Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelina_krak1

oddanie krwi w czasie miesiączki

Polecane posty

Gość ewelina_krak1

Witam, jutro muszę oddać krew (niestety to jedyny termin, powody rodzinne..) dziś dostałam okres i wyjdzie na to że oddam krew na drugi dzień okresu :( wiem że nie powinno się oddawać w czasie okresu i do 3 dni po nim ale niestety nie mam innego wyjścia:/ czy któraś z Was oddawala krew w czasie okresu? czy coś mi grozi? wiem że mogę być bardziej osłabiona..ale czy coś jeszcze? i proszę..nie piszcie że to głupota i mogę oddać kiedy indziej bo ja naprawdę nie mam innego wyjścia:/ z góry dzięki za odp

Gość halszka223
ja zawsze oddawałam po okresie, niby się nie powinno w trakcie

Gość iiggaaaa.d
no nie wiem czy nic jej nie będzie, nie można oddawać w czasie okresu!

Gość klara gls
wydaje mi się że możesz być tylko bardziej osłabione bo to podwójny ubytek krwi ale czy są jeszcze jakieś skutki uboczne to nie wiem, najlepiej zapytać lekarza

Gość yorkaliza
spróbuj to się przekonasz

Gość tyśk356
oj niby nie powinno się, ale nie powinno się też pić, palić, ćpać itd od tego się nie umiera:)

Gość o koorwa
w trakcie miesiączki nie powinno się też wyrywać zębów, a ja mimo wszystko rwałam trzy :P te skutki uboczne to pewnie zależą od człowieka, ale ja bym nie polecała, mimo tego, że sama działam wbrew zasadom :P

Gość zakuta koza
co to znaczy, że musisz? zależy od tego czyjeś życie? chcesz przysporzyć innym kłopotów jeśli coś pójdzie nie tak?

Hej ja oddaję krew od ponad 4 lat i nie raz miałam miesiączkę.Nic złego mi się nie stało:)A więc nie masz czym się martwić

Gość ewelina_krak1
to drugie..być może zależy od tego czyjeś życie:/ już sama nie wiem, z jednej strony się boję ale z drugiej...

Gość emi27l..
no dobra - ale jak sie ma wypadek podczas okresu - i traci sie krew - to czy sam fakt okresu cos zmienia? bo ja nie sadze...... wiec pewnie oprocz oslabienia nic sie nie stanie

W czasie miesiączki tracimy tylko 3 łyżki krwi.To nie jest duży ubytek,jeśli oddajesz regularnie krew to i tak masz jej troszeczkę więcej

Gość martyna&.
gdyby to było bezpieczne, lekarze nie zabranialiby oddawania w czasie okresu. Proste. A ci co to robią wykazują się brakiem inteligencji.

Gość pyniassssw
Ja też chciałam oddać 2 tyg temu krew, akurat dzień wcześniej dostałam okres, ale stchórzyłam i nie poszłam :P

Gość cygaretka27
szczerze nie ryzykowałabym, przecież ciągle sie mowi o tym ze nie mozna oddawac krwi w czasie okresu

Gość rabarbarba167
możesz umrzeć!

Gość ggdenka
dajcie spokój to niczym nie grozi, po prostu możesz być trochę bardziej osłabiona i tyle:)

Gość ewelina_krak1
chyba się jednak zdecyduję, czy ktoś jeszcze oddal krew w czasie miesiączki? muszę oklamać pielegniarkę?:/

Gość ja oddawałam krew
3 łżki krwi???????????????????????????? podczas okresu??????? chyba coś Ci się pomyliło :-O

Gość taki ktos jeden
możesz dostac anemii

Gość można oddawać
bzdura! można oddawać w czasie okresu, to niczym nie grozi, jezynie możesz być odrobinę bardziej osłabiona, tylko w pl niby nie można w czasie okresu, w Anglii, Szwecji, Danii można, a co tam są inne dziewczyny?:/

Gość Kicia16072
Ja mając okres tez chciałam oddać krew koledze po wypadku, pigulka w ośrodku krwiodactwa powiedziała w żadnym wypadku. Ponoć mozna dostać jakiegoś krwotoku. Pozdrawiam

Gość w ciszy
Ktoregos razu jak poszlam oddac krew, czekajac w kolejce poszlam do lazienki... I bach! Dyskwalifikacja! Ale stwierdzilam, ze nie po to tyle sie zbieralam, zeby teraz nie oddac i zatailam to przed lekarzem. Teraz zaluje, bo to bylo moje najgorsze oddawanie krwi w zyciu. Przez 2 dni do niczego sie nie nadawalam, bylam strasznie oslabiona i jeszcze pozniej ponad tydzien to odczuwalam. Teraz juz trzymam sie terminow i nic podobnego sie nie powtorzylo. Moze to kwestia akurat mnie, jak na to zareagowalam, ale generalnie nie polecam podczas okresu :p

Gość gość
Ja oddałam 3 dni przed okresem. Jak dostałam miesiączkę, to mnie tak zesmyczyło, że pół roku to pamiętałam. Wszystko chyba zależy od obfitości miesiączki. 3 łyżki krwi? Tyle to ja mam teraz przy bardzo skromnej menstruacji trwającej 3 dni przy antykoncepcji. Normalnie to jest tyle w każdy dzień, nocy nie liczę.

Gość gość
emi27l. jak się ma wypadek, to w szpitalu ci ją uzupełnią, bo raczej przy utracie pół litra krwi nikt nie siedzi w domu, tylko dzwoni po karetkę. To samo dotyczy wypadku w pracy i wypadku drogowego.

Gość gość
A mi nic nie bylo i tyle a oddalam w 1 najgorszym dniu dla mnie -policystyczne jajniki wiec okres co dwamiechyay a bol x 2, nie ma regul nie powinnas a jak to zniesiesz to wie tylko bozia, mi nigdy nic nie jest i luzik a koles obok zemdlal

Gość gość
A potrafilamwbrew zasadom zaliczyc po oddaniu balange z alko alboc ciezka prace fiz i spoko, faktem jest ze suuuute sniadanie, npkawal miecha z patelni i warzywa a potem pizza kebab obiad u mamy itp i duuuuuzow wody, oprocz alko czasami hehe

Gość gość
NIE WOLNO ODDAWAĆ KREW PODCZAS MIESIĄCZKI BO KREW NIE KRZEPNIE JAK TRZEBA Jeśli ktoś kto ma problemy z krzepnięciem krwi dostanie taką krew to może się to dla niego bardzo źle sk0ończyć Jak mamy takich dawców to ja DZIĘKUJĘ!!!! Bezmyślność nie zna granic

Gość studentkamfiomfi
Co do dziewcząt, które są tak okropnie zdziwione tym, że podczas miesiączki traci się 3 łyżeczki krwi - tak, to prawda. Wydaje nam się, że jest tego więcej poprzez skrzepy. Dodatkowo widzimy ju wydaloną krew na podpasce/tamponie/czego tam używacie, gdzie po prostu wygląda na więcej, bo się "rozpływa" po materiale.