Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Satelita na polsat cyfrowy

Anglia

Polecane posty

A na ramie wlasnego okna albo cos?

Gość LOndno
A cos TY! Okna mam na polnoc skierowane, wiec nie ma szans. Poza tym to sa okna francuskie rozsuwane wiec nie ma jak. Coz. niestety brak polskiej telewizji.

Gość hungry eyes........
.. i dobrze Wam ten brak polskiej TV zrobi... moze sie co poniektorzy wreszcie angielskiego naucza, zamiast polskie getta tworzyc :O... A tak na marginesie........... w dobrej dzielnicy i jesli wlasciciel DBA o odpowiedni poziom, nigdy nie dostaniecie pozwolenia na antene... Mnie osobiscie anteny satelitarne na scianach czy balkonach budynku kojarza sie ze slumsami.... :P

Wypraszam sobie. Ja mam antene angielska zreszta, oprocz mnie jeszcze kilka osob ma, wszstkie musza byc ladnie " wtopione" w krajobraz a angielski - pracuje (choc teraz wlasnie przerwa na kawke) tylko z anglikami przy kompie w logistyce & moj maz nie jest polakiem wiec nie wiem co zlego w tym ze wieczorkiem mam dosc angielskiego i chetnie poogladam fakty :)

Gość no to w Niemczech
maja lepiej, gdyz jest to prawnie uregulowane. Tzn. osoby innej narodowosci legalnie przebywajacy i ew. wynajmujacy obojetne jakie locum( domek, mieszkanie...) maja prawo zainstalowac antene sat. w celu odbierania programow w ich ojczystym jezyku...oczywiscie w porozumieniu i uzgodnieniu z wlascicielem( ktory nie ma w takim przypadku prawa odmowic) - gdzie i jak ma byc antena zainstalowana. Proponuje sie dowiedziec, gdyz mozliwe ze jest to przepis unijny.Pozdrawiam...

No w sumie warto sprawdzic. A myslalam ze to Anglicy tacy poprawni politycznie ;)

Gość hungry eyes........
no to w Niemczech --> "... maja prawo zainstalowac antene sat. w celu odbierania programow w ich ojczystym jezyku...".... zgadza sie, le tylko wtedy gdy programy w ich ojczystym jezyku nie sa dostepne inna droga ..... na przyklad przez kabel :)... bo wtedy doopa zbita :P

Gość LOndon
Hungry eyes- czy Ty masz jakies kompleksy czy Ty to ten niby Polski Anglik juz? Sluchaj nikt nie kaze Ci nic montowac i nikt nie nakazuje Ci ogladania polskiej tv, wiec nie rozumiem kompletnie Twojego komentarza. WEz idz sobie na gym czy do parku pobiegaj i wyzyj sie a nie pisz tu glupot prosze. Co do unijnych przepisow - to mozecie mi wierzyc probowalem. Druknalem sobie tez Europejskie prawa czlowieka i niestety w housingu mi powiedzieli,ze mimo to nie dostane pozwolenia. Pogrzebalem w necie i znalazlem jedna stronke na ktorej nadaja polska tv. I jak narazie cos tam mam tzn TVP1, TVP2, Polsat, TVN, TVN24, TV Polonie i Canal +. Choc fajnie by bylo miec dostep do wszystkich polskich kanalow z C+. Czytalem ten artykul z Niemiec jak sobie ktos tam naskarzyl do Parlamentu Europejskiego i wygral - nie wiem czy by to przeszlo tu. Na tym troche sie kierowalem i bazowalem. Coz- zycie nie piesci - piescmy sie sami. ;o)

Gość hungry eyes........
Oj, London, ja tylko napisalam co na ten temat mysle ;) ... i dodalam male uscislenie jesli chodzi o przepisy... co w tym zlego ? :) Pozdrawiam 🖐️

Gość LOndno
Nic w tym zlego, ale piszesz jakbys byla bardziej Angielska od Anglikow.

Gość hungry eyes........
Po prostu smiesza mnie komentarze w stylu "Nie wyobrazam sobie zeby maluch nie ogladal bajek po polsku! "... bo dla mnie to zadna tragedia :) ... jak sie ktos tak przy j.polskim upiera to sa plyty DVD z bajkami (moja corka tez ma kilka) a wiadomosci mozna miec z netu... Fajnie miec kontakt z krajem, owszem, ale bez przesady, w leb bym sobie z tego powodu nie strzelala ani po sadach nie wloczyla... u mnie tez nie wolno satelity zlozyc i nie mam zamiaru z tego powodu prze okno skakac ani mieszkania sprzedawac :) A tak zupelnie na marginesie... nie mieszkam w Angli :P ... :) Pozdrawiam !

Gość LOndON
Hungry Eyes. KAzdy ma prawo do wybierania. Jesli cos ktos chce to ma prawo do posiadania tego. I czy to jest PL TV czy cokolwiek innego to ma prawo. A to ze pyta o pomoc czy porade to chyba nie grzech. Pozdrawiam Cie gdziekolwiek jestes.