Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 naiwnak

kwasy a tradzik

Polecane posty

Go艣膰 naiwnak

Czesc, czy moze ktos mi poradzic, czy mozna stosowac kwasy jak ma sie tradzik? Jakie sa tego skutki?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Medeline
Mo偶na s膮 bardzo polecane. ;) Nie ma 偶adnych negatywnych skutk贸w o ile u偶ywa si臋 ich z g艂ow膮. ;) Na biochemi urody mo偶esz kupi膰 toniki z kwasami. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Medeline
Tylko podczas stosowania kwas贸w trzeba u偶wya膰 filtr贸w! Conajmniej spf50!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 naiwnak
Ooo dzieki za odpowiedz! :) A wiesz cos moze o firmie Clarena? Bo walsnei ejst to, ze ja jeszce mojej cery nie mam doleczonej (nicna mnie nei dziala) i tak stwierdzilam, ze chyba lepiej zainwestowac w lepsze kosmetyki niz sie babrac po rossmanie ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Medeline
Clarena z tego co wiem ma bardzo dobre kremy. :) Drogie, ale skuteczne. A jakby艣 chcia艂a co艣 ta艅szego to tutaj: http://www.biochemiaurody.com/sklep/o-acids.html I 100% natury, w og贸le polecam wszelkie mazid艂a z tej strony. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 naiwnak
Super! Dzieki ci! :):):) a jeszce jedno, od czego zalezy jaki % kwasow brac? Bo ja to uwazam ze na mnie to z 80% by nie bylo dosc;) nie no zartuje ;), ale nie widze roznicy w nich po prostu! Jakbys mi jeszce to mogla wyjasnic to bym byla baardzo wdzieczna!:) Pozdro!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Medeline
Radz臋 zacz膮膰 od jakiego艣 ma艂ego st臋偶enia typu 3%, potem mo偶esz przej艣膰 np. na 6% i sama ocenisz czy dzia艂a i czy Twoja buzia potrzebuje czego艣 mocniejszego. Wszystko zale偶y od stanu sk贸ry, czyli np. ilo艣ci przebariwe艅, zanieczyszczenia sk贸ry czy ilo艣ci zmarszczek. Tak samo kremy dobieramy niepatrz膮c na oznaczenia wiekowe, tylko na potrzeby sk贸ry. 30latka mo偶e potrzebowa膰 kremu 40+, a czasem 25+. ;) Jeszcze raz powt贸rz臋 o ochronie filtrami, bo inaczej mo偶na sobie nie藕le zaszkodzi膰. Ja mog臋 poleci膰 filtry Avene 9ok. 55z艂 za 50ml lub r贸wnie dobre Iwostin Solecrin 50ml za 30z艂. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 naiwnak
Co masz na mysle ochrona filtrowa? Bo troche tego pojecia zrozumiec nie moge? Masz namysli przesuszenie skory?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Medeline
U偶ywanie krem贸w z filtrami. ;) Takich jak na pla偶y si臋 u偶ywa. Ochrona przeciws艂oneczna, nawet w pochmurne dni. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 naiwnak
OO no patrz, to mnei teraz zaskoczylas :) nie wiedzialam ze tojest wymagane! Dobra no to polecasz Iwostin o ile na moja skore sie znajdzie;). Strasznie Ci dziekuje, juz wlasnie na biochemii dokonalam zakupu kwasu, takze cos jeszcz z clareny kupie i trzeba dzialac!! raz jeszcze THX!!! :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Medeline
Dodam tylko, 偶e promieniowanie s艂oneczne jest g艂贸wn膮 przyczyn膮 powstawania zmarszczek, tak偶e kremy z filtrami to podstawa ca艂y rok. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 naiwnak
Tyle ze jak zaczne stosowac tego rodzaju krem, to moja skora jeszcze bardzo bedzie tlusta i co za tym dalej idzie, caly brud bedzie sie w niej jeszcze bardzo zagniezdzal.... jak to jest z tym Medeline? ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mrowa 09435
Naiwnak, nie b臋dzie :) Jak unormujesz produkcj臋 sebum kwasami i innymi produktami (polecam zarejstrowa膰 si臋 na stronie mazid艂a.com i w ich bibliotece poczyta膰 o piel臋gnacji t艂ustej cery) to dobre filtry (Iwostin to nie wiem, ja polecam przede wszystkim Bioderm臋 i LRP) nie b臋d膮 Ci臋 zapycha膰. Ja bym Ci np. jeszcze poleca艂a serum z LHA (jak to: http://www.zrobsobiekrem.pl/?274,serum-oczyszczajace-30-15-ml) i do mycia olejek (tak olejek!!! tylko trzeba wiedzie膰 jaki). Aha, kompendium wszelkiej wiedzy znajdziesz tu: http://www.laboratoriumurody.pl/forum/index.php?sid=6a5f70154f582a60aa363cc12e81eaa2

