Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalaa868

Fibroadenoma-gruczolakowłókniak piersi czy ktos miał?

Polecane posty

Gość kalaa868

WItam serdecznie, chciałabym sie dowiedziec wlasnie o fibroadenomie do jakich rozmiarow rosna te guzki czy moga ulec zezłosliwieniu? Mam 17 lat i jednego miałam usuwanego mial on wymiary 28x13 mm wiec byl dosc duzy i musial byc wyciety mam ich jeszcze 3 ale sa mniejsze jeszcze nie znam dokladnych wynikow czy to napewno to ale biobsja wskazała ze wlasnie gruczolakowlokniak czy powinnam teraz usunac tamte 3? lekarz powiedzial ze to ma byc moja decyzja z jednej strony bym chciala a z drugiej nie chce miec pocietych piersi doradzcie co mam zrobic

cZeść, ja tez mam. równiez miałam usunięte 3, teraz się odnowiły. kwestia wycięcia wygląda tak - póki nie boli i nie przeszkadza, to nie musisz, ale wskazane jest, bo moga urosnąć większe i wtedy już gorzej usunąć. nie są złośliwe. co do blizn na piersiach - ja miałam cięte tak, że biegło wzdłuz linii sutka nacięcie, teraz blizna jest niemal niewidoczna. Jednak z uwagi na to, że poprzedni był dość duży i zmienił mi się po jego wycięciu kształt piersi, waham się czy wycinać.

Gość kalaa868
ja wlasnie tez sie zastanawiam czy wyciac tamte 3 ale sie chyba jednak na to nie zdecyduje poniewaz kazdy jest w innym miejscu i mysle ze wygladalo by to bardzo zle ja tego najwiekszego mialam usunietego tydzien temu ciecie jest pod sutkiem wiec mysle ze nie bedzie tak zle chociaz jeden guzek mnie bardzo drazni poniewaz nie jest on gleboko boli i przemieszcza sie pod palcami nie da sie ich jakos wyleczyc jakimis tabletkami?

zdrowa dietę akurat stosuję ;p od kilku ładnych lat nie jem mięsa, umiem sobie skomponować zdrową dietę, nie na zasadzie chleb z serem, chleb z serem :P. a co do włókniaków - są niestety na tle genetycznym, więc Twoje mniemania są podwójnie nietrafione.

"8 [zgłoś do usunięcia] dżasminka1989 zdrowa dietę akurat stosuję ;p od kilku ładnych lat nie jem mięsa, umiem sobie skomponować zdrową dietę, nie na zasadzie chleb z serem, chleb z serem . a co do włókniaków - są niestety na tle genetycznym, więc Twoje mniemania są podwójnie nietrafione." Bez pomocy choroba nie powstanie:P.

Gość alexis456
Witam, a wiec tak jestem tydzien po wycieciu guzka piersi najprawdopodobniej jest to włókniak (czekam na wyniki) otoz dzisiaj od rana strasznie boli mnie reka tak jakby bol reumatyczny czy jest to spowodowane wycieciem tego wlasnie guzka?? Jesli tak to jak go zwalczyc? Czy ktos zwas tez mial taki bol?