Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość regulonregulon

antykoncepcja - skazana na cale zycie ???

Polecane posty

Gość regulonregulon

Moj problem polega na tym, ze od 6 lat biore regulon na tradzik, ostatnio odstawilam tabletki bo planujemy ciaze, ale przez te 5 miesiecy tak mnie znow wypryszczylo, ze mysle o powrocie do tabletek... czy juz zawsze bede musiala je lykac, zeby nie miec tradzika ? ps: przed regulonem leczylam sie 2 lata u dermatologow, niestety nic mi nie pomoglo, a jesli juz to na krotki czas...

Gość errewzzzz
podobno lady copm jest wybawieniem na to;)

Gość Medeline
leki anty to najgorszy sposob na tradzik... Patrzac na skutki uboczne... ;|

Gość regulonregulon
o skutkach ubocznych wiem i sama ich doswiadczylam po tych kilku latach, ale nie wiem co dalej, bo te krosty zabijaja moje zycie...

Gość Medeline
przede wszystkim wyrzuć całą chemię z kosmetyków. Proponuję używać półproduktów ze strony np. mazidla czy biochemia urody. Postaw na nawilżanie, polecam ci kwasy na poczatku np. 3% i uzywanie przez cały rok kremu z filtrem najlepiej 50+. I próbuj u innych lekarzy... No niestety. Jeśli już nic nie podziała to może zdecydujesz się na izotek, ale to już po ciąży. A tabletki radzę odstawić i to na zawsze, bo po nich często występuje nawet zaognienie trądziku.

Gość regulonregulon
wlasnie tez mi sie wydaje, ze mam jeszcze wiekszy wysyp niz przed braniem regulonu, zapytam o ten izotek, bo nie wiem co juz mam robic... dzieki wielkie

jak planujesz ciążę to od izotecu z daleka. jesli trądzik jest na podłożu hormonalnym to niestety ale trzyma sie całe zycie. jeszcze na starość potrafi wyłazić. i wtedy leczy się to lekami hormonalnymi, to normalne.

Gość do regulonregulon
moja droga, masz zły metabolizm, albo jakąś infekcję skóry, a to możesz uregulować odpowiednim trybem życia, tu masz linki do adekwatnych tematów; ciąża może być jednym z czynnków regulująch metabolizm: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, urodę, normalny wygląd, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz link do filmu http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263 6. tu masz wskazówki dot. zdrowego trybu życia: www.vademecum.zdrowia.prv.pl

Gość siemienia spróbujj
a próbowałaś pić siemię lniane? (niemielone, chwile pogotować aż zrobi się kisiel) oczywiście nie mówię, że zadziała cuda, tym bardziej że jak mówisz długo się leczyłaś, ale czasem najprostsze rozwiązania są na prawdę skuteczne...spróbuj.,..bo w każdym razie na pewno nie zaszkodzi(chyba ze nie wiem ze nie można w ciąży ale to najwyżej poczytaj) a może pomóc na żołądek jelita itp..... no i izotek, ale to b,. mocny no i w ciąży odpada i chwilę prezed na pewno też....a jeżeli już truć się jakąs chemią to z dwojga złego wolałabym tabsy bo jesteś od razu zabezpieczona, a tam nawet chyba pisze zeby nie współżyć....ale anty cale życie;/ nbiefajne rozwiązanie...spróbuj w inną strone, tak jak ci tu doradzają zdrowszy tryb odżywiania, oczyszczanie org itp. no i spróbuj pic to siemie.

Gość Medeline
siemienia spróbujj podczas brania izoteku zabezpieczamy się hormonalnie, żeby nie wpaść i tyle. A tabletki brane do konca zycia narobią więcej złego niż ten lek brany przez parę miesięcy.

Gość regulonregulon
dzieki wszystkim za rady... co do mojego trybu zycia i sposobu odzywiania, to n iestety nie moge sobie nic zazycic, bo juz i to zastosowalam. wczoraj poszlam do dermatologa - dostalam ISOTREXIN i SKINOREN krem, nie wiem czy to pomoze, ale derma nie chciala przepisac mi izotecu... a i pilam to siemie lnianie, pan ze sklepu zielarskiego mi polecila, ale efektow tez nie bylo. za miesiac mam isc do szpitala na badania, to ostatania deska ratunku, zeby zbadac hormony, bo moze to jest przyczyna... tarczyca, albo podwyzszony testosteron, a i miesiaczki zawsze mialam co 2-3 miesiace. ginekolog nic z tym nie zrobil tylko dawal mi leki na wywolanie, albo pozniej na kilka lat regulon...

