Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapylona!

Zmienić lekarza?? data terminu porodu

Polecane posty

Gość zapylona!

W czwartek byłam pierwszy raz w ginekologa położnika, ostatnia mieszączka rozpoczeła się 28 lipca, cykle mam 27 -29 dniowe, lekarz skierował mnie na usg ale powiedzial, ze mam nie isc wczesniej niz 20 wrzesnia bo i tak nic nie będzie widać. Powiedział, że teraz jestem na oko w 3 tygodniu ciąży. Z tego co czytałam w sieci wiek ciązy liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki a nie od przybliżonej daty poczęcia. Moje pytanie zmienić lekarza?? dodam, że to starszy lekarz chyba ma doświadczenie...

według ostatniej miesiączki jesteś w 5tc ale do zapłodnienia doszło później czyli mniej więcej 3 tyg temu jak ci lekarz powiedział z usg też bym radziła poczekać jeszcze te dwa tygodnie bo jak pójdziesz za wcześnie i nie będzie jeszcze nic widać to zaczniesz panikować chociaż już widzę że panikujesz...

Gość ja mialam cc
nie rozumiem po co tak panikujesz :) Ja poszlam na pierwsze USG terminowo w 12 tygodniu ciazy. Rozumiem kiedy ciaza jest zagrozona,ale jesli nie to po co przesadzac :)

Gość zapylona!
panikuje bo naczytałam się na forach, że dziewczyny latają juz w piątym tygodniu ( według ostatniej miesiączki) na usg. to raz a dwa chodzi mi o termin wyliczania porodu. Lekarz powiedział, że to 3 tydzień mimo, że wszyscy mówią ze 5...

do porodu to jesteś w 5tc ale na usg jeszcze za wcześnie bo pęcherzyk ma około 3tygodnie... jak chcesz to już idź ale może się tak zdarzyć że usg nic nie wykryje i co wtedy?? pewnie że dziewczyny chodzą już w 5tc na usg i u jednych coś widać a u innych nie jak pójdziesz za dwa tygodnie to na pewno będzie widać pęcherzyk i bijące serduszko

Gość zapylona!
oki na usg juz się umówiłam za za 2 tygodnie. Pozostaje kwestia wyliczania porodu, czy pozostać przy lekarzu który wylicza termin porodu z daty przybliżonego zapłodnienia???

Gość hittyyyy
Chyba nie masz co sie przejmować.Mi też lekarz ciągle pisze w karcie 2 tyg mniej, niż od daty ostatniej miesiączki. A zresztą, i tak poród może być 2 tyg szybciej lub później, wiec w czym problem?

Gość zapylona!
ok dzięki dziewczyny za odpowiedź, w takim razie odpuszczam stresy i zostane przy tym lekarzu :) troche spanikowałam ale tak to jest jak za dużo się człowiek naczyta w necie :P

Gość sekko lokko
zmien,zmien.no taki niekompetentny ten ginekolog! zal mi tych ginow-tak szczerze:(

Gość zapylona!
"zal mi tych ginow-tak szczerze " a niby czemu?? lekarz nie jest dla mnie wyrocznią, wole zapytać innych, poczytać a nie ślepo wierzyć w to co mówi lekarz... to tylko człowiek i bywa omylny.

Gość fizyk medyczny
nie wiem czy wiesz ale usg to sa takie fale ultradzwiekowe ktore powoduja drgania, tzn ze twoje ziarenko podczas usg dozna trzesienia ziemi w zwiazku z czym im mniej usg (oprocz tych naprawde koniecznych) tym lepiej dla dzieciatka

"lekarz nie jest dla mnie wyrocznią, wole zapytać innych, poczytać a nie ślepo wierzyć w to co mówi lekarz... to tylko człowiek i bywa omylny." w przeciwienstwie do uzytkowników Kafeterii :D :D :D