Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chcemy jogurciiki

Mogę dać 7miesięcznemu dziecku danonki czy to zbyt wcześnie??????????

Polecane posty

Gość Chcemy jogurciiki

j.w

Gość sdwdewwr
Daj mu nawet gówno z kebabem albo pizze z rzygami ;) Nic mu nie będzie;)

Ja dawałam, ale rzadko - zaraz będę pewnie za to zjechana ale co tam :P Potem odkryłyśmy zwykły serek waniliowy, który małej bardziej smakował, a w międzyczasie bieluch ( czasami z rozciapanymi owocami)

Gość bele de jour
ja tez chciałam podać, ale gdzies tam wyczytałam, że lepiej nie bo coś tam. Teraz odkryłam jogurt bobovity dla dzieci po 7 mcu i jest git

Gość ja podawalam
danonki gdy dziecko skonczylo 6 miesiecy i nigdy nic sie zlego z nim nie dzialo,tak samo wprowadzilam mleko krowie,trzeba poprostu dziecko obserwowac czy nie ma reakcji alergicznych i gdy nic sie nie dzieje mozna powoli wprowadzac wszystko.

Gość sdwdewwr
Daj mu swojskie gówno 💤. Identyczne jak danonki, a lepiej smakuje ;)

Gość danonki sa od 2 r.ż.
więc nie podawaj

Gość sdwdewwr
Od urodzenia można podać danonki tępa strzało ty wyżej ;)

ja dawalam jak skonczyla 8 miesiecy teraz daje jej tez raz danonek raz te serki waniliowe z biedronki po 6 szt pak takie male :) wcina je

Gość pojebane jesteście
danonk to sam cukier , zero wartości odżywczych, daj dziecku jogurt naturalny z owocami (banan, jabłko, brzoskwinia, winogrona , w chuj tego jest) a nie danonka, bo to serek a nie jogurt z cukrem;/ pojebane baby szok

Gość tak zalezy od tego jaka
mamcia jest walnięta... żałosne, może cukrem je karmcie? po co kase na danonki wydawać?

Gość pojebane jesteście
MŁODA1234 - za młoda na macierzyństwo ot co, głupia ot co ;/

Gość lasvegasbejbe
ja też popieram pomysl na jogurt naturalny, ewentualnie jakiś owoc do tego słodszy nic więcej

cukier 2,50...danonki jakieś 4 zł...zależy jak kogo stać,,,,,,,,,,, JAK SIE NIE MA CO SIE LUBI,TO SIE LUBI CO SIE MA:)

Gość ahaaaaaaaada
... a jak się jest głupim to się przepłaca za cukier i jeszcze tym dziecko truje

OJ JA MUSZE PRZEPŁACAĆ I WRĘCZ LUBIE:)CO MAM PAPIERKOWYMI KOŁDRE WYPCHAĆ???????????????? JEJKU,KAŻDA MAMA ROBI PO SWOJEMU:)A ZAZDROŚĆ O DOSTATEK BOLI,,,,:):):):)

Gość ahaaaaaaaada
straszne.. już ci współczuję

SZKOŁA,BŁEDY ITD..................Z TAKIM JĘZYKIEM TO MNIE NIE DZIWI ŻE NA DANONKI NIE STAĆ:):)

Gość akurat na temat tego coś wiem
danonki podaje sie od ok.2 roku życia , ponieważ mają bardzo duża dawke wapnia, która u tak małych dzieci jest nie wskazana. lepiej dać kefir lub jogurt naturalny z owocami, lub herbatnikami do tego przeznaczonymi. czesto jest tak ze podawanie wapnia w tak duzym nasileniu tak malym dziecią ma swoje skutki dlugo po podaniu, nawet pare lat. zreszta mozna poczytac na forum medycznym lub zapytac pediatre. wiadomo kazda matka robi co chce, znaczy te ktore chca lać niemowleta tez moga? bo sa matkami, czemu fundujecie problemy zdrowotne swoim ukochanym. czesto skaza białkowa, lub inne podobne cholerstwa pokazuja sie u dzici 3-4 a nawet 7 letnich. po co ryzykowac jak mozna poczekac? czy ten danonek jest taki wazny? i niezbedny w diecie maluszka. zreszta na reklamach w tv jak nie trudno zauwazyc sa dzieci w wieku przedszkolnym, gdyby bylo to dla maluchow zapewne graly by w nich maluszki.

KUPUJE DANOKI ______________3 FUNTY ZA PACZKĘ:)STAĆ MNIE:):) 10 ZŁ TO JA DZIENNIE NA LIZAKI WYDAJE:)

Gość do Mlodej
mloda-znam cie z innego forum.i wydawalo mi sie,ze jestes bardziej rozgarnieta..

Gość arturrrrrrrro
mloda ty faktycznie masz naj.ebane w głowie. Karm swoje dziecko czym chcesz, ja tam na to leje ale przechwalac sie ze stac cie na danonki, no ja pierdolee hahaha:):) Zaiste, taki plebs jak my nie opływamy w takie luksusy

Gość kiep, pieczara
pełno w nich chemii i konserwantów. zdrowszy bylby jogurt serduszko za 60gr a juz najlepszy byłby jogurt naturalny

WIESZ,TRAFIŁAM NA TAKIE NIE ROZGARNIĘTE FORUM LUDZI KTÓRZY LUBIĄ WPIEPRZAĆ SIE WSPRAWY INNYCH..............ALE JAK MNIE ZNASZ TO OK:)PZDRAWIAM CIEBIE.............TYLKO ZASTANÓWCIE SIE CO PISZECIE:)

Gość nbchchgcjhvngvjgvgvgvgvgvgvgvk
gówno

Gość mloda1234.....................
nie pierdol glupot jestes chora na umysle niby wydajesz 10zl na lizaki chcialabym w to uwiezyc myslisz ze mamy na kafe beda ci zazdroscic czy gratulaowac,jestes chora a po drugie jak juz niby masz tyle kasy to pewnie jestes z jakim starych cwelem ktory ma kase a ty cieszysz ryja on cie rucha a ty kase masz z tego czemu kazdy taki madry na tym kafe jest niech sie kazda spotka na realu to wtedy pogadamy brak pytan..................... a autorko danonki mozesz dac ale tak od 8 miesiaca ale nie za duzo najlepiej kupowac w biedronie te po 6szt pakowane :) one sie tak smiesznie nazywaja GISMO :) MOJA WCINA HAJ NIE WIEM CO

Gość ja już dawałam
jak moja córa miała pięć miesięcy i nigdy nie zastanawiałam sie czy można czy wypada i nic jej nigdy nie było, jest zdrowym dzieckiem

Gość Tygrysek 24
Pewnie, że mozna dac danonka... ale lepiej przeczytac sklad i dac zwykly jogurt ktory bedzie mial o polowe mniej cukru niz to "coś" :) generalnie odradzam, nawet moj organizm w ciazy go nie przyjmowal :)