Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieeeta

rozjaśnianie włosów - help!!

Polecane posty

Gość kobieeeta

jak rozjaśnić ciemnobrązowe włosy? Chodzi mi o jakąś farbę. Dodam że jestem naturalnie szatynką

Gość kobieeeta
i to musi zrobić fryzjerka czy można "domowo"

Gość rgegrtgregretger
nie musisz używać rozjaśniacza, są farby które tego nie wymajgają

Gość kobieeeta
a jakie to np farby?

Gość Naćpana ketonalem
Polecam farbe /pallet E-20 rozjaśniam już pare lat i wychodzi ładny naturalny kolor

Gość Naćpana ketonalem
jeśli masz długie włosy to kup 2 opakowania farby. Jeśli krótkie to 1 wystarczy

Gość 45986
ja mam ciemno bazowe wlosy i caly czas rozjasniam na blond rozjasniaczem u fryzjera.. Szczerze chyba balabym sie sama zafarbowac a nie wydaje mi sie ze farba pomoze.. a jak juz to moga wyjsc ci zolte wlosy... a sama na rozjasniacz musisz bardzo uwazac

Gość kobieeeta
mam włosy które zakrywają mi szyję, czyli krótkie. Chciałabym wogóle już farbować na ciemny blond, ale wiem że od razu się nie da :( a myślicie, ze farba się kiedyś zmyje?? To była chyba Garnier color naturals?

Gość kobieeeta
a rozjaśniaczem u fryzjera nie wyją żółte? mi w sumie wystarczyłoby raz rozjaśnić, te ciemne co mam ufarbowane, bo potem odrosty już ładnie by wyglądały i tak by sobie odrastały aż odrosły by całkiem, jasne bym obcieła a na swój naturalny położyła pasemka i byłby git :)

Gość bystra suka
jak masz farbę to wpierw ją trzeba zdjąć rozjaśniacz nic ci nie da bo te sklepowe są słabe do tego celu używa się tzw.12tki ale każdy fryzjer ci to będzie odradzać bo po tym wlosy sa juz do niczego

Gość bystra suka
jakbys teraz nalozyla rozjasniacz to odrosty by byly rozjasnione zas farby by to nie ruszylo albo conajwyzej bylyby rudawe wiem bo przerabialam to sama jak z farbowanych na ciemny kolor wlosow chcialam zrobic brąz i na 5cm odrostach wyszedl blond a tam gdzie byla farba byly nadal ciemne z tym ze mialy odcien miedziany wiec mozesz sobie wyobrazic jak zajebiscie to musialo wygladac musialam sciac wtedy wlosy bo te ponizej odrostów byly juz do niczego porozdwajaly sie (jeszcze w trakcie rozjasniania zaczely sie normalnie ciagnac jak guma)

Gość kobieeeta
hmm, a jakby te odrosty potraktować szamponetką i tak kilka razy, aż odrosną spore a potem je sciąć a te włosy farbowane szamponetką i tak się będę zmywały i zostanie mi w końcu naturalny mój własny?

Gość bystra suka
tfu...chcialam zrobic blond

Gość kobieeeta
cholera to jak tu wrócić do naturalnego? :( a co myślicie o pasemkach jaśniejszych na ciemnych włosach?

Gość bystra suka
nie bo nie zmyjesz farby kolor farbowany moze co najwyzej nieco blaknąć ale to nie to samo co naturalny kolor czyli ten jaki masz na odrostach najlepiej poradz sie fryzjera jednak w zaleznosci od tego jak dlugie masz te odrosty i czy zalezy ci bardzo na blondzie to tylko sciecie wlosow

Gość bystra suka
jakbys jeszcze mi pokazala jaki mmniej wiecej jest twoj naturalny kolor to moglaby ci powiedziec cos wiecej

Gość kobieeeta
odrosty mam na razie ok 1 cm, więc zanim je będę mogła ściąć to minie ze dwa lata :(

Gość bystra suka
a nie lepiej na odwrót? przeciez przejscie z jasnego do ciemnego to nie problem a na odwrot trzeba zdejmowac farbe czyli bedziesz znowu w punkcie wyjscia

Gość kobieeeta
naturalny mój jest mniej więcej taki: w grafice googe na drugiej stronie ostatnie zdjęcie

Gość bystra suka
ja na twoim miejscu poczekalabym az te odrosty beda wieksze i NIC ztym nie robila zas po jakims czasie scielabym wlosy na krotko i zrobila jasny blond jakbys nie chciala scinac to u fryzjera moga ci zdjac farbe w zaleznosci od tego w jakim stanie sa twoje wlosy bo moze sie okazac ze zrobi ci sie wata na glowie bo sama nie rozjasnisz chociazbys kilka razy rozjasniacz kladla

Gość bystra suka
jakbys mogla to daj mi linka ;)

Gość bystra suka
sorry nie dziala

Gość kobieeeta
tak chyba będę musiała zrobić, kurcze ale teraz te naturalne odrosty wyglądają jak jakieś siwe :(

Gość nie rozjasniaj sama
jezeli teraz na braz nalozysz rozjasniac, to wyjda ci zolte. Jezeli koniecznie chcesz rozjasnic wlosy bez wizyty u fryzjera, to kup sobie farbe w najjasniejszym odcieniu blondu, ale nie cieply kolor tylko golebi czy popielaty. Najlepiej byloby gdybys odczekala ze 2 tygodnie conajmniej, ale jak nie dasz rady to mozesz od razu. ja tak kiedys zrobilam i bylo ok.

Gość kobieeeta
no nie działa a właśnie linka jakoś się nie da :(