Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szekspirkaaa

Strać się o drugie dziecko, czy nie?Dziwna sytuacja...

Polecane posty

Gość szekspirkaaa

Dostałam właśnie umowę na dwa lata w pracy, gdzie miałam już dwie poprzednie umowy (była przerwa). Z pewnych źródeł wiem, że następnej mogę nie mieć i jestem zapchaj dziurą na dwa lata (pracuję w szkole-za dwa lata dwie pobliskie szkoły mają zostać włączone do naszej). Zanim "ugruntuję" swoją pozycję w nowym miejscu miną kolejne 2-3 lata. I mam do wyboru: 1)przenieść się do inne szkoły od września 2011, popracować sobie 2-3 lata i wtedy się starać o dziecko-z tym, że wydłuży mi się staż na kolejny awans.(córka będzie miała 7-8 lat) 2) zajść w ciążę teraz, urodzić mniej więcej czerwiec/lipiec, popracować rok w "starej szkole" i ww szukać nowej pracy od września 2012. 3)????? Jeśli zaczekam, wywalą mnie, to zanim będzie dobry moment córka będzie miała 7-8 lat, ja będę miała 34 lata a mąż 37. Nie wiem, czy będzie nam się chciało mieć wtedy dziecko... Doradzicie coś?

Gość dididd
i ile bedzie roznicy miedzy dziecmi jak zajdziesz teraz===?? 7-8 lat roznicy to za duzo to jak dwoch jedynakow niestety a starszy bedzie do przynies podaj zaopiekuj sie mlodszym ,nie bede miec zadych tzematow wspolnych

Gość aga_pelaga
ja bym sie starala teraz jesli oczywiscie chcecie drugie dziecko. Kto wie jak bedzie wygladala twoja sytuacja za 2 lata i jaka bedziesz miala umowe.

Gość mamacorek
U mnie jest 6,5 roku i 7 miesiecy i jest to super roznica wieku :)

Gość aga_pelaga
u mojej siosty jest 7 lat roznicy i tez jest ok, chociaz starszy nie byl juz zazdrosny, a mlodszy taki przeszkadzacz chodzacy :-) miedzy mna a moja siostra jej 11 lat roznicy, ale to juz za duzo... wczesniej byla dla mnie jak mama, teraz jakos sie nie mozemy razem odnalezc.

MIędzy mną i siostra jest 7 lat różnicy i nigdy nie było przynieś, wynieś, zaopiekuj się ;) to zależy od matki i ojca czy ze starszego dziecka zrobią służkę i uprzykrzą mu mycie starszą siostrą/bratem. Nigdzie siostry nie musiałam brać ze sobą bo to nie było moje dziecko tylko moich rodziców i ich obowiązek. Wspólne tematy? ja miałam koleżanki swoje, ona swoje jakoś nie było potrzeby wiszenia "na siostrze" żadnej z nas. Teraz obie jesteśmy dorosłe, ja ma 29, ona 22 właśnie wychodzi za mąż pracuje, ja też mam swoją rodzinę, dogadujemy się bez problemu !

Gość szkspirkaaa
Licząc łącznie z okresem ciąży to wyjdzie 8 lat różnicy. Teraz w sumie chyba będzie najlepiej, nawet, jak zmienię pracę, to dostanę umowę na czas określony. Co za różnica, czy tu, czy w innej szkole. Nigdy nie chciałam tak dużej różnicy wieku między dziećmi. Generalnie dziecka w najbliższym czasie nie planowaliśmy. Liczyłam, że dostanę umowę na stałe, a dostałam na dwa lata i wiem, że tę pracę mogę stracić poprzez przesunięcia personalne. Iść na żywioł? Nawet, jeśli bym pewien czas nie znalazła pracy, to będę miała zasiłek+pensja męża i damy radę, nie będzie "na bogato", ale biedy też nie będzie.

Gość ciezarowkaa25
odchowaj teraz a potem na spokojnie bedziesz pracować - masz umowe to na lodzie nie zostaniesz a i mniejsza roznica wieku lepsza - lepiej się beda obydwoje chować

Gość szkspirkaaa
aha, córka ma obecne 3,5 roku (jest ze stycznia) po przepracowaniu tego roku, potem jakieś 3 lata, żeby się ugruntować w pracy wychodzi 6,5, okres ciąży i mam prawie 8 lat :(