Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amerykańska

czy tyle wystarczy??

Polecane posty

Gość amerykańska

biarę tabletki w sumie od 1,5 roku + przerwy.. czasem byl to miesiac, raz okolo pól roku.. i moje pytanie teraz koncze opakowanie i odstawiam... chcę porobic sobie badania i czy 3 miesiace przerwy wystarczy zeby moj organizm troche odsapnal???

Gość amerykańska
pomocy

Gość amerykańska
halo

Gość amerykańska
pomoze ktos

po pierwsze po co robisz śmieszne przerwy w tabletkach,albo bierze,albo nie...od czego organizm ma osapnąć,takie branie i robienie ciagle przerwy powodują właśnie problemy,ja po tabletkach miałam zajebi...te cykle 34-56 dniowe dopiero po 2 latach organizm wrócił do normy swojej

i odrazu pomocy hehe śmieszna jesteś ! naucz się brania tabletek,a bynajmniej przeczytaj ulotkę lub zapytaj lekarza jak amsz brać,bo widzę,że nie wiesz ! :P

Gość papera
czy badania ktore planujesz nie mozna wykonac przy zazywaniu tabletek? hmm wklejam niektore cytaty z poradnika antykoncepcji: Czy można w dowolnym momencie przerwać przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych? Nie zaleca się samowolnego przerywania opakowania tabletek antykoncepcyjnych przed końcem opakowania. Jeżeli kobieta chce zrezygnować w trakcie stosowania tabletek, powinna poradzić się lekarza. Czy nie ma przeciwwskazań do zmiany tabletek antykoncepcyjnych w dość krótkim czasie (po 2 miesiącach)? Absolutnie nie, nie ma przeciwwskazań. Czy konieczne są badania w czasie przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych? Tak. Po badaniach jeszcze przed przepisaniem tabletek antykoncepcyjnych, kolejne powinno być wykonane po 3 miesiącach stosowania danego preparatu. Jeżeli wyniki były dobre, następne powinno mieć miejsce po pół roku. Jak długo można przyjmować tabletki antykoncepcyjne, czy trzeba co jakiś czas robić sobie przerwy? Obecnie tabletki antykoncepcyjny mają bardzo niski poziom hormonów. Wobec czego nie ma potrzeby robienia przerw, ani nie ma ograniczeń czasowych co do stosowania tabletek o ile kontrolne badania dają dobre, zadowalające wyniki. Dlatego bardzo ważne, by kontrolne badania wykonywać regularnie. Tez jestem zdania ze abo brac albo nie, bo tak codaczyc z hormonami to raczej nie jest wskazane. Ja natwoim miejscunie robila przerwy, bo dzis zrobisz 3-miesiaczna przewe a potem znowu potrzeba 3 miesiecy by organizm ponownie sie przyzwyczail, taka skakanka przeciez nie jest dobra.