Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ratuuuunku

Prezent na roczek dla dziecka, które WSZYSTKO ma!!!

Polecane posty

Gość Ratuuuunku

Tak powiedziała jego mama i babcia, kiedy próbowałam podpytać. To jest dziewczynka a ja jestem jej mamą chrzestną. Mogę wydać ok 300zł... czy może lepiej dać kasę, skoro tak mówią, z drugiej strony co to za atrakcja dla dziecka - kiedy dostanie kopertę? Od razu napisze - rowerek ma, wózek dla lalek ma, nową spacerówkę dla siebie ma, 2 gąsienice gawędziarki - więc interaktywne zabawki to również dla niej nie atrakcja, ciuchów tyle, że nie widziała jej 2x w tym samym, złoty pamiątkowy łańcuszek kupiłam jej na chrzciny, a kolczyki dostała od babci. Jakieś pomysły, plizzzz :)

Gość tablicowa nalepka
wczoraj natrafilam na bardzo ladne ramki na zdjecia z okazji 1roczku, moze cos takeigo plus jaksi malutki drobiazg dla dziecka?

Gość Ratuuuunku
Ja też tak myślę, tylko że ja chcę dobrze dla dziecka przed wszystkim, chciałbym aby się cieszyło z czegoś od mnie. Myślałam, o takim rozwiązaniu - prezent za 100 i 200 do koperty. Dziecko jeszcze nie chodzi więc, pomyślałam o takim chodziku- pchaczu, ale babcia protestuje bo rodzice mieszkają z nimi i mówi, że nie ma miejsca. Więc najlepiej aby prezent był mały :)

Gość Ratuuuunku
tablicowa nalepka> myślisz o takiej ramce z miejscem na odcisk stópki? tez na nie patrzyłam i mi się podobały, tylko że mała dostała coś podobnego na chrzciny od 2 babci - tzn taki gips w ramce.

Gość tablicowa nalepka
nie ja mysle o takiej ramce gdzie jest miejsce na w sumie 13 zdjec :) bardzo gustownie wyglada i kosztuje 90zl :) jka znajde jeszcze raz na allegro to podesle ci linka, z gipsu to sa dla niemowlaczkow :/

Gość lalalalalalalalalalalala
Miałam dokładnie tą samą sytuację. Ostatecznie mała dostanie duży zestaw klocków Lego Duplo i drewniane "puzzle" (ubieranie misia).

Moze bajki ,albo kasizeczki,dzieci lubia zeby rodzice im czytali przed snem? a moze jakis ladny!! nawet religijny film animowany dla dzieci! Niech sie dziecko uczy kim jets BOG :)

Gość Ratuuuunku
hmmm Lego duplo jej kupili w bankujesz-kupujesz - taki zestaw farma czy coś takiego, ale te puzzle? masz jakiegoś linka?

Radze moze jakies zabawki specjanie do kapieli :)takie gumowe albo do przelewania wody ;)

Gość Ratuuuunku
no książka to jest coś co zawsze jest wartościowe, do tego można dać jakąś dedykację, tylko jaką kupić tak małemu dziecku, żeby tez miało troszkę radości z urodzin i pamiatkę jednocześnie? ...bo takich z małych z grubymi kartkami to ona ma pełno.

Gość e no costy
nie dawaj pieniedzy, to sa urodziny dziecka-jemu nalezy sie prezent,to co w takim razie zrobią rodzice z tymi pieniedzmi jak ma wszystko??nie wydadzą je na dziecko tylko zupełnie cos innego. moim zdaniem powinnas kupić;cos do ubrania-jest tyle fajnych sukieneczek dla dziewczynek,dresikow,multum , i do tego zabawke -zeby dziecko miało frajde ,mala laleczka ,misiu albo drugim rozwiazaniem jest kupienie wiekszej zabawki-np domku dla lalek-super sprawa. powtarzam-nie dawaj pieniedzy!

Gość tablicowa nalepka
wiecie co tak piszecie o tych zabawkach, ale skoro rodzice mowia by nie dawac zabawek to nie dawac, moze to dziecko ma tak duzo zabawek jak moje i jak ktos do mnie jeszcze przyjdzie z zabawka to przysiegam ze bede wyrzucac za dzrwi! skoro mowie i prosze nie kupuj bo ma wszystko i nie mam juz wiecej miejsca na kolejne zabawki to znaczy NIE KUPUJ, podobnie jest z ciuchami :/ moim zdaniem zawsze można kupić książkę na wyrost, są świetne książki które można zamówić typu moja historia, w treść bajki wplecione jest imię dziecka, na pierwszej stronie jest dedykacja dla dziecka i to jest fajna pamiątka a użyteczna i nie jest typowa zabawka nie zajmuje wiele miejsca!!

