Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olgeg

pomóżcie - jak umalować takie oczy - FOTO!!

Polecane posty

Gość Olgeg

czesc wszystkim, licze na waszą pomoc, nigdy nie umiem się ładnie umalowac. Podpowiedzcie mi jakie cienie, kolory mi pasują, jak "wysoko" nakladać cienie (pod brwi?) likn do zdjęcia, mam nadzieję ze zadziała: http://yfrog.com/9f1003385j

Gość witaj w klubie też ma takie
powieki ogólnie masakra z malowaniem

Gość no to teraz to juz calkiem nie
najlepiej to objechac czarna kredka ,i jakis jasny cien zeby nie wygladaly na male ....

Gość Olgeg
ale ta czarna kredka strasznie je pomniejszy, tak mi sie przynajmniej wydaje, w kazdym razie sprobuje i zobacze. dzieki za rade :)

Gość ,,,no i co,,,
masz ladne oczy:) mam podobne i robie to tak: miedzy rzesami na gornej powiece maluje czarna kredka male kropeczki zeby rzesy wygladaly na gestsze. potem maluje zewnetrzny kacik i srodek powieki cieniem, najczesciej jakims ciemnym np grafit bo pasuje do moich niebieskich oczu a jasnym cieniem wewnetrzny kacik. na dolnej powiece staram sie nie robic kresek bo zmniejszaja oko wiec albo robie kropeczki albo rozcieram cieniutko jakis cien - w dzien jasniejszy a na wieczor ciemny . :)

Gość ładne masz oczy
:-)

Gość kredka bedziesz musiala tak
wyjechac poza oczy ,bo rzecyzwsice ci zmniejszy..........

mozesz malowac kreski,ale delikatne i niekoniecznie czarne-brazowa kredka ladnie pokresli kolor Twoich oczu.Jedna rzecz-kreski nie moge sie laczyc i musza byc naprawde cienkie.Gorna powieke pomaluj jasnym cieniem. Zreszta,tutaj masz kilka porad,jak malowac oczy gleboko osadzone: http://wdziek.info/makijaz_przy_oczach_gleboko_osadzonych.html http://www.zeberka.pl/art.php?id=1636 wpisz sobie w google:"jak malowac oczy gleboko osadzone",czy cos w tym stylu i wyskoczy Ci mnostwo przykladow.

Gość smanna
Kup sobie na początek w miarę dobry pędzelek, chyba że już masz i obowiązkowo jasny cień, ale nie biały, bo będziesz wyglądała na chorą, a jakiś kremowy czy ecri. Sporą ilością tego cienia przejedz w wewnętrznym kąciku, przy nosie, pod brwiami i na szczycie kości policzkowych. To bardzo odświeża spojrzenie. Cień musi być koniecznie matowy. Do tego mascara w kolorze bardzo ciemnego brązu, myślę że będzie Ci odpowiadać szersza szczoteczka polecam Maybelline taki żółty. A resztę powieki umaluj w dowolnym kolorze pamiętając by zaznaczyć zewnętrzny kącik ciemniejszym cieniem. Dużo daje także biała kredka na lini wodnej oka.

Gość Olgeg
bardzo dziekuje wszystkim za rady, bede probowac, mam nadzieje ze cos z tego wyjdzie :) A co sadzicie o cieniach perłowych? pasują mi czy raczej odpuscic? Judge85 - nie pytalam do czego mam podobne oczy albo czy depilowac brwi wiec daruj sobie :)

Gość smanna
Cienie perłowe są bardzo trudne w użytkowaniu, ja je akceptuje tylko w połączeniu z matowymi, wtedy nie wygląda to tandetne. Myślę, że na początek lepiej sobie odpuść malowanie całej powieki perłowymi cieniami, a z matowych wystarczą tylko podstawowe barwy typu beż, grafit czy inny ciemny. Wtedy można rozświetlić beżem, na środek perłowy i zewnętrzny kącik przyciemnić matowym (i tak wyjdzie trochę perłowy), ale efekt nie będzie tandetny. Wg mnie oczy po brwi wymalowane perłowymi kolorami to wieś po prostu i wcale to uroku nikomu nie dodaje.

Gość Olgeg
super :) mam rózne cienie w brazach, beżach, w większosci matowe wiec bede probowac, moze dojde kiedyś do wprawy i bede umiala sie ladnie umalowac. Jeszcze pytanko, zawsze do tej pory uzywalam czarnej mascary, uwazacie ze powinnam uzywac brązów?

Gość Olgeg
nikt nie skomentuje ?

Gość olgaaaaaaaaa
nie noo wytuszuj mocno rzesy podkresl moniej oczy

Gość jak anioła głos mówię
wiem że to nie wątek dla facetów ;D bardzo ładne masz oczy nawet bez dodatków, jeśli juz moglbym napisac cos tresciwego, to mozesz spróbować pogrubić rzęsy i wtedy juz bedzie full wypas ;) pozdro

Gość Olgeg
wielkie dzięki, chyba musze zainwestować w jakiś dobry tusz do rzęs bo moj daje nijaki efekt.. może macie jakieś swoje ulubione typy? pogrubiający, wydłuzający i niekruszący sie :)

Gość Olgeg
a co sądzicie o tym nowym reklamowanym tuszu Astora - Mascara STIMULONG . Próbowałyście? warto wydac na niego kaske?

Gość to pisze chłop,wy jestescie
tacy naiwni hahhaaaaaaaaaaaaaa

Gość ropazchuja
takie oczy najpierwa tzeba dorwac rzeby je pomalowc komus debilu!!!!

Gość Olgeg
śliczny ten makijaż z linka, żebym jeszcze umiała tak "operowac" cieniami :) ps. skąd podejrzenie ze jestem facetem? :D