Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna krasowianka

jak sie w koncu odzywiac?

Polecane posty

Gość panna krasowianka

nie wiem czy od jutra zaczac glodowke, czy urynoterapie, czy pic ziola, czy ejsc same warzywa i owoce.... mam nadwage i problemy z pecherzem(ale chyba na tle nerwowym), chce sie oczyscic, byc zdrowa, i schudnac..prosze o rady;))

Gość wf2frg24gt43th3
odżywiac sie..zdrowo:D ja uwazam,ze najlepiej wziac najlepsze rzeczy z roznych diet i je polaczyc.. z bialkowej - jesc sporo bialka, z rozdzielnej - nie jest razem miesa i ziemniakow,chleba i sera itd...owoce jesc do poludnia, do kazdego posilku duzo warzyw...do tego cwiczenia...nie dosc ze schudniesz, to wypiekniejesz:)

Gość panna krasowianka
aha czyli przykladowo: sniadanie: woda z miodem i cytryna( na watrobe) jakis owoc obiad: serek wiejski z orzeszkami / lub warzywa na petelni np z ryzem kolacja: cos bialkowego? albo kawalek hczarnego chleba .. pod wieczor cwiczenia i jazda na rowerze a w miedzyczasie pic ziola na pecherz a co z urynoterapia? mozna pic np rano 3 lyki moczu? wiem ze to zdrowe bo nie raz mi pomoglo, teraz chcialabym tylko zeby to sie stalo norma.. i co z glodowkami? robic,nie robic? co ile, ilo dniowe? pozdrawiam:)

Gość śniadanie zbyt ubogie
Śniadanie powinno być najbogatsze, wtedy zjeść zarówno białka jak i warzyw i owoc. Do tego powinno się jeśc 5 posiłków co około 3 godziny. Czyli na II śnaidanie np owoce lub jogurt i na podwieczorek podobnie. Do tego duzo warzyw, oliwy z oliwek, przydałoby się też dodać orzechy bo zawierają mnóstwo potrzebnych tłuszczy. Woda mineralna, zielona herbata, pokrzywa - ale nie dłużej niż 3 tygodnie, póżniej przerwa. Na urynoterpaii i głodówkach się nie znam, wiem jedynie że przed głodówką nalezy sie porządnie przygotowac i powoli w głodówke wchodzić wykluczając pewne pokarmy stopniowo i tak samo z niej wychodzić

Gość 2bhynunuyuy
ja osobiscie jem 5 posilkow dziennie,co 3 godziny,dzieki temu w ogole nie czuje glodu. sniadanie trzeba jesc porzadne - owsianka z owocami, serek wiejski plus owoce,otreby itd, jajecznica,albo kanapki z razowcem i warzywami,omlet z owocami, do wyboru do koloru 2 sniadanie - owoc obiad moze byc ryz i do tego warzywa(lepiej swieze nic na patelnie,ale moga byc tez na patelnie,ale smazone na malej ilosci tluszczu), albo kurczak gotowany/pieczony z warzywami, ryba gotowana/pieczona z warzywami, kasza gryczana z warzywami, zupy podwieczorek - np jakis jogurcik kolacja - ja jem zawsze chudy bialy ser, wystarczy tylko troche a zapycha na amen

Gość 2bhynunuyuy
oO widze ze osoba nade mna ma takie samo zdanie:D tez sie nie znam na urynoterapii,co do glodowek to ja szczerez mowiac wole jesc zdrowo,wtedy organizm sie sam oczysci,bez glodowania

Jak chcesz się odchudzić to na poczatek serię krótkich głodówek polecam:classic_cool:.Toi jest skuteczniejsze niż 1 długa bo w 2 przypadku po długim okresie spowalnia się przemiana materii;).

Gość panna krasowianka
ale ja np nigdy nie umialam jesc 5 posilkow dziennie.zawsze czulam sie przekarmiona. mi w zupelnosci wystarczaja 3.jedynie co to duzo pije pomiedzy, wiec bede jadla obfitsze sniadania, potem lzejszy obiad a kolacja symboliczna;] ah chcialam jeszzce nie jesc miesa bo to podobno takie niezdrowe...

