Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghfggcvcx

bralam plastry a mysle ze jestem w ciazy

Polecane posty

a czy możliwe bym miała w ciąży okres przez 3 mies? (testy domowe wyszły negatywnie) chyba nie ma takiego przypadka co?

Gość Ada_____________________
Sa takie przypadki. Zapytaj lekarza.

Gość ghfggcvcx
chcialam sie jeszcze nacieszyc nam sam na sam, a tak naprawde dopiero zaczelismy cos osiagac w zyciu w strefie finasnowej. a na marginesie od 2 dni czuje bol w poziomej lini pod piersiami(zoladek) i do tego masakryczna zgaga pije miete, mleko nic nie pomaga i znalazlam cos takiego Objawy ciąży, są najróżniejsze. Jednym z objawów (występujących do 5 tygodnia ciąży) jest właśnie zgaga. W początkowym okresie ciąży dochodzi do zwiotczenia pierścienia mięśniowego pomiędzy przełykiem i żołądkiem, któremu towarzyszy rozluźnienie więzadeł macicy. Przez to treść pokarmowa z żołądka, może się łatwiej cofnąć do przełyku, powodując jego podrażnienie i ból (zgaga). Postępowanie: - nie powinnaś nosić ciasnych pasów ciążowych; - powinnaś rzucić palenie papierosów i picie alkoholu, a jeśli nie jesteś w stanie tego zrobić to przynajmniej je ograniczyć; - jeśli zgaga dokucza w nocy to wypijaj szklankę mleka i śpij z wysoko uniesioną górną częścią ciała; - unikaj spożywania obfitych posiłków jak również potraw smażonych lub mocno przyprawionych. Jeśli zastosowanie się do wyżej wymienionych zaleceń nie pomoże udaj się do lekarza po poradę. Chyba ci Ada uwierze ze jestem w ciazy za duzo rzeczy sie sprawdza

bo 4 testy negatywne, skapy okres 3miesiące, przytyłam 4kg zgada wymioty itd i okropny ból jajników, może wyrostek mam... W maju zapomniałam kilka razy tablekti(bylam poza domem) a kochalam sie do konca nie raz... no ale okres byl test na nie to czuje się raczej bezpieczna...

Gość ghfggcvcx
kwiatekk ale Ada juz pisala czy ktos tam ze podczas hormonow krwawienie moze wystapic normalnie i fktycznie testy nie zawsze wychodza idz do lekarza, ja tez sie wybieram niech tylko ustapi krwawienie

Kwiattek19 gratuluje.

Bylam w ciazy, lezalam 3 razy na patologii ciazy i troche wiem i widzialam rozne przypadki.

ghfggcvcx wiem co mowie...

No tak, mechanizm obronny... Nie wie czego gratuluje. Dziewczyno...

Gość ghfggcvcx
Ada niewatpie w twoje doswiadczenie, ale mam nadziejeze co do mojego przypadku sie mylisz naprawde nie chcialabym teraz dziecka, choc moj maz by chcial, ehhh zgaga mnie meczy juz nie wiem co mam zrobic zeby przestalo i jeszcze ten bol zoladka cholera

ghfggcvcx lekarzem nie jestem wiec moge sie mylic, ale masz klasyczne objawy ciazy.

no bo okres jest a jak już to nie powinno być od maja... Byłam w czerwcu u lekarza bo sama się wystraszyłam,,, zaczełabym brac kwas foliowy itd... To nawet usg mi nie zrobił tylko włożył palce i powiedział że wszystko ok...

Gość ghfggcvcx
ide spac bo tylko plakac mi sie chce tak bardzo nie chcialam teraz dziecka a juz sama zaczynam wieerzyc w to ze mam w sobie dziecko:-( maskara oby to sie okazalo nieprawda

Rozni sa lekarze... Mojej przyjaciolce ktora sie starala o dziecko przez pol roku lekarz po zbadaniu recznym powiedzial-ciaza... Po czym za 2 dni dostala spoznionego okresu a w ciaze udalo jej sie zajsc 2 m-ce pozniej.

ghfggcvcx ile masz lat?

Gość ghfggcvcx
26

Obys nie byla w ciazy... Bo to bedzie kolejne niechciane dziecko na tym swiecie...

Gość ghfggcvcx
wiem zachowuje sie jak 16 ale to wszystko mnie oglupia zawsze sama dawalbym rade kobietom ze idz do lekarza, zrob test z krwi itd, ale ja normalnie sie boje bo jak zobacze 2 kreski to bede przerazona, moj maz ma wrocic dopiero w pazdziernikuu i zostane z tym calkiem sama , kto mnie pocieszy? Jak ja mu mam powiedziec przez tel ze jestem w ciazy, no jak przecierz on wtedy tam nie wytrzyma. Juz kiedys jak rozmawialismy o dziecku to powiedzial ze mnie w ciazy nigdy nie zostawi tu samej ze albo polece z nim albo on zrezygnuje z tamtej pracy.Tak naprawde dopiero co ja dostal bardzo dlugo sie o nia staral , to nie moze byc prawda

Gość ghfggcvcx
Ada nie mow tak jesli sie okaze ze jestem w ciazy to bede bardzo dbala o siebie przez cal ciaze i odrazu pokocham to dzieciatko, przecierz to zycie jest stworzone ze mnie i z mojego meza nie ma nic piekniejszego tylko ze ja chcialam za 2 lata o ten cud sie starac nie teraz

Wyluzuj poslqadki kobieto. Ciaza i dziecko to nie koniec swiata.

Teraz to juz Cie nie rozumiem...

Gość ghfggcvcx
Czego nie rozumiesz?

Sama sobie zaprzeczasz...

Nie panikuj tylko zrob test. Za bardzo sie nakrecasz. Zoladek moze Cie juz boli z nerwow. biust czesto boli na okres. Rano test i wtedy ewentualnie sie martw. Ja natomiast sadze ze nie jestes.

Gość ghfggcvcx
bo tak nie chce teraz dziecka, ale jesli sie okaze ze jest no to z poczatku bedzie duzy szok, ale podejrzewam ze jak zobacze Usg to wszystko sie zmieni. Ja ogolnie chce miec dzieci tylko teraz gdy zaczelo sie wszystko ukladac finasnowo , gdzi w 2 lata moglibysmy dom wybudowac bez kredytu dziecko to moze troche pozmieniac w naszych planach bo moj maz wwtedy juz nie bedzie wyjezdzal

Gość ghfggcvcx
Anns obys miala racje kobieto

tylko sie uspokój i nie wariuj :) wszytsko ze spokojem :) ps. i uszy do gory :) zrob test i nam napisz jak wyszedl :*

Gość ghfggcvcx
ok jutro zrobie tzn chyba dzisiaj i jak cos to napisze. Ada nie iwem dlaczego mnie nie rozumieszz, przecierz to normalne ze jak cos sie dzieje nie tak jak sobie to wyobrazalismy to jest strach przed nieznanym i na dodatek nie jest sie na to gotowym. Przecierz ja nigdzie nie napisalam ze nigdy nie chce miec dzieci. Chce nawet teraz ale poprostu nasze plany sie zmienia czego oboje nie chcemy

ghfggcvcx ja uwazam ze to akurat o Tobie dobze swiadczy, ze najpierw chcesz malenstwu zgotowac dobry los i bezpieczenstwo materialne. Nie w kazdym momencie zycia mozna sobie "zrobic" dziecko. Nie w tym sztuka. Ale zobaczysz ze bedzie wszytsko git