Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w kropce jestem.....

SESJA, nauczanie INDYWIDUALNA/e

Polecane posty

Gość w kropce jestem.....

jak wyglada drogie mamy takie nauczanie? czy ktoras byla zmuszona miec taki tok? pytam bowiem urodze w trakcie sesji a moze lepsze byloby indywidualne...? tylko jak to wyglada od podstaw.?

witaj,nie wiem czy ci pomoge,moze jednak troszke naswietle te sytuacje.otóż ja juz jestem mamą od roku.mieszkalam za granicą-wyjechalam po skonczeniu 2go roku studiów.teraz po 5 latach wrócilam by skonczyc licencjat-3 rok.zostaly mi te 2 semestry i nie mam innej mozliwosci jak skonczyc je w trybie tzw indywidualnej organizacji studiów.wygląda to tak ze na dniach musze wydrukowac sobie ze strony uczelni podanie o przyznanie takiej wlasnie ind.org studiów,podac powód którym motywuję swoją prosbe.powod to dziecko-samotne wychowywanie,poniewaz mój partner jest za granicą.w twoim bedzie podobnie,urodzisz dziecko i wiadomym jest ze lepiej dla was bedzie jesli bedziecie razem,a tobie bedzie latwiej studiowac w takim wlasnie toku nauczania.po napisaniu takiego podania zanosisz je do dziekanatu i czekasz na wiadomosc w sprawie spotkania z dziekanem wydziału.na rozmowie musisz potwierdzic to co napisalas i on podejmie decyzje.wtedy jesli otrzymasz pozytywną odpowiedz musisz isc do kazdego wykladowcy i ustalic konkretny plan nauki,co musi zostac opisane w specjalnej karcie.z tą kartą wracasz do dziekanatu-sprawa dosc długa ale mam nadzieje ze i ty i ja damy rade :) pozdrawiam

zapomnialam dodac ze z wykladowcami umawiasz sie na zaliczenia,na termin egzaminów itd.ogólnie zasada jest taka ze musisz zaliczyc wszystko do konca trwania sesji poprawkowej ;) ja te sprawe jade jutro zalatwiac,mam nadzieje ze mi sie uda bo jesli nie dostane pozytywnej odpowiedzi to niestety bede musiala zrezygnowac ze studiów ;(