Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jest???

to jak to jest z tym krowim mlekiem?czegos nie rozumiem

Polecane posty

Gość jak to jest???

tzn.ze jak podam dziecku przed 1 rokiem zycia,to znaczy ze dziecko bedzie bardziej podatne na alergie na mleko? im dluzej nie bede go podawac to tym wieksze sa szanse na to,ze moje dziecko nie bedzie mialo na nie alergii? czy o co tu chodzi? a jak podam 7 miesiecznemu dziecku krowie mleko i nic sie nie bedzie dzialo,to i tak moge mu krzywde wyrzadzic?? nic nie rozumiem

Gość j&a;j uczula
jak mu/jej dasz prawdziwe od krowy to nic nie będzie, jak dasz Łaciate dziadostwo to krzywdę zrobisz w jakim wieku byś nie podała!

możesz podać mleko krowie i jeśli dziecko będzie je tolerować to nie wyrządzisz mu krzywdy. ja mojemu synkowi mleko krowie podaję od 8- go miesiąca życia i nic mu nie jest. nie podaję bezpośrednio do picia, ale przygotowuję mu posiłki typu kasza manna, owsianka na mleku z owocami. mleko modyfikowane do 3-go roku życia to bzdura- chwyt marketingowy...normalny pediatra też nie jest przeciwko krowiemu mleku :)

Gość jak to jest???
ok dzieki. czyli kleik moge zrobic i zobaczyc co sie bedzie dzialo.

możesz zrobić i dać dziecku nawet nie całą porcję żeby zobaczyć jego reakcję. jeśli wszystko będzie ok to za 3 dni podaj znów posiłek z dodatkiem krowiego mleka :)

Gość o ja pierdycze
:O kiedys pilysmy z woreczka przegotowane zageszczalo sie manna badz na kleiku i zyjemy nic nam sie nie stalo a teraz tego nie mozna tamtego nie mozna byle by sloiczki kupowac i najdrozsze mleko najlepiej fuck:O rozumiem jak dziecko nie toleruje ma skaze bialkowa ale u normalnych ? boze :O

Gość taa niedobra pupa
Ja byłam na krowim mleku od samego początku życia, i tez jestem zupełnie zdrowa.

Gość jak to jest???
na niemieckich stronach pisza,ze mozna dziecku podac od 6msc kaszke na mleku krowim-pelnym. ja tez bylam na mleku krowim wychowana-nie mam zadnych alergii. stad moje zdziwienie jak czytam,ze do roku najlepiej nie podawac.

Gość o ja pierdycze
a no nie ponoc nie podaje sie do 3 r. z :D moja siostra ja kuzyni cala rodzina byla chowana na krowim mleku zadnych wyspek ,ani alergi zero chorob a teraz ? wogole to najlepiej umrzec bo nic zdrowe nie jest :D

Ostatnio oglądałam w tv wypowiedź pediatry, że można podawać mleko krowie po 6 mc, ale z umiarem by nie piło codziennie dużych ilości.

Gość o ja pierdycze
a no chyba ze krowy inaczej chowane byly :D:P

Gość ja bylam wychowana na mleku
krowim, prosto od krówki zadnym sklepowym i swoim dzieciom też podaję :) Sąsiadka ma krowę i codziennie kupuję od niej 2 litry mleka. Kozie też daję ale rzadziej bo moja mama ma zaś kozę ale mieszka dalej i nie widzimy się codziennie, 2 razy w tygodniu

Gość jak to jest???
no to masz fajnie,ja nie mam zadnych krow w poblizu a co z mlekiem kozim?tez mozna podawac? bardzo lubie mleko kozie,kupuje sobie czasem-w kartoniku. tylko nie wiem,czy mozna podac 7msc.dziecku hmmm

Gość o ja pierdycze
:) z opowiadan mowili mi jak juz mialam kilka miesiecy a chyba z 4 czy 3 a mleko to szybko trawilam to zageszczali mi lekko na budyniu i spalam jak susel :D wprowadzajcie z umiarem i glowa , bo jak tak sie patrzyc bedzie ze tego nie wolno tego tez i tamtego a za rok znowu powiedza ze kaszki manny sa nie zdrowe itp

