Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fioletowe pończochy

Joga w ciąży.

Polecane posty

Gość fioletowe pończochy

Witam. Mam takie skromne pytanko do kobiet, które są albo były w ciąży i uczęszczały na zajęcia jogi. Jak wyglądają takie zajęcia i czy są bezpieczne? Chciałam się teraz na dniach zapisać, ale wcześniej wolałabym dowiedzieć się, jak to wszystko wygląda.

tak,zajecia sa bezpieczne.nudzily mnie nawet.mozesz sie smialo zapisac.moze tobie akurat sie spodoba.

Gość fioletowe pończochy
Jak to nudziły? Myślałam, że raczej podczas jogi nie ma czasu na jogę, bo musisz się skupiać itp. A ile płaciłaś za zajęcia? :)

ja sama cwiczylam do okolo 8 miesiaca na zajecia nie chodzilam, tylko mialam ksiazke w której było jak modyfikowac normalne asany=figury z jogi jak sie jest w ciazy....i naprawde bylo mi po tym super, na plecy ekstra, cwiczylam wieczorami po okolo 40 minut prawie codziennie..... joga dla niektorych moze byc nudna bo jest taka statyczna bardzo, wiec musisz spróbowac czy ci sie spodoba a nie radze wykupywac od razu calego karnetu... te cwiczenia sa bezpieczne, bo sa odpowiednio zmodyfikowane i jak dla mnie maja same plusy, moj ginekolog chwalil mnie jak mowilam ze chodze....lepszy basen ale od niego mialam od razu infekcje jakies :( wiec zostalo mi to...

Gość fioletowe pończochy
Hmm, w sumie racja. Najpierw kupię sobie jakąś książkę, poćwiczę sama i potem ewentualnie zapiszę się na zajęcia. I tak chciałam tylko wykupić jednorazowe wejście, żeby zobaczyć, jak to wszystko wygląda, ale faktycznie, logiczniej jest sprawdzić w domu.

Gość joga_w_ciazy
Jeśli któraś z Was byłaby zainteresowana poradnikiem na temat uprawiania Jogi w ciąży to zdecydowanie polecam tą publikację: LINK: http://www.wp3.pl/joga_dla_kobiet_w_ciazy_poradnik/ ==============================================================