Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olivviaa

w maju Poród i Matura?! POMOCY

Polecane posty

Gość ciezarowkaa25
dasz rade!! pozdrawiam

Gość callendarioooooop
heh sluchaj skoro dopiero jutro masz dostac okres to ja nie rozumiem skad ta panika?? to raz. Po drugie piszesz, ze objawy masz od 2 tygodni, wiesz 2 tygodnie temu to moglo dopiero dojsc do zaplodnienia a nie ma objawow dzien po zajsciu wybacz. Piszesz, ze zycie sobie skaplikowalas a jeszcze nic nie wiesz:o

Autorko , koleżanka kafeterianka dobrze Ci podpowiada. Po pierwsze zrób jutro test. Jeśli okaże się, że jesteś w ciąży- świat się nie zawali. Dobrze, że masz kochającego chłopaka, a nie wpadka z jakimś przypadkowym kolesiem. Niedługo skończysz 20 lat! To nie tak strasznie mało. Jesteś dorosła. Dasz radę. A chłopak pracuje, żeby Was w razie czego utrzymać?

Gość olivviaa
co do objawow, nie mowie ze mam nudnosci od 2 tyg czy cos, ale bole w podbrzuszu jak na okres, a t o jest dosc czesty objaw pojawiajacy sie bardzo wczesnie. KlementynkAh - dzis nie dostalam okresu jak na razie, nawet sie nie zanosi. Z tym ze ja cykle mam ostatnio po 27 dni, dzis jest 27, kiedys mialam po 28dni, wiec moze znowu wroci do starego rytmu i dostane jutro okres, ale szczerze mam marne szanse. Co do obaw, to on mi pierwszy powiedział ze sie martwi o ta sytuacje, ja oczywiscie pukalam sie po głowie ze to nie mozliwe , ale teraz to sama nie wiem, widocznie ja mam az takiego pecha jak widac. Raz juz bylam w ciazy ale w 10 tyg. okazalo sie ze to pusta ciaza , takze troche juz siebie znam i te objawy sa identyczne jak wtedy. Boje sie strasznie bo nie dosc ze matura, to do tego jak ew. to ciaza, bede sie martwila czy tym razem wszystko w porzadku, to do tego znowu ( po ponad pol roku) okaze sie ze jestem w ciazy a za 2 razem rodzina moze nie byc juz taka wyrozumiała. Jak Boga kocham rodzina sie cieszyła, kazdy byl dobrej mysli, ale stało sie jak sie stało. A teraz bedzie ciezej... no ale bylam bezmyslna wiec mam co chcialam, jakos sobie poradzimy.

Gość mam pomysła
Raz już byłaś w ciąży i druga WPADKA??? Gdzie wy macie głowę, nadal nie wiecie, skąd się biorą dzieci??? :O

Gość olivviaa
bralam tabletki antykoncepcyjne ale bylam wtedy nie do zniesienia, sama z soba ledwo wytrzymywałam, do tego przytylam 5 kg i ogolnie zle sie czulam wiec zdecydowalam sie na prezerwatywy, ale czasami tak bywa ze czlowiek pod wplywem silnych emocji czy alkoholu zapomina no i ja potwierdzam ze to glupota straszna i nie odpowiedzialnosc. Ale dodac ze zdazyło sie tylko jeden jedyny raz...widocznie wystarczy.

olivviaa- jeśli masz wyrozumiałą rodzinę, która wtedy zaakceptowała ciążę- dasz radę i tym razem. Skoro chłopak ma obawy to pewnie nie skończył tak jak trzeba.. A może mu się tylko wydaje? Okres mógł się przesunąć ze stresu. Najlepiej jednak idźcie do apteki i kupcie 2 testy. Nie masz 16-tu lat. Będzie OK. Tylko zrób ten test, po co denerwować się na zapas.

Gość olivviaa
KlementynkaAh, wlasnie po tym jego gadaniu zaczełam troche sie martwić, spytałam go że może o czymś nie wiem, ale powiedział ze nie, ale że i tak sie martwi. No i wczoraj tak siadłam, zaczełam myśleć o tym i owym, chetnie bym zrobiła test ale sie boje. Poczekam do jutra, moze jutro dostane okres. Jak nie dostane to chce zrobic go aby byl przy mnie moj chłopak, mysle ze chciał by wtedy byc.

Gość kilijanka11111
Rany boskie kobiety! A co to za różnica jest czy facet "skończył" (śmieszne słowo) czy też nie? To wy nie wiecie, że plemniki są też w płynie przed wytryskiem?

Gość bghfbg
olivia załóżmy najczarniejszy scenariusz - jestes w ciąży. i co? termin masz na maj więc nie widze problemu. uczyć się będziesz w ciąży, jedne drugiemu nie przeszkadza. zdasz albo świeżo przed porodem, albo świeżo po. w czym widzisz problem??

kilijanka- wiemy wiemy:] nie krzycz już. jednak prawdopodobieństwo ciąży diametralnie spada, w przypadku, gdy do "skończenia" nie doszło.

Gość belfera
Jeśli Twój poród wypadnie w dniach pisemnej matury, to są terminy bodajże w czerwcu dla osób, które z przyczyn losowych nie mogły pisać matury w maju. Przedstawisz zaświadczenie od lekarza i już. Co do egzaminów ustnych - w szkołach jest po kilka grup, więc w jakiś termin sie na pewno wstrzelisz - jeśli faktycznie będziesz w ciąży i urodzisz. Tak więc nie martw się na zapas.

Gość Dasz radę..
młode mamy dochodządo siebie bardzo szybko. Znam przypadek dziewczyny która zdawała pisemne tydzień po porodzie. ZDAŁA Dasz radę a jak nie to dostaniesz zwolnienie i zdasz w czerwcu lub sierpniu.

Gość bez przesadddddyyyyyyyyyyy
urodzilam na 2 roku moją córcie, w tym roku obroniłam prace mgr. moj obecny juz maz tez skonczyl studia. mieszkalismy sami na wynajmie.jakos bylo, dzicku tez nic nie brakowalo. ja tylko z dziennych przeszlam na tej samej uczelni na zaoczne.

Gość olivviaa
no dzieki za slowa otuchy, czyli widze ze jeszcze matura nie przepadla, ja myslalm ze w takim razie moze za rok, ale skoro da s ie zmienic termin tojestem w pełni szczescia. Jutro czeka mnie testowanie, mam mleczny gesty sluz i wiem ze taki okresu nie zwiastuje;...

powaznie. zakladalam juz o tym wczesniej temat, ze boje sie ze to ciaza i boje srobic test itd... w lipcu mialam okres, niby okres, bo jakies dni i taki skapy jak w pierwszy lub ostatni dzien normalnego. a teraz przyszedl taki jak zawsze, z tygodniowym bolem piersi, w pierwszy dzien bole ud plecow brzucha itd. wiec jest juz normalny. nie wiem dlaczego taka dluga przerwa, nigdy jeszcze tak nie mialam chociaz mam nieregularne, i tak przychodzily w kazdym miesiacu. moze stres zmiana klimatu itd... kto wie

Zaklopotana- a byłaś u ginekologa? Jeśli nie to się wybierz, lepiej sprawdzić, czy wszystko ok. Olivviaa- co u Ciebie?

nie bylam, myslalam ze jak okaze sie ze nie bede w ciazy to pojde, zeby sprawdzic czy wszystko ok... ale okres sie pojawil, wszystko wrocilo do normmy tak jak bylo... wiec nie chce mi sie isc. pojde moze jak sie nastepny raz tak stanie...