Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirabelka26

Jak wyglądają Kaszubi?Czym się odróżniają?

Polecane posty

Gość Moli88
Ja jestem Kaszubką i nie podoba mi się to co piszecie. Brzydko się wyrażacie jak typowo prości ludzie, nie znacie się, a brzydko mówiąc jedziecie po nas. To bardzo prostackie z Waszej strony. Nie ma ideałów i na każdą grupę można coś powiedzieć złego, a po co to komu ???? Ale ludzie tak mają, że najlepiej jest negować, a nie pisać coś dobrego. Nad polskie morze to chętnie jeździcie, więc się zastanówcie!!! Pozdrawiam osoby które się wypowiadają, a nie są w temacie poczytajcie trochę, poznajcie ludzi i wtedy oceniajcie:) Bo to co piszecie jest bardzo ograniczone.

Gość gość
Kaszubi są bbbbbbbardzo wredni,słoma z butów im wystaje na każdym kroku, nierefolmowalmi, żeby nie ludzie z miasta, którzy budują domy na kaszubach, nie wiedzieliby jak wygląda cywilizowane życie

Gość gość
Raczej się mylisz i pomyśl dwa razy zanim takie głupoty napiszesz.

Gość gość
Są wredni. Głupiomądrzy. Pyszni. Zakłamani. Absolutnie nie cenią wartości rodzinnych jak to piszą o nich. Niestety poznałem typów pracując z nimi na budowie. Jak się popularnie ich zwie - psy, czarne podniebienie to dobrze określa.

Gość teżgość
Mieszkam wśród Kaszubów, są wredni, zachłanni na pieniądze, zakłamani, głupi... nic dobrego o nich nie moge powiedzieć. Często pracują na czarno, za duże pieniądze, trzeba ich pilnować na każdym kroku, robią szybko, byle jak , aby tylko dostać kasę. Ukradli mi kilka rzeczy z działki. Wielu z nich dorabia bez płacenia podatków, mają niezarejestrowane działalności, pracują na czarno i ciągle wyciągają łapy po więcej kasy skąd tylko się da. Nie rozumieją co się do nich mówi, są nie życzliwi, mściwi...Sprzedają pola na działki, ludzie kupują bo niby ładnie, cicho...ale to nieprawda, nie kupujcie domów, działek na Kaszubach, od Kaszubów, bo będziecie żałować...

Gość Kaszuby

Wszyscy wy co mówicie zle o ludziach z kaszub jestescie chorzy umyslowo oceniacie nas na podstawie znanych wam paru osob wszedzie sa ludzie tacy i tacy. Mieszkam na kaszubach od urodzenia i ludzie sa tu normalni tak jak wszedzie indziej. To wy co tak mówicie zle o nas i wyzywacie jestescie wredni i nieludzcy. Jak mozna mówić o drugim człowieku takie rzeczy wstydzcie sie to jest rasizm a  niektóre wypowiedzi na nasz temat przechodza wszelkie wyobrażenie jestescie gorsi niż nazisci i moim zdaniem takie komentarze powinny byc karane. A po drugie czy słyszeliście zeby kaszubi wypowiadali sie źle np. o goralach czy slazakach myślę ze nie wiec kto tu jest wredny. Jest takie powiedzenie najpierw spójrz na siebie a dopiero potem na innych.

Gość Pomorzanin

Kaszubi to wredni ludzie. Kaszubki to wyjątkowo brzydkie dzidy.