Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vjhfjhyh

nutramigen!!!vs bebilon pepti--POMOCY

Polecane posty

Gość vjhfjhyh

otóz z mleka bebilon przeszlismy na bebilon pepti bo mały mial wysypaną buzke i zaparcia, jak juz pil bp to mial rozwolninie ktore ustalo po 3 tyg, nie zeszła zas wysypka na policzkach i brodzie ale kupki sie uspokoiły. Lekarz rodzinny widzac twarz dziecka kazał pic nutramigen, dodam ze maly ma podwyzszone kwasochlonne (9). znowu inny lekarz twierdzi ze maly ma tradzik, i ktorego słuchac?

Gość a moze by tak...
z tego co wiem to po nutramigemie dzieci szybko i duzo tyją. Ja dawalam bebilon pepti i bylo ok.

mój synek też pije bebilon pepti i jest ok. a może uczulenie na buzi jest od czegoś innego np.proszku do prania.kremu??

Gość vjhfjhyh
uzywalam nivea, teraz myje malego tylko mydlem bambino, rzeczy piore mu w dzidziusiu. maly troche mi ulewa, ale cały czas mleko mu podchodzi i wiecznie cos połyka

synek ulewał do 9 miesiąca i to strasznie,czasem z niego ,aż chlustało.Lekarz mówił,że to normalne i z wiekiem ustanie,tak też było,ale jeśli dziecko ma stwierdzony refluks to można to leczyć.Do smarowania buzi radziłabym kupić w aptece krem bez dodatków zapachowych ,taki typowo dla alergicznej i wrażliwej skory.Sama smaruje swojego nivea balsamem jest ok,ale gdy ja posmaruje sobie twarz ,czasem troszkę szczypie.

Gość świeża mama 2
Mój synek miał bardzo obsypaną buźkę , największy wysyp był między 4 a 6 tygodniem życia. Lekarz stwierdził skazę białkową i kazał mnie pić nutramigen, ponieważ karmię piersią, a teraz dokarmiam butelką (nutramigenem) bo synek się nie najadał. Maleństwo ma 2 miesiące i ani śladu po wysypce.

a moze by tak... - skąd masz takie wiadomości?? Moja córa przez pół roku piła Nutramigen bo miała nietolerancję laktozy i jakoś nie przytyła. Nutramigen jest preparatem mlekozastępczym, które jest okrojone ze wszystkich węglowodanów a więc na bardzo krótki czas jest sycące. Moja piła co 2,5 godziny bo była po nim wiecznie głodna. I w ogóle nie utyła. Teraz ma 2,5 roku waży 13,5kg i po bilansie dwulatka ma wagę idealną. My na początku dawaliśmy Bebilon Pepti ale objawy po nim się nasiliły ustały po pierwszym dniu picia Nutramigenu. Na szczęście córcia wyrosła z nietolerancji. Przeszliśmy na Bebilon Comfort który zawiera mniejsze ilości laktozy i jest dla dzieci z zaparciami. Po nim wszystko było ok i przeszliśmy na zwykły Bebilon.

Gość mama_agatki
A moja przeszła z nan active na bebilon pepti wysypka powoli schodziła, niestety znowu się pojawiła na buźce i na nóżkach. Lekarz mówił, żeby zacząć od bebilonu pepti bo nutramigen jest dla jeszcze większych alergików, tak na chłopski rozum:). Więc się zastanawiam czy mała nie będzie musiała znowu pić nowego mleka. Miał ktoś podobnie?

mama_agatki - podejrzewam że będziecie musieli przejść na Nutramigen skoro Bebilon Pepti nie działa.

Gość vjhfjhyh
a jak rozpoznac skaze bialkową? i odroZnic ja od tradziku? wczoraj dosypałam malemu do bp 1 miarke nutramigenu i zrobil luzna kupke, bo po bp ma plastenilowate

A ja mysle ze jesli dziecku smak podejdzie to przejdz na nutramigen. Zazwyczaj nie ma problemu ze smakiem bo tak samo ochydny :P cena jest tez ta sama. My dawalismy pepti i wszystko zaczęło sie cofac, wysypka po 3 tyg zniknela, skonczyl sie placz przy jedzeniu ale zmienilismy na nutramigen bo skora na nozkach mimo 8 tyg podawania pepti wciaz byla szorstka. No i juz 2 miesiące nutramigen mała pije. Wszystko jest ok. I wcale nie jest gruba. Dzisiaj bylismy na szczepieniu i lekarz kazał zageszczac mleko kleikiem ryzowym bo raczej pomału dziecko przybiera. Nie zaszkodzi zmienic... dzieciaczek sie tylko meczy. Poczytaj sobie o "marszu alergicznym" i poważnie do tego podejdz. Poza zmiana mleka odstawiłabym kosmetyki i wszelakie herbatki. Te z rumiankiem np alergizują. Przejdz na zwykle mydełko i oilatum. A jak nie stac na oilatum to cieklą parafinkę w aptece kupic. Cena taka sama jak za najzwyklejsza oliwkę.

Gość vjhfjhyh
dziekuje za odp. jeszcze mnie stac:) zreszta czego nie robi sie dla dziecka, a nie wiesz po jakim czasie od zmiany mleka widac juz zmiany? moze 3 tyg to za krotko?

mama-agatki no wlasnie my mielismy podobnie. Pepti poprostu nie dla każdego działa. Zmienić jak najszybciej. Im dziecko mniejsze tym latwiej zaakcpetuje nowy smak.

Po trzech tyg powinno byc juz widac poprawe. A juz na pewno nie powinno sie pogarszac. Dopiero po tygodniu podawania nowego mleka organizm oczyszcza sie z alergenu. No i jesli mieszasz mleka to czas licz dopiero od momentu kiedy podajesz już tylko nowe mleko. U nas po trzech nie bylo juz sladu wysypki ale u nas nie byla ona jeszcze taka najgorsza. Mała robiła sluzowate kupki i wiła się strzasznie przy jedzeniu, plakala przez sen. To co na wierzchu to tylko część problemu...

Gość mama_agatki
dzieki za rady kochane!!

Gość karina0304
witam, mam do sprzedania nutramigen 2, 5 puszek nie otwieranych ważność do 03.2012. kontakt agnnowak@op.pl

Gość mammmmmma
Opiekuje sie 5-m-czna dziewczynka, ktora je nutramigen, niestety po BP miala skorupe na buzce przez kilka dni. Wazy 7 kg- to chyba normalna waga jak na 5-ty m-c?