Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerowne szpice;p

problem w podkładzie czy w mojej skórze?

Polecane posty

Gość czerowne szpice;p

Jakiego bym nie używała podkładu czy pudru zawsze patrząc na swoją twarz widzę że cera nie jest równomiernie - nie wiem - ujednolicona? o ile czoło,broda i nos wyglądają dobrze,tak na policzkach i nosie widać plamki,różne przebarwienia....mam cerę naczynkową.Macie jakieś sprawdzone kosmetyki żeby twarz doprowadzić do porządku?i nie przesadzić:)

Gość mrowa 09435
Użyj dobrego korektora na problematyczne miejsca :)

Gość gafaaaa
Użyj bazy pod makijaz,ktora wykładza,matowi i kryje, na to podkład np. perfekta naturalny ale to zalezy od karnacji Twojej buzi, baza firmy Dax rewelka

Gość czerowne szpice;p
dzięki bardzo:)

Gość byc moze'.
A skoro ci widac,jak piszesz,plamki przebarwienia itp to byc moze w tych miekscach masz przesuszona skore-wtedy tak wlasnie wyglada.Albo masz po prostu zle dobrany podklad do swojej cery tzn nie wystarczajaco kryjacy

Gość byc moze'.
Ja uzywam podkladu chyba od 15 lat i nigdy mi sie od tego syfy nie robily:Ojakis czas tez uzywalam bazy i rowniez nie

Gość tysz tak mom
a co na przesuszoną cerę stosować?maść z wit a czy lepiej jakies kapsułki?odam że kremy nawilżające mi nie pomagają na suchą skórę twarzy...;/

Gość gafaaaa
[zgłoś do usunięcia] Zaklopotana NIE UZYWAJ BAZY I PODKLADU NA CODZIEN!!! SKORA NIE BEDZIE OODYCHAC I ZROBAIA CI SIE SYFY!! Ty jesteś trzasnieta pisząc takie rzeczeczy, jesli nie masz pojęcia na ten temat to sie nie wypowiadac.

Gość gafaaaa
Do autorki----- przede wszystkim ile masz lat?? Piszesz ze masz cere naczynkową, po pierwsze codzinnie rutinoscorbin,zapobiega takim poszerzonym naczynkom na buzi i ogólnie. Jeśli masz jakies przebarwienia to mozesz zastosowac krem do punktowego wybielania tego typu przebarwień dostępny w aptece. Ja równiez mam cere na buzi z poszerzonymi naczynkami i stosuje od czasu do czasu piling enzymatyczny, po wczesniejszym oczyszczeniu buzi. Co do bazy pod makijaz nie słuchaj jak to napisałą zaniepokojona, to BZDURA, baza jak i wszelakie podkłady nie zatykają por, no chyba ze kupić badziewie u Chińczyka za 4 zł. Do mycia buzi mozesz żele do mycia buzi plus tonik, ja uzywam z Garniera ten różowy.

Gość gafaaaa
... zapomniałam dodac ze po pilingu nawilzenie w postaci maseczki

Gość snake33
Ta która napisała żeby nic nie używać, to faktycznie nie na temat. Dziewczyna nakłada podkład i widzi jeszcze przebarwienia, a ta wyskakuje z pomysłem, żeby nie stosować podkładu i bazy....Porażka.... Faktycznie najlepiej użyć czegoś wybielającego i spróbować pozbyć się przebarwień, wcześniej może po prostu ich nie miałaą, z wiekiem niestety pojawia się ich więcej....Poleciłabym kwasy, ale jeżeli skóra naczynkowa, to nie będzie dobry pomysł...

Gość czerowne szpice;p
gafaaaa --> mam 24 lata;a i dzięki za profesjonalne podejście do tematu:) Nie wiedziałam że rutinoscorbin może aż tak pomóc!niby nic a jednak skoro pomaga nawet na naczynka to czemu nie?:) Widzę że masz cerę podobną do mojej to może powiedz jakiej bazy,podkładu czy pudru używasz?Przerabiałam już tyle tego,droższe i te tańsze - jakoś nie natrafiłam na nic co mnie do końca usatysfakcjonuje;/ Dzięki za porady:)

gafaaaa Zaklopotana NIE UZYWAJ BAZY I PODKLADU NA CODZIEN!!! SKORA NIE BEDZIE OODYCHAC I ZROBAIA CI SIE SYFY!! Ty jesteś trzasnieta pisząc takie rzeczeczy, jesli nie masz pojęcia na ten temat to sie nie wypowiadac. -sama jestes trzanieta. jestem kosmetologiem wiec chyba wiem cos na ten temat, co sie dzieje skorze na kota sie naklada na codzien baze i podklad. wiem to po sobie jak rowniez od innych kobiet.