Gość Ratuuuunku
o ta ramka - ciekawy pomysł, tylko ja chyba jednak wolałabym coś dla dziecka do zabawy. Rzeczy do kąpieli odpadają - bo mała nie lubi, w lecie kupili jej taki basen z zabawkami wszystkimi i wcale nie była zachwycona. e no costy> myślę, że chca pieniądze, bo im się pokomplikowała sytuacja- ojciec dziecka może nagle stracić pracę i chcą się zabezpieczyć na co dzienne wydatki, dziecko potrzebuje różnych rzeczy - pieluszek, herbatek, kaszek i myslę, że na to ewentualnie przeznaczyli by te pieniądze - więc to nie do końca tak, że te pieniądze nie byłyby dla dziecka. Ja ich rozumiem, ale chcę też aby dziecko miało trochę radości. Ubranka odpadają na 1000% bo oni mają 2 pary znajomych ze starszymi córkami i dostają workami rzeczy od nich, ode mnie tez dostają bo ja mam synka starszego, więc to co jest neutralne co do płci też idzie do nich.

Gość tablica napepkowa to co
ma dac??z pustymi rekoma przyjsc/ no chyba nie jestes za daniem kasy w kopercie bo to najwieksza glupota.a co do ubran ,czemu nie chcesz,dziecku nigdy za wiele ,zwlaszcza ze moze kupic wieksze,zbliza sie zima ,moze jakis komplet na zime ,buty,no nie wierze ze tak wszystko wszyscy mają...

Gość e no costy
to zmienia postac rzeczy;jak ojciec stracil prace i kasy nie mają,ale napisalas tak jakby bardzo bogaci byli i wszystko dla tego dziecka mieli.ewidentnie chcą kase ale niekoniecznie wszystko wydadzą na dziecko,mogą pozaplacac za to np zalegle rachunki,

Gość Ratuuuunku
Angellss22>> z konikiem jest problem z miejscem, bo mieszkają u rodziców i babcia dziecka narzeka na brak miejsca - gdyby nie to zdecydowałabym się na taki chodzik pchacz - myślę że by się sprawdził do nauki chodzenia i nawet nadal się nad nim zastanawiam, tylko że nie chcę robić kłopotu.

Gość w kropce jestem.....
kup tort i jakies slodycze, soczki jakas mega pake ....skoro wszystko ma.....

Gość Ratuuuunku
e no costy>> może nie bogaci, ale ojciec do tej pory bardzo dobrze zarabiał- tylko, że jest rozrzutny to raz (to on kupuje najwięcej dziecku), a 2 to pracuje na kontrakcie a nie na stałą umowę i właśnie tydzień temu okazało się, że jest z tym kontraktem jakiś problem.

Gość Ratuuuunku
tort zawsze w prezencie robi babcia :)

Gość w kropce jestem.....
no to zostal ci chodzik. To dziecko chyba jest najwazniejsze, to ono ma sie uczyc chodzic....babcia i mama juz umieja wiec......zreszta chodzik to bardzo fajna sprawa...

Gość tablicowa nalepka
tablica napepkowa to co ja juz napisalam co ja bym kupila autorko poza tym moim typem sa bajki na cd lub zestawy piosenek, chyba ze juz ma :) a co do ramki to mozesz kupic ramke plus jakis drobiazg typu ksiazeczka i dziecku to wystarczy na teraz,zwlaszcza jak ma duzo zabawek :) a jak dorosnie to doceni ramke :))) jesli maja jak piszesz ze chetnie kase wydadza na kaszki, pieluszki itp.. to ja na ich miejscu chcialabym by dziecko dostalo drobiazg, a nie wypasna zaabawke ktorej nie zje a bedzie lezec w kacie i miejsce zajmowac, ludzie postawcie sie na miejscu tych rodzicow :/ mnie juz trafia jak widze kolejne zabawki jakie kupuje mojemu synowi babcia, juz nie mowiac jaie drogie, a ja ich po 1 nie mam gdzie trzymac, po 2 on sie nimi nie bawi a po 3 chetnie bym przyjela ale to co on na dzis potrzebuje niekoniecznie pieniadze, ale np buty, czapke na zime, plyty z bajkami itp.. a ona ciagle tylko zabawki to mozna oszalec :/

Gość u jubilera
mozna dostac srebrny smoczek na pierwszy zabek ;) albo srebrna lyzeczke i dac wygrawerowac cos na niej, ja mam taka z wygrawerowana data ,godzina, waga urodzeniowa, i imieniem dziecka oraz z imieniem darczyncy owej lyzeczki ;)

Gość Ratuuuunku
a co myslicie o tym: Mała musi być bardzo zabawiana podczas karmienia, ma takie krzesełko z ikei i pomyślałam o takiej zabawce z przyssawką do stolika - one nie są drogie, do tego książka, znajomy ma księgarnię, zaraz zadzwonię żeby mi coś załatwił w dobrej cenie i reszta to kasa.... ... hmmm było by coś dla dziecka, pamiątka i częściowo to co rodzice chcieli czyli pieniądze, no i babcia byłaby zadowolona, że chodzik nie zajmuje jej miejsca w salonie?