Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolina Czartoryska

Chciałabym wprowadzić....

Polecane posty

Moja mała skończyła 7 miesięcy. Pije modyfikowane. Chciałabym małymi krokami dać jej spróbować normalnego mleka krowiego. Tylko nie piszcie, że za wcześnie, bo nie wierzę w to, że dopiero po roku dziecko powinno pić krowie:o Dla mnie to bujdy, że dziecku nie wolno dawać wcześniej. Moim zdaniem to głównie przez firmy farmaceutyczne weszło przekonanie, że mleko krowie bardzo szkodzi dziecku w tym wieku:o Dawniej od urodzenia się podawało i jakoś wszyscy żyją i mają się dobrze. Tylko nie wiem czy samego mleka troszkę dać spróbować i obserwować czy mogłabym np. z kaszą manną trochę podać. Doradźcie mi drogie mamy.

Dodam, że moje dziecko nigdy nie miało uczuleń, alergii i cokolwiek wprowadzałam to nic się nigdy nie działo:)

Gość pytająca mamusia
najlepiej ugotuj manne ma krowim i daj dziecku, ale tylko trochę, odczekaj jakies 3 dni, jak nic nie będzie daj trochę więcej, jak nadal nic nie będzie smiało możesz podawać normalnie...

Mogłam, ale piła modyfikowane. A modyfikowane jest dużo droższe w porównaniu z krowim:o Dlatego chcę powoli ją przerzucić na zwykłe mleko.

pytająca mamusia Tak zrobię :)

Gość noeee
no ale jak kupujesz z rossmana mleko to tez nie jest jakos bardzo drogie .mleko modyfikowane jest dopasowane do niemowlaka to mleko krowie odpowiednio dostosowane zwykle mleko moze obniazac nerki dziecka i ma za malo zelaza i substancji odzywczych wlasciwych dla dziecka. z mlekiem masz wiecej roboty musisz je przegotowac i ostudzic a mleko modyfikowane robi sie szybciej. to ze kiedys sie pilo i jest ok to glupi argument kiedys tez sie sralo do dziury lub jadlo rzeczy ktore teraz okazaly sie nie zdrowe dla nas idz kobieto z postepem a nie cofaj sie w rozwoju. ja jestem za mlekiem krowim ale po roku . ja zawczelam wprowadzac po roku mleko ekologoiczne swieze albo tylko pasteryzowane bo takie z worka lub uht to woda a nie mleko .tyle ze moj jeszcze pije dziennie jedno modyfikowane po 12 roku zycia a ma 19 miesiecy