Gość regulonregulon
co znaczy : wszystko jest od zatrucia ? prosze o wyjasnienie

zdaniem Maxa wszystkie mozliwe choroby to efekt zatrucia :d nawet jesli są to choroby świetnie zbadane, o bardzo dobrze wyjasnionej etiologii, to dla niego to i tak jest efekt zatrucia :D

"za miesiac mam isc do szpitala na badania, to ostatania deska ratunku, zeby zbadac hormony, bo moze to jest przyczyna... tarczyca, albo podwyzszony testosteron, a i miesiaczki zawsze mialam co 2-3 miesiace." albo prolaktyna.

Gość regulonregulon
albo prolaktyna, zbadam i to. poprostu juz jestem zalamana, chyba zaczynam miec juz depresje, bo nawet z domu wstydze sie wyjsc, jeszcze wczoraj derma powiedziala, ze mam nie uzywac podkladow, pudrow itd. czyli mam wychodzic z taka zapryszczona twarza...:(

zrób badania hormonalne - testosteron, androstendion, prolaktyna , progesteron. polecam wizytę u ginekologa - endokrynologa. A tak swoja droga to jakieś inne objawy oprócz trądziku masz?

Gość regulonregulon
niestety miesiaczka co 2-3 miesiace, wloski na brodzie no i tradzik na linii rzuchwy, plecach, ramionach i dekoldzie to chyba wszystko

Gość pryszcze
Po odstawieniu tabletek moja twarz przez pol roku byla cala w syfach. Juz nie biore tabletek prawie rok. Wszystko wrocilo do normy. A tak w ogole to odstawilam antykoncepcje ze strachu. Moja mama dostala raka piersi. Tez brala tabletki. Lekarze powiedzieli, ze niestety tabletki maja czesto ten skutek, zwieksza ryzyko zachorowania na raka piersi lub macicy. Takiego mam pietra teraz. Stosowalam antykoncepcje przez 7 lat.

Gość regulonregulon
mnie tez przerazaja te skutki uboczne i domyslam sie, ze jesli bede cierpliwa, to i moze u mnie wroci wszystko do normy...no chyba, ze to jest tradzik hormonalny, a nie taki z odstawienia i oczyszczania sie organizmu :(

Gość @@@456
Witam, na trądzik dobra jest maść-krem Duac w aptece raczej dostępny bez recepty ale nie zawsze i jest dość drogi bo kosztuje ok 50zł. Ale u mnie naprawdę działa niestety może mieć niekorzystny wpływ na jelita jeśli ktoś ma wrażliwe i w trakcie kuracji nie można się opalać ani korzystać z solarium i może zmniejszać skuteczność antykoncepcji.

Gość pryszcze
Badz cierpliwa. Ja tez bylam zalamana swoim wygladem i jescze mialam nieregularne miesiaczki. Sprobuj siemie lniane, ja tez pije. Jak nie lubisz to poslodz troche. Ja pije juz kilka miesiecy. Piekne wlosy, mocne paznokcie i ladna skora. Serio, serio.

Gość regulonregulon
pilam kiedys to siemie, ale sprobuje jeszcze raz, moze pomoze...teraz musze tylko poczekac jeszcze na beadanie hormonow, bo moze tam jest przyczyna... podobne objawy sa przy gruczolaku przysadki mozgowaej, wlasne o tym czytam... bo mnie jak boli glowa to kilka dni wymioty naprzemian z omdleniami, no i okulary zaczelam nosic bo wzrok mi sie pogorszyl...

Gość nie ględź, tylko
spróbuj: soki warzywno-owocowe, trening rekreacyjny na poziomie potu, sauna sucha i hartowanie, Organizm wreszczie zmusi układ immunologiczny do pracy. Lekami od dermatologa możesz tylko przyspieszyć leczenie, ale nie wyleczenie.

Gość bizarr1
a miałaś robione badania w kierunku PCOS ?

Gość regulonregulon
nie nie mialam...

a przed braniem tabletek jakie miałaś robione badania? jak żadne to teraz polecam się koniecznie zbadać. A podczas wywiadu powiedzieć lekarzowi o wszystkich objawach jakie masz.

Gość regulonregulon
zanim dostalam tabletki, tez nie robiono mi zadnych badan...