Gość Medeline
Zakłopotana.... A co powiesz o kosmetykach mineralnych? Ale nie jakieś Mejbeliny czy Loreale.. Tylko EDM, Lumiere, Buffd. ;) Prosty skład, pięknie kryją, skóra może oddychać. Na pewno nie działają źle na buzię... Żadnej chemii, podobno można w takim makijażu nawet spać. :D

Gość Z gory dziekuje...*
Zaklopotana, czy moglabys mi odpowiedziec na pytanie,bo widze,ze znasz sie na rzeczy. Czy podklad Colour adapt Max factora moze powodować wysyp na twarzy. Nie od razu,tylko po paru tygodniach.Zastanawaim sie czy to on moze byc przyczyna,ze dostalam wysypu.Podaje sklad: Cyclomethicone,Aqua, Glycerin, Titanium Dioxide, Dimethicone Crosspolymer, Mica, Dimethicone, PEG-10 Dimethicone Crosspolymer, Dimethylcyclosiloxane, Methicone, PEG/PPG-18/18 Methicone, Benzyl Alcohol, Ethylparaben, Disodium EDTA, Methylparaben, Propylparaben, Cl 77492, Cl 77491, Cl 77499 I prosze o porade.

oczywiscie, ze moze to byc przyczyna jesli dostalas wysypki, i podejzewasz ze od tego podkladu. najlepiej to sprawdzic odstawiajac podklad na jakis czas, bo ciezko powiedziec jesli sie samemu nie sprawdzi. kazda skora jest inna i inaczej reaguje na rozne kosmetyki. trzeba poprostu samemu obserwowac, testowac...

Gość Z gory dziekuje...*
A czy moglabys polecic jakis podklad do cery ze sklonnoscia do tradziku?

ja wiem po sobie, ze najlepiej jest nie uzywiac podkladow itd. kiedy uzywalam mialam okropna cere, cala w wagrach zaskornikach ogromnych gulach. kiedy odstawilam, zaczelem jedynie pudrowac lekkim pudrem prasowanym zeby sie nie blyszczec i ukruc wieksze pryszcze, poprawila mi sie znacznie cera. kiedys bez podkadu nie wyszlabym na ulice. teraz moge wyjsc w samym kremie nawilzajacym i czuje sie swietnie.

Gość gafaaaaa
[zgłoś do usunięcia] Zaklopotana gafaaaa Zaklopotana NIE UZYWAJ BAZY I PODKLADU NA CODZIEN!!! SKORA NIE BEDZIE OODYCHAC I ZROBAIA CI SIE SYFY!! Ty jesteś trzasnieta pisząc takie rzeczeczy, jesli nie masz pojęcia na ten temat to sie nie wypowiadac. -sama jestes trzanieta. jestem kosmetologiem wiec chyba wiem cos na ten temat, co sie dzieje skorze na kota sie naklada na codzien baze i podklad. wiem to po sobie jak rowniez od innych kobiet. To kiepski z Ciebie kosmetolog.Ile się uczyłąs tego zawodu, dwa lata policealnie????? No to widac heheh To ze akurat Tobie nie słuzy nie znaczy ze innym, proponuje inne oczyszczanie twarzy do demakijazu

Gość Medeline
Zakłopotana idź się jeszcze doucz... Bo mi tu pachnie kosmetologia w jakimś Cosinusie czy Żaku policealnie, gdzie zajęcia odbywają się 2 razy w miesiącu... Po to są podkłady, żeby ich używać!!! I wystarczy dobrać odpowiedni i nie będzie zaskórników czy gul. Ewidentnie cię owy podkład zapychał... I tyle. Dlatego ja polecam wszystkim prawdziwe minerały, bo one na pewno nie zapchają!!!:)