Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhgyugbyubhubyh

dlaczego do jasnej ch...ry trzeba tyle czekac na zabiegi na nfz?

Polecane posty

Gość jhgyugbyubhubyh

zdaze zdechnac do tego czasu wizyta u dermatologa-3 mc wizyta u ginekologa-1 mc zabieg endoprotez-2 lata rozne operacje-zazwyczaj rok dziadowski kraj szkoda ze za moja pensje nie moge latac po lekarzach prywatnie;/ studiuje nie stac mnie

Gość łysa beata z ciechocinka
nikt tego nie przeczyta... nie ma nic o swędzącej macicy, pytania ,,czy mogem być w cionrzy?", pierdzenia i prawiczków. :o

Gość jhgyugbyubhubyh
jak mozna tak zyc? przeciez to straszne zabieg usuniecia zacmy-od rroku do 3 lat;/ przeciez widzenie w tym czasie jest bardzo zaburzone, jak mozna skazywac kogos na zycie z zamazanym swiatem?? gdzie głupie znaki drogowe sa niemozliwe do odczytania

Gość jhgyugbyubhubyh
?

No widzisz, to jest chore. ja równiez pracuje, place ubezpieczenie, a zeby ktos się porządnie zajął moim dzieckiem bo mam ciąze zagrozona to musze co 2 tyg wydac 150zł na prywatnego ginekologa.. Miałam zapalenie ucha czekaam 2 tyg na wizyte laryngoloda, a o dentyście nie wspomne..To jest chore!!

Gość jhgyugbyubhubyh
u mnie niestety sa zapisy do dentysty co poł roku- jednego dnia- wtedy przychodza tlumy ludzi i zapisuja sie na niewiadomo ile wizyt kolejki sie zaczynaja o 3-4 rano ktos kto idzie do szkoły, pracy nie ma szans na zapisanie sie, odebrac telefonu tez nie odbiora zatem bol zeba czy nagłe jakies problemy -jedynie wizyta prywatna tak to kurde wyglada

Gość jhgyugbyubhubyh
byłam na wizycie na nfz u gina nie zbadał dobrze nie bylo cytologii powidział jak mam badac piersi i przepisał tabletki antykoncepcyje bez zadnych badan od tego czasu tam nie byłam nie wspomne ze na wizyte czekałam 2 tygodnie w tym 4 godziny pod gabinetem

Ja chodze normalnie do ginekologa na nfz - na wizyte czekam max 3-4 dni, dermatolog przyjmuje od reki, ale trzeba byc rano i postac w kolejce z 3 godziny. Tak samo inni lekarze. Do laryngologa jak sie zarejestruje u siebie w przychodni przed 13 to mam wizyte nastepnego dnia. :O

Gość jhgyugbyubhubyh
gdzie ty mieszkasz/?

Bialystok. Wszedzie tak jest u mnie. Wiekszosc przychodni przyjmuje od reki. Najepiej chodzic do przychodni NZOZ, ktore maja podpisana umowe z NFZ.

Angells, zalezy jacy. Są lekarze i "lekarze". Osobiscie rowniez na swojej drodze spotkalam ginekologow-konowałów, ale teraz znalazlam super przychodnie na nfz, niewielka. Przyjmuje tam tylko 4 lekarzy. Wszystko robia od reki. Na usg czekalam tylko 2 dni. ;)

Gość jhgyugbyubhubyh
ciesz sie w mojej okolicy dobrzy lekarze sa tak obstawieni ze poł roku trzeba czekac na wizyte do konowałów zawsze znajdzie sie miejsce

moja historia z ginekologami Pani nr 1: opwiadam o objawach nadzerki prosze o cutologie pani na mnie z buzia ze po cholere mi cytologia wiec poszlam do innego lekarza ktory podjal decyzje o zabiegu z powodu nadzerki Pani nr 2 prosiam od dluzszego czasu o badania hormonalne bo mialam wiecznie porblemy ale nic bralam tabletki i w czasie stosowania anty dostalam plamienia ( nie podczas 7 dniowej przerwy) lekarz doje mi natychmiatowe skierowanie do szpitala na lyzeczkowanie w szpitalu robia USG mowia ze wszystko ok a lekarke mam podac do sadu o uszczerbek na zdrowiu bo ja kobieta nie rodzaca moglabym miec po lyzeczkowaniu i to lyzeczkownaiu bez podowdu problem z ciaza zalecenie ze szpitala badania homronalne wracam do lekraki daje wypis a ona ze nie bedzie mi robic badan horm robi ze mnie iduiotke i mowi ze bedziemy dalej obserwowac na co ja ze poszukam nastepnego ekarza bo od kilkunastu lat mam problemy i nie ma juz co obserwowac tylko trzeba dzialac

Dokładnie, na tych dobrych trzeba dłuugo poczekac lub dobrze zapłacic... A tych, ktorzy sa dobrzy i dostepni jest za mało, chciałam isc na głupią wizyte w sprawie grypy to miejsca na 2tyg obstawiły stare babcie, ktora idą tylko pomarudzic lub po recepte bo widze ciągle jedne i te same!

Gość kurrrrrrrewna
Dziadowski kraj? Ja mieszkam w kraju pewnie uznawanym przez ciebie za niedziadowski, w niemczech, ale do dentysty na termin czekam 3 miesiące, do ginekologa 1-2, ogólnie zawsze miesiąc-dwa trzeba poczekać. Chyba ze masz palący problem, to znajdzie sie szybciej.

Taka sobie jedna - mialam podobny problem. Podejrzewano u mnie zespol policystycznych jajnikow i poszlam do ginekologa, na co Pani lekarz mowi mi, ze poczekamy do nastepnego okresu. WTF? Jak mamy czekac, skoro nie mialam tego okresu? :O Potem znalazlam wlasnie wyzej wspominana przychodnie, to od razu zrobiono mi usg i dostalam skierowanie na badania hormonalne.

Gość fvfwefewfewh
czyli co? jedynym wyjsciem jest posiadanie worka pieniedzy? i wydawanie na prywatne wizyty? a jak ktos zarabia najnizsza krajowa to niech zdechnie?;/

Gość fvfwefewfewh
?

Niestety, ludzie sami przyzwyczaili lekarzy do tego, ze daje się im pieniądze, gdy jeszcze kilka lat temu nasze babki na sile ładowaly pieniądze do kieszeni lekarza za dobrą opieke, która im się nalezala tak czy siak!