, idziesz stanąć przed Bogiem i przysięgam miłość do swojego ukochanego a nie myśleć o tym czy będziesz miała pieniądz w bucie.