Gość o ja pierdycze
mleko kozie jest najzdrowsze choc nie wiem jak smakuje :)

7 miesięcznemu spokojnie możesz dać :) Ja rozrabiałam z wodą ale jak dzieci podrosły to dawałam same mleko

mi kozie bardzo smakuje, za krowim nie przepadam a kozie nawet do kawy dodaję :)

Gość o ja pierdycze
ja nie wiem jak kozie smakuje :D ale za dziecka uwielbialam mleko jak mialam 2 latka a byly w woreczkach to wypijalam duszkiem caly woreczek :D przed snem ;) tak kochalam mleko hehe

Gość jak to jest???
dzieki dziewczyny,to sie cackac nie bede i po malu wprowadze mleko:)

Gość skoro pisza ,ze mozna dawać
to pewnie mozna Mnie się wydaje ,ze to mleko o tyle rózni się od modyfikowanego ,ze tamto zawiera wiecej witamin i jest produkowane pod katem nasladowania naturalnego mleka matki Ja mam pytanie do dziewczyny , która pisła ,ze jest wychowana na mleku od krówki Piłas takie prosto od krowy czy przegotowane ? Pytam , bo kiedys miałam okazje spróbowac prosto od krowy i mi strasznie nie smakowało , inne dzieci piły , a ja nie mogłam się przemóc , a musze napisac ,ze byłam mleczara i mleko uwielbiałam , ale tylko ze sklepu A tak poza tym to takiego prosto od krowy nie powinno się pić

Gość o ja pierdycze
jak bylam mala to pilam przegotowane a tak to sklepowe zimne :)

Gość o ja pierdycze
sklepowe zimne to w wieku 2-3 lat najbardziej mi smakowalo a tak zagotowane badz zageszczone budyniem lekko itp.

Moja matka podawala mi mleko prosto od krowy odkąd skończyłam 3 miesiące, moim braciom trochę później. Jesteśmy wszyscy zdrowi i nikt z nas nie miał żadnej alergi. Sama karmie piersią ale na pewno swojemu dziecku podam bez wachania mleko od krowy.

Gość o ja pierdycze
wlasnie tak czytalam niemieckie strony o krowim mleku dla dzieci to jest nie wskazane jesli dziecko ma alergie wtedy takie mleko nie podaje mu sie do 1 r.z.

Gość jak to jest???
ostatnio rozmawialam ze znajoma,ktorej lekarz byl przeciwny podawaniu mleka krowiego do roku,ale za to polecil jej danonki-ona ma synka 6 i pol msc. takze skoro lekarze takie rzeczy proponuja....szkoda slow

Gość o ja pierdycze
:O danonki polecil ? toz to sztuczne jest lepiej bym podala naturalny jogurt z jakims owocem :) zdrowsze i bez zylantyny itp

Prawda jest taka ze mozna podawac juz 6m dziecku 2x dziennie mleko krowie. tak slyszalm jak mowil pediatra w programie "Mamo t ja" Moj pije od czasu jak skonczyl rok ale gdybym miala drugie dziecko to bede dawac od 6m. Cudujecie ztym mlekiem krowim i alergiami. Ja pilam krowie i jaos alergii nie mam. Tak samo 6 mojego rodzenstwa.

Gość a krowie to takie sklepowe jes
jest laciate ? nie mowie tu o kupieniu prosto wydojonego z krowu od gospodarza tylko krowie to laciate itp tak ? nie znam sie hehe

Gość jak to jest???
no sztuczne te danonki! tez bym zwykly jogurt podala z owocami. jagoda,ale jak-2 razy dziennie cala butelke? no tak bym nie ryzykowala,bo jednak to mleko ma inne wlasciwosci...

Gość skoro pisza ,ze mozna dawać
a mnie interesują te danonki , dlaczego sztuczne ? Przeciez trąbią ,ze takie zdrowe ?