Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdruzgotanaaaaa

kobiecy wąsik i owłosiony brzuch- pomożcie !

Polecane posty

Gość zdruzgotanaaaaa

mam 19 lat i wczesniej nie zdawałam sobie aż tak bardzo z mojego problemu sprawy. Dziewczyny powiedzcie mi co mam robić, u jakiego spacjalisty powinnam szukać pomocy żeby raz na zwsze pozbyć się wąsika ? Moja mama ma podobny problem- rosną jej włosy nad górną wargą a takze na brodzie. Ja również zauwazyłam ostatnio, że włosy na brodzie są dużo dłuższe niż na innej powierzchni twarzy, a dalsze ich wyrywanie nie ma sensu. To samo jest z brzuchem, włosy rosną mi w linii poniżej pępka, choć z tym potrafię sobie radzić bo używam pęsety i plastrów, po których nic nie widać. Wąsik rozjaśniam wodą utelnioną ale ileż można :( Jest to dość uciążliwy problem, proszę powiedzcie mi co mam robić :(

Gość kilcia
Myślę,ze lepiej iść z tym do endokrynologa lub ewentualnie do ginekologa-endokrynologa(ale ja raczej poszłabym do tego pierwszego). Najprawdopodobniej cierpisz na hirsutyzm czyli nadmierne owłosienie. w celu znalezienia jego przyczyny powinnaś mieć zrobione badania hormonów (szczególnie androgenów,a przede wszystkim testosteronu i może też DHEA-S).Hirsutyzm też jest często objawem zespołu policystycznych jajników.Myślę,ze bez wizyty u endokrynologa lub ginekologa-endokrynologa się nie obejdzie.Powodzenia.