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Medeline
Naiwniak Wiadomo kremy z filtrami zostawiaj膮 t艂usty film, biel膮... (wi臋c tutaj polecam najbardziej Avene, bo si臋 super wch艂ania, nie bieli). Na to jest spos贸b, a mianowicie... skrobia ziemniaczana! (czyli m膮ka ziemniacza) Troch臋 na p臋dzelek do pudru i punkt po punkcie przyk艂adasz do buzi i j膮 matowisz. Dodatkowo mo偶e by膰 np. puder ry偶owy, jedwabny (z BU). A brud si臋 nie b臋dzie zagnie偶d偶a艂, twoja buzia b臋dzie nawet lepiej nawil偶ona, a kwasy j膮 super oczyzcz膮. mrowa Iwostin nie zapycha... A ja mam tak膮 buzi臋, 偶e mnie zapycha dos艂ownie wszystko. :) Ale to wiadomo jest sprawa indywidualna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 naiwnak
;););) dobre jestsecie - ale macie metody!! Mysle nawet ze bardziej skuteczne niz takie chodzenie do dermatologow -strasznei sie tego oduczylam, przez to ze maja cie po prostu gdzies: cos pzrepisza i tyle. Takze ja juz nawet nie wiem na jakim podlozu mam tradzik. Tak chcialam juz wydac kase (ostatnia jaka sie ma, ale trudno) i kupic jakies porzadne kosmetyki. Aa mam kolejny dylemat: czy kupic zel, peeling, serum? czy wystarczy zel i serum - wiecie moze co z czym wspolpracuje najlepoiej (mowie o tej firmie Clarena)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 naiwnak
a nie macie moze jakiejs metody na bolace (naporawde bolace) podskorne wykwity? Ktore wygladaja jakbys siniaka sobie nabila...

Udost臋pnij ten post

A u偶ywa艂 kto艣 puder bambusowy ? Taki sobie zam贸wi艂am, ale widz膮 偶e polecacie jedwabny..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 naiwnak
a czy ktos mi moze wyjasnic w ogole na co pudel jedwabmy a na co bambusowy ? Wiecie co ja jestem strasnzie ciemna, az mi wstyd! :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Medeline
Najlepiej kup jaki lekki krem nawil偶aj膮cy, mo偶esz go rozmieszac 偶elem hialuronowym, bedzie lepiej nawil偶a艂. :) Peeling to tylko enzymatyczny, je艣li masz takie ropne wykwity. I do tego co艣 do mycia twarzy, bo w walce z tradzikiem to bardzo wa偶ne i pami臋taj, aby nie u偶ywa膰 do wycierania buzi recznik贸w wielokrotnego u偶ytku, a tylko papierowe! Co do tych gul... To chyba jedynie dobry dermatolog. A jak si臋 ju偶 zrobi to mo偶esz posmarowa膰 tribioticiem (taka ma艣膰 z apteki, 1 saszetka kosztuje mniej ni偶 1z艂).

