Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia3212

ciąza? =(

Polecane posty

Gość Kasia3212

Od 2 dni spoznia mi sie okres.Nie wiem co mam robic mam 16 lat i od kąd zaczęłam kochac sie z moim chlopakiem(1 rok temu) nie bylo nigdy rzadnych spóźnień, kłują mnie jajniki czasami od 5ciu dni i mam straszne wachania nastrojów.Zaznaczam ze nie mam nudności ani nic związanego z ciążą oprocz kłucia...Czy to nie mogą byc przypadkiem hormony? ..Acha brałam wczesniej duzo rutinoscorbinu, moze sie spoznia dlatego?

KASIU , pierwsze pytanie: jak się zabezpieczaliście?? druga sprawa: kłucie w jajnikach mogłoby wskazywać wg mnie na owulację, jesteś jeszcze bardzo młoda, a więc Twój cykl nie musi być jeszcze do końca unormowany i może to by właśnie taka opóźniona owulacja(np przez stres, przeziębienie właśnie); a zaobserwowałaś teraz u siebie jakiś śluz??...ale jesli twierdzisz ze spóźnia Ci się okres to może to też oznaczać, że za kilka dni się pojawi(stąd też wahania nastrojów). Dla pewności polecam zrobić test ciążowy(mozesz go kupić w aptece do 20 zł). pozdrawiam:)

Rutinosorbin moze powodowac zmniejszenie krawwaienia. Bylam w tym roku nad morzem i akurat dostalam okres. Z racji tego, ze karmilam piersia, lekarz nie zezwolil na branie zadnych tabletek na wstrzymanie. Zalecil lykanie rutinoscorbnu. I faktycznie-z normalnego krawawienia zrobilo sie delikatne plamienie.

Gość Kasia3212
Co do śluzu to praktycznie w ogóle go nie mam.I zabezpień nie stosowalismy. Nigdy nie było rzadnej wpadki a stosunek był przerywany...

W takim razie ryzyko ciazy jest jak najbardziej prawdopodobne. Radze zrobic test :P Swoja droga to ja nie kumam tych dzisiejszych dzieciakow-jak mozna pieprzyc sie w wikeu 15 lat i na dodatek bez zabezpieczenia??? GLUPOTA!!!

Ludzie chyba mysla ze kafe to jest test ciazowy! Skad my mamy wiedziec czy jestes w ciazy czy nie?

O ludzie!! Nie zabezpieczaliście się??? Jakie to nieodpowiedzialne! Gumeczki wstydziliście się kupić??? o ludzie... a pozniej martwiu sie czy w ciazy nie jest!!!!!!!!!!

Gość kolyndara
maskara w głowie mi się nie mieści ,że takie małe dzieci już sex uprawiają i to jeszcze bez zabezpieczenia szok!!! i ja ma uczyć w szkole ..odechciewa mi się;/

no moze 16 lat to już nie dzieci- ale jak już do seksu dorośli to niech chociaż odpowiedzialni będą! Kurcze! Jak można się niezabezpieczac w tak młodym wieku!

Gość kolyndara
16 lat to jest 1 średnia....to jeszcze dzieciaki szczególnie ,że się nie zabezpieczają nawet(odpowiedzialność gdzie?) ...Boże w takim wieku...;/ w sumie nie wiemy ile jej facet ma lat ;p

no właśnie- jak ktoś jest już dojrzały w tym wieku i myśli o odpowiedzialności- to w porządku- seks jest dla mądrych ludzi,. ale drugi 16sto latek bedzie się bzykal bez gumki bo wstyd mu kupic...

KASIA skoro nie masz praktycznie żadnego śluzu, co wyklucza raczej owulacje, bo dla niej charakterystyczna jest dość spora ilość, to zrób jednak test ciążowy zamiast czekać w nerwach na okres...jeśli wyjdzie pozytywny-cóż, będzie to konsekwencja nieodpowiedzialności i oby nie musiało na tym cierpieć dziecko...jeśli wyjdzie jednak negatywny to polecam jednak przy następnych razach ZABEZPIECZAĆ SIĘ. w Twoim wieku pigułki anty nie są najlepszym rozwiązaniem bo to hormony a Ty nadal się rozwijasz ale są inne środki-prezerwatywy, globulki, a stosunek przerywany to ŻADNA METODA. decyzja o rozpoczęciu współżycia powinna wiązać się z przemyślanym zabezpieczeniem i odpowiedzialnością, mam nadzieję że większość osób na tym forum myśli podobnie jak ja