Gość panna krasowianka
a co ile te glodowki? i lo dniowe?

Gość ahaaaaaakjkj
Najlepiej zacząć się po prostu rozsądnie odżywiać i ruszać, a nie bawić w rozregulowywanie organizmu głodówkami, monodietami czy innymi głupotami :o picia szczyn nie skomentuję bo mi niedobrze na samą myś... :/

Gość ahaaaaaakjkj
Tia, niezdrowe.. Żyć jest niezdrowo, kto żyje ten umiera....

Gość śniadanie zbyt ubogie
Niezdrowe jest ale jedzenie mocno przetworzonego jedzenia - napompowanych szynek ja też nie kupuję. Jednak kurczaka czy rybe owszem - one tez nie są naturalne jak powinny, ale z drugiej strony nabiał siłą rzeczy też nie jest, podobnie jak warzywa i cała reszta.

Gość panna krasowianka
tak ale mniejszym zlem jest jedzenie warzyw nawet pryskanych ,niz tych mies napakowanych antybiotykami..wogole daze do tego zeby jesc bardzo maloo, i uwolnic sie od przmusu jedzenia. na szczescie juz sie wyzbylam aspektu emocjonalnego zw z jedzeniem, juz nie mam potzreby jedzenia ani dla towarzystwa ani dla pocieszenia ani smaku. chce po prpstu byc zdrowa i wolna:)

"panna krasowianka a co ile te glodowki? i lo dniowe?" Chyba najlepiej 2 dni głodówka a 1 dzień zdrowa dieta-i tak pod rząd z 30 razy:classic_cool:.Ale możesz też zastsować inny sytem jak masz siłę:classic_cool:.1 dzień głodówka 2 dni zdrowa dietą ale w 1 dniu 150 km rowerkiem zamiast głodówki:classic_cool:.Jak nie jestes przyzwyczajona-możesz na poczatku 2 dni głodówki i 100 km rowerkiem:classic_cool:.Ja miałem niedawno 4 dniową glodówkę i w 3 dzień głodówki przejechałem rowerkiem około 80 km:classic_cool:.

Gość dla Krasowianki
W nw. linkach znajdziesz coś dla siebie. Powodzenia. 🌼 Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, urodę, normalny wygląd, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz link do filmu http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263 Prowadź zdrowy tryb życia: www.vademecum.zdrowia.prv.pl Uważaj na trucizny w Twojej kuchni: http://pogotowiebikini.net/?t202id=1249&t202kw=zio%C5%82a%20zrzucenie%205%20kg

Gość dla Krasowianki
skopiować link i wkleić do Googli, usunąć spację przed średnikiem

Gość dla Krasowianki
sorki, link mimo tej spacji jest prawidłowo aktywny

Gość hehhhhhhhea
dla Krasowianki: chcesz dziewczynę w choroby wpędzić?? :O

Gość panna krasowianka
dzieki bardzo za te porady, dzisiaj zrobie sobie 2 dniowa glodowke (rano napilam sie soku z miodem i cytryna ) zeby sie oczyscic, wieczorem moze pojde na rower, nastepnie faktycznie bede jadla tak jak napisaliscie... bo co do tych glodowek wg Maxa to mam obawy ze to moze rozregulowac system trawienny.....

Gość panna krasowianka
a czy ta dieta"msuisz jesc aby schudnac" jest skuteczna i zdrowa? wszyscy teraz chwala bialkowa, ja na niej bylam i niesamowicie zle sie czulam..zawsze mialam problemy z nerkami a po niej to juz wogle caly zcas cos bylo nie tak. i w dodatku od duzej ilsoci bialak wydziela sie duza ilsoc sluzu w ciele co powoduje choroby.