Udost臋pnij ten post

Nie baw si臋 sama kwasami - id藕 do dobrej kosmetyczki. Po pierwszym zabiegu zobaczy艂am du偶膮 r贸偶nic臋. A teraz w艂a艣nie jest najlepszy moment na zacz臋cie serii zabieg贸w z kwasem. Dlaczego teraz? bO nie ma ju偶 tak mocnego s艂o艅ca i nie ma jeszcze mroz贸w a przy takiej 艣wie偶o z艂uszczonej buzi to wa偶ne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Medeline
yulla Czemu nie baw si臋 sama??:) Kwasem 3% nie da si臋 sobie zrobi膰 krzywdy je艣li przestrzega si臋 zalece艅.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MarlinkaKcA
Wiesz co/!:) ja ci powiem ze o kwasach to ja nie slyszalam, ale ja mialam problem z tradzikiem bardzo zaawansowany...cale czolo i policzki, i juz stosowalam chyba wszystki mozliwe kremy i masci i przeszlam sie po chyba wszystkich gabinetach dermatologicznych w okolicy i nic, a pewnego razu kolezanka polecila mi SUDOkrem co prawda krem na odparzenia pupek niemowlaczkow no ale czego nie sprobowac zeby jako tako wygladac no i stosowalam to przez okolo tydzien i po chrostach nie ma sladu:) wiec polecam:) SUDOKREm kupisz za jakies 13, 14 zl i smaruj na cala buzie jak maseczke albo tylko na krostki, jak wolisz;] tylko przed tem umyj buzie:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 naiwnak
:):):) Jestescie SWIETNE !! :) Po pierwsze, zakupilam kwas 2% - tak偶e twarz mi (mamnadzieje,ze) nie odpadnie!:P Po drugie no ja mam zaawansowany - probowalam hormonow - przez pare miesiecy zatrzymalymi proces tych "gul", ale teraz widze ze juz to nie dziala (takze nawet nie wiem czy jest sens brania tabletek anty na skore). MarlinkaKcA - czy w koncu wiesz co bylo przyczyna twojego tradziku? Czy po prostu doroslac (ja juz ciagne tak z hmm 6,7 lat, masakra) i sobie poszedl ;)? Bede probowac wasze metody ! Nie ma rady, same si nie wyleczy. A do dobrych dermatologow to bym musiala czekac z dobry pare m-cy (a mam pilny wyjazd na dniach;/), takze oni odpadaja Wiadome kazda skora inaczej reaguje - np na mnie czasami dobrze dziala jak pije sok z cytryny i przetre twarz cytryna - ale to sa tylko takie chwilowe nadzieje ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Medeline
naiwniak Nie ma nic gorszego ni偶 branie hormon贸w na sk贸re... To niby dzia艂a, ale jak si臋 bierze, potem jest gorzej tylko. Nie m贸wi臋 ju偶 nawet o negatywnych stronach tabs贸w. Mnie pani doktor faszerowa艂a Diane35... Rezultat? Zaostrzony tr膮dzik i rozregulowany organizm. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Medeline
naiwnak Niee... Tylko nie przecieraj buzi sam膮 cytryn膮! Zr贸b sobie tonik np. woda, troch臋 soku z cytryny i sok z og贸rka. Cytryna jest za mocna, 偶eby j膮 solo k艂a艣膰 na buzi臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 naiwnak
Tyle, ze wiesz u mnie (jak dwa lata temu, szmat czasu;P) na badaniach wyszlo ze mam za duzo testosteronu-ale przeciez te tablekti powinny to wyrownac, takze po jakims rocznym, poltora rocznym braniu bez przerwy stiwerdzam teraz ze znowu jest beznadziejnie!, moze dwa, trzy dni w miesiacu jest okej ale tak to nic. Juz sama nie wiem, jakos sie przyzwyczailam do tego ze w zyciu pieknoscia nie bede ;P. Aaa i cochce jeszce dodac, tabletki mi strasznie na humor wplywaja! Jestem teraz nie do wytrzymania wrecz! Strasznie obnizaja poziom radosci z zycia ;) Tyy no cytryna nie jest taka mocna, oczywiscie ja to tam pare kropelek tylko wyciskam i tyle, ale wiem ze i tak jest tylko dobra raz na jakies pare miesiecy bo skora sie przyzwyczaja do jej wlasciwosci!

Udost臋pnij ten post

Ja tez mia艂am hormony na tr膮dzik, bo mia艂am podniesiony testosteron, to wydawa艂o mi sie 偶e jeszcze gorzej z moja cer膮 do tego nabawi艂am si臋 TR 馃槶 wi臋c hormony to nie najlepszy spos贸b na tr膮dzik. Z tymi dobrymi dermatologami to.. ja id臋 ju偶 do 6 tego :) wszyscy po kolei mieli by膰 艣wietni. Id臋 do 6 a ka偶dy prawie w innej miejscowo艣ci ;) Dzi臋ki za link :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 naiwnak
hmm a co to jest TR - tak sie patrzylam i neiwiem Tradzik Rozowaty? Czyli hormony nie sa rozwiazeniem :/. Strasnze to jest. A mozecie mi jeszcze napisac czy macie taki problem ze przed okresem pojawiaja sie wam na posladkach bolace wykwity?

Udost臋pnij ten post