Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

delicja56

Kogo zaprosić na wesele? Gdzie je urządzić

Polecane posty

Mam z tym ogromny problem. Ja z mazur on z dolnego śląska-nasze rodziny oddalone o 500km. Moja jest zdecydowanie większa więc wypadałoby u mnie ale z kolei nie wiem kogo zaprosić od siebie bo chcemy urządzić skromną uroczystość w takim razie możemy u niego... I już sama nie wiem. Moja matka i ojciec mają liczne rodzeństwo, mnóstwo dzieci a więc moich kuzynów ale nie jestem w stanie zaprosić wszystkich. Na dodatek mały procent z nich jest lubiany przeze mnie. z kolei rodzice się bulwersują bo wyjdzie historia rodem "co ludzie powiedzą"mimo tego że sami mają części dość. Jako że sami to organizujemy więc nie chcę się bawić z kimś kto ciągle ma jakieś pretensje i obgaduje, albo wiecznie jest niezadowolony lub robi dobrą minę do złej gry. Chcę zrobić wesele jak najmniejszym kosztem-ale jedzenia, alkoholu i muzyki ma być pod dostatkiem. Impreza do rana, skromna ale jakaś pamiątka musi być. Może któraś z was jest w podobnej sytuacji-chociaż w części?:)

Gość kaja33334444
u nas podobnie było tylko troche odwrotnie:) w zaistanialej sytuacji robimy wesele nad morzem w pensjonacie od razu z noclegami dla wszystkich.bedzie ok 50 osob. ze swtorny narzeczonego jest bardzio liczna rodzina i przy robieniu listy ograniczyl sie po prostu do minimum - cała najbliższa rodzina-czyli rodzenstwo z malzonka/kiem, rodzice, chrzesni , a z kuzynowstwa tylko tych z ktorymi utrzymuje prawdziwy szczery kontakt.

Uważam, że powinniście zaprosić tylko tych których chcecie. :) To wasz dzień i wasze wesele. Gdzie zrobić to już zależy od was, porównajcie potencjalne miejsca i firmy w jednej i drugiej miejscowości, bazę noclegową, usiądźcie i sprawdźcie co wam wyjdzie lepiej i taniej.