Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aleksandra,77

Afty u czterolatka.

Polecane posty

Gość Aleksandra,77

Syn skarżył się na ból gardła, w buzi zauważyłam afty ma też gorączkę. Popołudniu mamy wizytę u lek. Czy Wasze dzieci to przechodziły ? Czym je się leczy?

Gość bukaa
W aptece kup aftin, możesz też posmarować roztworem gencjany ale tylko jak masz na wodzie, no i oczywiście będzie miał wtedy fioletowo w buzi. Niestety, mój syn tez ma takie problemy co kilka miesięcy. :(

Gość Aleksandra,77
Buka twój syn też gorączkuje przy tym?

Gość fantazyjna_trojka
Mój miał takie białe plamy, gorączkował i taki słabiutki był, że tylko leżał i spał. Zapalenie jamy ustnej :o Niestety dostaliśmy zastrzyki :( Ale pomogły.

Gość bukaa
Nie, nie gorączkuje, ale afty często występują przy osłabieniu organizmu, więc to może być efekt a nie przyczyna temperatury.

Kup pioktamine kosztuje 3 zł a jest bardzo dobra z tym że ona jest fioletowa i dziecko też ma fioletowo w buzi. Mały miał pleśniawki pare miesięcy drogimi preparatami lekarze to leczyli ale to było najskuteczniejsze :)

Gość Aleksandra,77
Chyba bez antybiotyku się nie obejdzie.

Gość gość
Mój syn bardzo boleśnie przechodził afty.Nic nie chciał jeść ani pić dopiero gdy spryskałam mu gardło Lactoanginem zjadł rosół z makaronem czy rozdrobnione ziemniaczki.Bardzo pomocne okazały się herbatki ziołowe czy napary z rumianku i szałwii.

Gość gość
To cholerstwo dopadło i moje dziecko.Pojawiły się w całej jamie ustnej.Lekarz zalecił płukanie płynami odkażającymi a jak to nie pomoże to mogą nas czekać nawet zastrzyki. Lactoangin, nie miałam jeszcze ale na pewno wypróbuję by ratować się tym sprayem , moja trzylatka jedynie takie leki(w aerozolu) chętnie przyjmuje.