Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca*.

Ide na biopsje tarczycy czy musze sie jakos przygotowac?

Polecane posty

Gość pytajaca*.

Chodzi o to czy mam byc na czczo itp. (USG i BIOPSJA) mam troche cykora :(

Gość zadzwoń do przychodni
i zapytaj... O takie rzeczy nie pyta sie na anonimowym forum. Chcesz miec pewnośc to dzwon lub idz do przychodni

Gość pytajaca*.
Anonimowosc z pytaniem? czekałam na to pol roku i mialam prawo zapomnieć zwłaszcza jak mialam międzyczasie inne badania. Na wyszukiwarce nie znalazlam dlatego pytam

Gość pytajaca*.
Co ma wspólnego anonimowość z pytaniem" - mialo być

Gość zadzwoń do przychodni
A to że jak ktoś powie Ci źle, to nie weźmie za to odpowiedzialności. Czekasz pół roku i chcesz jeszcze się przygotować na podstawie tego co nie wiadomo kto Ci odpowie? Powodzenia... Lepiej zadzwoń lub idź do przychodni i zapytaj jak nalezy się przygotowac. Wtedy będziesz mieć wiarygodną odpowiedź za którą ktoś bierze odpowiedzialność Powodzenia na badaniu

Mnie najprawdopodobiej bedzie czekac biopsja w listopadzie badz grudniu, wiec trzymam za Ciebie kciuki.... USG mialam 2 tyg temu i nie musialam byc na czczo.... lepiej zadzwon do szpitala gdzie maja to zrobic :), ale nie sadze :)

Gość aassddf
nie musisz sie w żaden sposób przygotowywać po prostu leżysz pakują ci igiełkę trochę nieprzyjemne uczucie ale nie boli;) potem plasterek przyklejają i do domu

Gość pytajaca*.
Już jestem po ...niestety lekarz nie natrafił i troche krącil iglą , potem powtórzyl na nowo. szyja boli przy skręcaniu. Ale to nie nic najważniejsze zeby wynik byl dobry.

Trzymam kciuki... Wszystko bedzie dobrze...Zobaczysz A powiedz, jak wykryto u Ciebie guzka? Mialas jakies objawy? A tak w ogole to jakiego masz?? Bo ja mam jednego malego, ze tak to ujme w stanie stalym i jednego plynnego.... Za wiele nie wiem o nich nic poza tym ze czuja sie u mnie znakomicie :)

Gość pytajaca*.
Nie mialam żadnych objawow kardiolog wykrył podczas rutynowego badania, a endokrynolog zrobil też usg i skierowal na badania TSH ( badania zostały w przychodni) tak że nie napisze Ci teraz jakie mialam wyniki :( wiem tylko że mama nadczynność, Mam nadzieje, że będzie dobrze czego i Tobie życzę. Jak dostane wyniki to napisze jakie mi wyszly i postaram się szybko dostac do lekarza (prywatnie) Pozdrawiam

No a mi to wykryto przy okazji ostatniego Uogolnionego USG cyste na jajniku, kuurwa zesz jego mac.... Mam nadzieje ze juz nic mi nie beda przeswietlac bo mam dosc znalezisk!!

Gość pytajaca*.
Ty masz cyste ja mięśniaka (narazie malego)

Gość pytajaca*.
narazie jeszcze nie mam wyników, a na mięsniaka gin przepisywał mi tabl anty, tak że miałam uregulowane okresy i mniej bolesne (mialy one też nie dopuszczać do rozrostu mięśniaka), ale po kilku latach odstawilam jednak mi się nie powiększa ma ok 1 cm ,ale okresy mam bolesne i obfite :(

ja mam w piatek usg tego jajnika nieszczesnego. zobaczymy co powiedza. najprawdopodobniej potwierdza wczesniej zdiagnozowane pco... moze sie w koncu uda zajsc w ciaze?? trzymaj sie... zycze zdrowka...

Gość pytajaca*.
Życzę powodzenia trzymam kciuki, bedzie dobrze Ja jutro odbieram wyniki z biopsji ............. ufff ta niepewność :o

Gość pytajaca*.
witaj, nie było lekarza a wyniki tylko on może odczytać Ech. jestem wk. ileż mozna trzymać człowieka w niepewności.

dla nich to nie ma znaczenia niestety... mnie wezwali na usg miednicowe, mialam sie pojawic z pelnym pecherzem na 10... przyjeli mnie po 11!!! k...rwa!!! nie wiem czy mysleli ze jestem z gumy???? :(

Gość pytajaca*.
Jak narazie jest w normie, ale lekarz nie dał mi wyników do reki (taka procedura) moim zdaniem głupia. Mam za 2 miś powtorzyć badanie TSH a za nastepne 3 mies bio tak ze jak widać musze byc pod kontrola.psja:)