Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eliza 33

Szukam znajomych z okolic Hamburga

Polecane posty

Gość Eliza 33

Moze jest tu ktos? Chetnie nawiaze kontakt z jakas bratnia dusza :-)

Gość Masquerre
Czesc, a Ty od dawna w Hamburgu? Nie obiecuje jednak ... ze zostane Twoim bratem ;)

Gość Masquerre
Oj, to teraz mnie troche zaciekawilas ... skoro bracia sa do d..y ... to do czego ma byc ten, ktorego szukasz? ;) A kontakt, ktory chcialabys nawiazac ma byc ... mailowy, wzrokowy, czy moze jakis inny? ;)

Gość Eliza 33
Ten lub ta, ktorego/ktorej szukam - to do pogadania, wypicia razem piwa itp. itd. :-)

Gość Masquerre
Hmm ... zapowiada sie ciekawie ... najpierw pogadac ... pozniej wypic piwo ... a co dalej? P.S. a picie piwa to z jednego kufla, czy kazda z osob bedzie posiadal wlasny?

Gość Eliza 33
Dlaczego tu wszyscy sa tacy skomplikowani? Bylam w roznych krajach, ale tylko w szwabslandzie albo dretwusy, albo niewyzyte zboczki, albo inne beznadziejne stworzenia :-( Nie da rady sie z kims zaprzyjaznic, tak ,,normalnie,,! Co za kraj...

Gość Masquerre
Hmm ... no to psychoanaliza ... - kochasz siebie w pelni? - czy jest cos, co przeszkadza Tobie w akceptacji wlasnej osoby? - mialas szczesliwe dziecinstwo?

Gość no to ja tezzzzz
hej ja jestem z hamburga i nie jestem niewyzytym zboczkiem 🖐️

Gość no to ja tezzzzz
bo zdazylem sie juz wiele razy wyzyc :)

Gość no to ja tezzzzz
to wyzej to oczywiscie podszyw. glupi na dodatek :O autorko jak jeszcze tu zagladasz to napisz: dasbinich26@web.de mam 30 lat

Gość no to ja tezzzzzzz
:O

Gość ułom
a jak wam się żyje w tym hamburgu?

Gość no to ja tezzzzzzzz
calkiem fajnie a ty skad jestes?:)

@Eliza33- daj sie znalezc przez znajomych, niekoniecznie twojej nacji. Pierwsze przykazanie przyjazni na emigracji :-)

Gość Normalna27latka
ale czy w tym Hamburgu jest lepiej duzo niz w Polsce, czy jest łatwiej? bo mam okazje się przeprowadzić z Sopotu do Hamburga- opłaca się ? :)

Gość no to ja tezzzzzzzz
no pewnie ,ze sie oplaca . Ale tez zalezy co tu chcesz robic?

Gość no to ja tezzzzzzzz
Ja np. pracuje w EisCafe i robie ludziom lody :) Dobrze mnie za to wynagradzaja.

Gość Normalna27latka
mam tylko wykształcenie średnie i nie wiem co mogłabym robić własnie cz znalazłabym pracę jak nie mam matury? bo boje się,że wyjadę i szybko wrócę

Gość no to ja tezzzzzzzz
Normalna27latka na pewno tez moglabys robic ludziom lody :)

czesc to znowu ja pod nowym nickiem (no to ja tezzzz) ludzie jacy wy jestescie beznadziejni, nie wiem jaka radoche wam to robi podszywac sie pod kogos. tajemnica_on --> widze ze znasz bardzo dobrze hamburg, tylko ,ze w calych niemczech jest ich pelno no i niech sobie beda. nie lubie ich, ale da sie zyc. Polakow tez jest pelno , w cywilizowanch krajach to normalne zjawisko, a my sie powinnysmy uczyc od tych krajow wiekszej tolerancji. od ciebie tylko zalyzy czy utrzymujesz jakies kontakty z nimi czy nie. nikt cie nie zmusza- Normalna27latka--> napisalas ,ze masz okazje sie przeniesc, to rozumiem ,ze kogos tutaj znasz??bez znajomych w ciemno,to troche ciezko, no chyba ze jako au-pair. tu wiele polek pilnuje dzieci ,sprzata, wiec matura czy jej brak nie ma tu nic do rzeczy..no ale nie wiem jakie masz oczekiwania co do pracy, zarobkow.

Gość normalna27latka
oczekiwania mam takie,żeby żyć na ludzkim poziomie bo w Polsce nie daje rady ! tak mam znajomą i na poczatek mogę u niej wynajmowac pokój (ale nic specjalnego, niezbyt bliska znajomość)

tzn. o jakich kwotach rozmawiamy?:) ile to dla ciebie przyzwoity poziom? i jakby co to sie spiesz ,bo w maju 2011 to juz bedzie tu niezly naplyw, wiec lepiej teraz

Gość normalna27latka
no o takich żebym mogła zjeść porządny obiad, ubrać się i jeszcze coś odłożyć

Gość normalna27latka
A moze ty masz wolny pokoj? :)

piszesz bardzo ogolnikowo, wiec bede sie tak krecic jak i ty:) a ile ty chcesz odlozyc? jak bylam au-apair bylo dla mnie duzo 50eu odlozyc.teraz na studiach 200 eu. a ty co masz na mysli?? mieszkam w kawalerce, wiec mam tylko jeden pokoj :)

Gość normalna27latka
hej :) to o pokoju to podszyw !!! chciałabym po prostu wieść normalne życie i mieć coś jeszcze na koncie dlatego pisze tak ogólnikowo- w Polsce żyje za 1500zł miesięcznie i pytam czy tam będzie dużo lepiej, czy warto zrezygnować z rodziny i przyjaciół w Polsce by tam zamieszkać ?

Gość Krombkampp
Na Zachodzie na pewno lepiej wyjdziesz, mnie sie udaje co miesiac odkladac 4500zl. Zatem jesli dobra materialne, spokoj spowodowany tym, ze nie musisz sie martwic o przezycie, mieszkanie, jedzenie, chec odlozenia sporej ilosci $$$ i kupowania sobie tego, co zechcesz sa dla Ciebie wazne - to nie masz sie nad czym zastanawiac!!! Przyjezdzaj :)