"panna krasowianka dzieki bardzo za te porady, dzisiaj zrobie sobie 2 dniowa glodowke (rano napilam sie soku z miodem i cytryna ) zeby sie oczyscic, wieczorem moze pojde na rower, nastepnie faktycznie bede jadla tak jak napisaliscie... bo co do tych glodowek wg Maxa to mam obawy ze to moze rozregulowac system trawienny....." Ja ostatnio podobnie robię i jakoś nie mam z tym problemów:classic_cool:.A jak masz mniej czasu to zastąp to biegiem lub skróć dystans ale musisz mieć przyzwoite tempo na 100 km przynajmniej średnią 20 km/h:O.A jak jest sok z miodem i cytryna to nie głodówka:P.W głodówkce można pić co najwyżej wodę i ewentualnie witaminy i sole mineralne:P.

"panna krasowianka a czy ta dieta"msuisz jesc aby schudnac" jest skuteczna i zdrowa? wszyscy teraz chwala bialkowa, ja na niej bylam i niesamowicie zle sie czulam..zawsze mialam problemy z nerkami a po niej to juz wogle caly zcas cos bylo nie tak. i w dodatku od duzej ilsoci bialak wydziela sie duza ilsoc sluzu w ciele co powoduje choroby." Ja tą dietę odradzam bo się dużo mocznika i kwasów moczowych dużo robi:O.Do tego jak hcesz sie pozbyć złogów to niestety ale odchudzanie jest konieczne bo zwykle najpierw organizm pozbywa się tłuszczu a dopiero później w większej ilości złogów:O.

Gość panna krasowianka
aha czyli jak sie dzisiaj napilam tej wody to nici z glodowki? to co mam zjesc dzisiaj;D bo juz sama nie mam pojecia....naprawde myslisz Max ze takie glodowki 2 dniowe co 1 dzien sa OK? w takim razie kupie soie karnet na silownie i ebde chodizla tam na aerobik i bieznie...

"nna krasowianka aha czyli jak sie dzisiaj napilam tej wody to nici z glodowki? to co mam zjesc dzisiaj;D bo juz sama nie mam pojecia....naprawde myslisz Max ze takie glodowki 2 dniowe co 1 dzien sa OK? w takim razie kupie soie karnet na silownie i ebde chodizla tam na aerobik i bieznie..." Wodę można pić ale chyba nie sok z cytryny a tym bardziej miód:P.A taki system nie powinien zaszkodzić;).Co najwyzej gorzej moze być czasami z kondycją:O.Ale jak miałem krótkie głodówki to na 3 dzień głodówki nie było dla mnie problemem przejechanie 80 km rowerkiem więc z tą kondycją nie jest aż tak źle;).

Gość panna krasowianka
dzieki Max:) w takim razie jutro zastosuje 2 dniowa glodowke, a potem mi napiszesz co mam ma jesc(pewnie warzywa i owoce). i wieczorem cwiczenia. bede pisala jak rezultaty..

Gość panna krasowianka
Max a czy zalecasz cos na oczyszczanie watroby? jakies soki? bo szczerze powiedziawszy nie mam specjalnie czasu ani ochoty na przygotowywanie posilkow i sokow..juz wole glodowac o samej wodzie...

Gość problemy z pęcherzem bardzo
często wyniają ze złej diety - zbyt dużo węglowodanów- stąd stany zapalne polecam żurawinę, może być w tabletkachi rezygnację ze słodyczy i cukru

Najlepiej coś w tym stylu: http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263# :classic_cool:.Co prawda aż tyle lewatyw nie trzeba ale ponieważ to na oczyszczanie wątróbki polecam chociaż przez miesiąc raz dziennie taką z kawą;).Później oczywiście może być mniej ale aby ta lewatywa działała musisz przed nią dużo błonnika łyknać:O.POza tym jak chcesz być zdrowa polecam jeszcze sporo odżywek-ale ze sklepu chemicznego bo w aptece czasami są wręcz trujące:O.Co prawda niektóre trucizny np. zwiazki arsenu sa niezbedne do życia ale większości z nich nie trzeba dodatkowo łykać;).A na zatrucie związkami metali cieżkich poza rtęcią polecam werseniany-najlepsza chyba jest lewatywa;).Napisz czy masz lub miałaś plomby z rtęcią:O.