Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sugar_kane

PROSZĘ POMÓŻCIE - badania!!!

Polecane posty

Witam kobietki! Mam pytanie: ginekolog wystawił mi dziś "zlecenie wykonania badań" - próby wątrobowe, lipidogram oraz APTT. Są na nim wszystkie moje dane, nr zlecenia oraz pieczątki i podpis lekarza. I teraz pytanie - czy zlecenie to to samo co skierowanie? A jeśli tak, to czy te badania będą darmowe? Help! :-)

Gość a skąd mamy
wiedzieć? jesteś jakaś specjalnej troski?

Po co się wypowiadasz, jak nie wiesz? Pytam, bo może ktoś miał wykonywane takie badania i mi pomoże. A ty idź do szkoły, lekcje się już zaczęły.

Gość sugar_kane do a skąd mamy
Czy to może dlatego mam iść do ginekologa, bo jestem dziewicą ? A mam 64 lata.

Gość dziewucho jesteś
jakaś nieprzytomna zapytaj tam gdzie robią badania a nie tutaj

Gość marrrikaa
nigdy do końca nie wiadomo, które badania są refundowana i nikt ci tu nie powie, bo zwyczajnie nie jest w stanie

Gość normalnie czasami żal czytać
te brednie:/ wydaje mi sie ze zlecenie i skierowanie to dwie rozne sprawy. on zalecil tobie zebyś je zrobila, a nie skierowal... idź do lekarza pierwszego kontaktui poproś o skierowanie, powiedz ze gin ci zalecil. i moze być tak ze nie wszystkie bedą bezpłatne, ale nie znam się dokładnie. wejdź na strone jakiegos laba i sprawdź:)

Gość dziewczyny doradzcie
hej. no więc... byłas u tego lekarza prywtanie czy moze w przychodni państwowej? ja jak np. leczyłam się w CMD (prywtane) i tam mi wypisywał skierowanie na zwykłym swistku to i tak miałam w ramach programu. pytanie na czym ci to wypisał. czy jest to zwykła kartka? czy moze na specjalnym blankiecie albo na recepcie? jest jego pieczatka? jelsi jest to zwykła kartka bez pieczaki, jego nazwiska ani nic i byłas w panstwowej przychodni to obawiam sie ze bedziesz musiała płacic.

Gość a skąd mamy
ha ha ale tuman

Dziękuję za merytoryczną wypowiedź :-) Byłam prywatnie, w pierwszym poscie napisałam: na tym zleceniu są wszystkie moje dane, nr zlecenia oraz pieczątki i podpis lekarza.

Gość inkkkkkkkkka
jak zlecenie wewnątrz prychodni to za darmo;)idziesz zapisujesz się na termin i mykasz do innego gabinetu;)

Gość a nazw skierowanie
jeszcze się pojawia? chyba już nie jest tak od kiedy zmieniły się sposoby rozliczania za usługi medyczne ja już dawno nie dostałam skierowania tylko zlecenia niektóre płatne niektóre darmowe trzeba się upewnić na miejscu

Gość fghkl
skoro prywatnie była wizyta to chyba płacisz ale możesz udać się do lekarza rodzinnego aby Ci wystawił na książeczke

Gość MONIKA1974
jeżeli masz skierowanie na te badania to są one bezpłatne. ja te same badania wykonywałam wczoraj i dzisiaj mam wyniki do odebrania robiłam na NFZ:)

Czyli najlepiej, jak pójdę do lekarza rodzinnego i się wypytam o wszystko. Dziękuję za pomocne wypowiedzi, chciałam właśnie zrobić takie wstępne rozeznanie. Pozdrawiam i życzę miłego dnia