Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość puszysta mamuśka

ciąża po cesarce

Polecane posty

Gość puszysta mamuśka

Pierwsza ciąża zakończona nagle cc z powodu wysokiego ciśnienia krwi i bardzo dużych obrzęków.Teraz jestem na początku drugiej ciąży.Lekarz twierdzi że gestoza występuje głównie u pierworódek.Natomiast doświadczona położna mówi"dziewczyno przy twojej( dużej) wadze czeka cie to samo".Kobietki w podobnej sytuacji proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami i opiniami.

Gość DOBRA SPACERÓWKA
a jezeli mogę zapytać ile wazyłaś przed 1 ciąćą ? ile przytyłaś w ciązy? ile ci zostało kg po 1 ciazy ? z jakiej wagi startowałaś do 2 ciąży? bo ja też w 2 teraz jestm i dużo ważę, niesety..

Gość puszysta mamuśka
Dobra spacerówka-odpowiadam na pytanie.Przed 1-70kg,przytyłam w sumie 36kg.Teraz waga wyjściowa 87kg.Wiem ,wiem,straszne ale prawdziwe :-(

Gość kkkkkjh
Ja ważyłam duzo więcej przy pierwszej ciązy zakończonej cc z powodu nadciśnienia, a teraz jestem 10dni po drugiej cesarce, też ciśnienie mi skakało, donosiłam do 38tyg. A lekarz prowdzący pierwszą ciążę odradzał mi drugie dziecko. Głowa do góry, dbaj o siebie, dużo leż, bierz leki regularnie i mierz ciśnienie. Powodzenia

Gość puszysta mamuśka
kkkkjh-kiedy dowiedziałaś się że będziesz miała drugą cesarkę? była planowana wcześniej,czy tak z marszu? Dużo zdrówka dla Ciebie i Maluszka.

Gość mama po cesarce11111111111
Hej Ja bylam w podobnej sytuacji.Przed pierwsza ciaza wazylam 75kg przy porodzie 101.5kg.cIAZA ZAKONCZONA nagle cesarka,mialam bardzo wysokie cisnienie,bardzo opuchnieta bylam.W nastepna ciaze zaszlam po 3 latach.Wazylam wtedy 85kh.Duzo przytylam w ciazy.Urodzilam zdrowego chlopca 4.6kg silami natury.Wiec widzisz,ze jest to mozliwe.Gdybym byla znowu w ciazy chcialabym rodzic naturalnie,nigdy cesarki

Gość kijevna
może i waga ma z tym związek, ale raczej winne jest ciśnienie - moja psiapsiółka, która jest szczupła i miała je zawsze za wysokie skończyła dwoma nagłymi cesarkami - pierwsza 2 tyg, druga 3 tyg. przed terminem, nie pamiętam czy brała jakieś leki w czasie ciąży- raczej tak, ale dzieci - mimo, że malutkie przy urodzeniu są zdrowe i super. ja w pierwszej ciąży przytyłam 20 kg (jak jechałam do szpitala miałam 91kg i byłam tez mocno spuchnięta) i mimo kilku skoków ciśnienia w trakcie ciąży miałam poród wywoływany 9 dni po terminie. Teraz jestem w połowie drugiej ciązy z 91kg wagi wyjściowej (na razie udaje się utrzymać, tfu, tu) i ciśnienie jest ok, więc się nie zmartwiam - dlatego sądzę, że waga może być tu jednym z czynników, ale najważniejsze jest ciśnienie - fakt, że jak się przybiera dużo kg w krótkim czasie + dziecko to i wydolność organizmu spada - może dlatego położna się martwi? W każdym razie kontroluj sobie ciśnienie codziennie na wszelki wypadek i bądź dobrej myśli! (a jak się uda jeść rozsądnie to już ogóle sukces!)

Gość puszysta mamuśka
Mama po cesarce11111111,czy w drugiej ciąży tez miałaś wysokie ciśnienie? Dziewczyny piszcie.

Gość kkkkkjh
druga cesarka była planowana, ale ją przyspieszyli ze względu na skoki ciśnienia. Wskazanie było tez ze wzgledu na krótki odstęp między ciązami, poprzednie cc było 1,5roku wcześniej.

Gość juliaa00
Znam kilka naprawdę puszystych kobiet (100+) przed ciążą i żadna z nich nie miała problemów ani z zajściem w ciążę ani z donoszeniem, wszystkie rodziły sn, lekkie porody, jednym słowem ksiązkowo

Gość wieloryby tak mają.
kto w ogóle odwazył się zapłodnić wieloryba :o