Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bezrobotnaaaaa...

Rejestracja w Urzędzie Pracy i brak świadectwa pracy - POMOCY

Polecane posty

Gość Bezrobotnaaaaa...

Słuchajcie. Jestem tegoroczną absolwentką LO i zaraz po zrobionej maturze poszłam się zarejestrować po raz pierwszy do UP. Po jakimś czasie znalazłam pracę, więc zgodnie z przepisami się stamtąd wyrejestrowałam, podając za powód (jak mylnie sądziłam) znalezienie zatrudnienia. Niestety pracodawca mnie oszukał, nie dając ani wynagrodzenia, ani tym bardziej jakiejkolwiek umowy... ... Więc dziś znów poszłam do urzędu pracy się zarejestrować, a tam usłyszałam, że aby to zrobić muszę mieć ŚWIADECTWO PRACY. Oczywiście mądrą panią nic nie interesowało, że pracodawca mnie oszukał i że nie dał mi nawet umowy - muszę mieć świadectwo pracy i już! :-O Co mam w takiej sytuacji zrobić? Przecież nie chcę zasiłku, ani innych świadczeń, a tylko się zarejestrować aby móc stamtąd wziąć ofertę pracy która mnie bardzo zainteresowała. Pomóżcie, bo już mnie sił nie mam do tego kraju :-(

Gość DONIES NA GOSCIA DO PIPU
a babce przynies ponownie papiery i tylko jesli powie ze bylas zarejestrowana i wyrejestrowalas sie bo znalazlas prace powiedz ze to pomylka

Gość Bezrobotnaaaaa...
Ale przecież wyraźnie jej mówiłam, że koleś mnie oszukał i nie dał ŻADNEJ umowy, a mimo to kazała mi od niego przynieść świadectwo pracy - do tego idealnie nadaje się hasło "niepełnosprawni intelektualnie, pełnosprawni w pracy" :-D Więc gówno ją to będzie obchodziło, jeśli jej powiem, że to była pomyłka.

Gość inaczej/.?.?
moze zadzwon do UP w innym miescie i zapytaj co mozna zrobic w takiej sytuacji skoro w Twoim urzedzie taka "pomocna" pani siedzi :)

Gość inaczej/.?.?
a na faceta faktycznie donies

Gość Bezrobotnaaaaa...
Nic nie będę donosić. Tak mnie wrobił, że nawet nie mam namiarów na tę "firmę". Chcę się tylko zarejestrować - koniec kropka.

Gość DONIES NA GOSCIA DO PIPU
Powiedz jej ze nie mozesz doniesc swiadectwa pracy bo NIE PRACOWALAS, a oni maja bledy w papierach i niech je poprawia

Gość justaaaaaaaaaaaa
powinnaś pójść do urzędu i przy rejestracji powiedzieć,że nie podjełaś tamtej pracy i powinnaś napisać przy tej kobiecie prośbę o zmianę dezycji o tracie statusu i możesz się rejestrować bez żadnego świadectwa pracy.idź do innej kobiety niż ostatnio,przecież nie ona jedna tam pracuje!!

Gość Bezrobotnaaaaa...
ALE TA KOBIETA MNIE PAMIĘTA. W dodatku ma przed ryjem komputer, gdzie jest wszystko zapisane. :-O

Gość Bezrobotnaaaaa...
A właśnie, że tam pracuje jedna kobieta w rejestracji...

Po pierwsze : jeżeli nie było stosunku pracy bo nie miałaś umowy to niech się ta baba wypałuje . Poproś o rozmowe z kierownikiem , masz prawo się zarejestrowac

Możesz złożyć pismo z wyjaśnieniem że zgłoszone przez Ciebie zatrudnienie nie doszło do skutku ponieważ pracodawca odstąpił od podpisania umowy

Gość Bezrobotnaaaaa...
Dzięki za pomoc rewq. A wiesz jakiego wzoru to pismo ma być?

Gość Bezrobotnaaaaa...
Tak czy siak dziękuję rewq za pomoc :-)