Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uijoh

urlop wychowawczy

Polecane posty

Gość uijoh

mam takie pytanie... niedługo ide na urlop wychowawczy. przysługuje mi on tylko do konca umowy czyli do września przyszłego roku. co dalej?? jesłi znajdę inna pracę to przed ukończeniem 4 lat mojego dziecka będę mogła wykożystać resztę tego urlopu?? Czy powinnam pod koniec przysługującego mi urlopu napisać wniosek o rezygnacji?? Czy w tym czasie bede otrzymywała jakieś pieniądze czy te "400zł" są z MOPS'u? a jeśli tak to czy muszę coś załatwiać w pomocy społecznej żeby mi wypłacili te pieniądze? Rodzinne załatwiałam... Znowu muszę im coś wypełniać?? :/ A i jeszcze jedno pytanie... co jaki czas pisze się wniosek o rodzinne?? Z góry dzięki za odp

Po ustaniu umowy mozesz zarejestrowac sie w urzedzie pracy jako bezrobotna i dostaniesz zasilek tzw.kuroniowka. Rezygnacji nie piszesz. Jesli ci przysluguje rodzinne to wychowawczy tez i to wyplaca MOPS - 400zl miesiecznie.Tam tez musisz zlozyc wniosek o urlop wychowawczy z wszystkimi niezbednymi dokumentami z ZUSU,skarbowki i zakldau pracy.Do zakladu pracy musisz zlozyc wniosek o udzielenie urlopu wychowawczego i oswiadczenie meza,ze w tym czasie on na wywowawczy nie idzie. Juz sie sklada papiery na nowy okres zasilkowy ,wiec powinnas juz to zalatwiac.