Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakuup

TRĄDZIK, TETRALYSAL, FUSACID, pomocy

Polecane posty

Gość jakuup

Może na początek się przedstawię. Mam na imię Kuba, mam 16 lat. Moją dermatolog prowadząca jest Elżbieta Skwarek, znakomity specjalista dermatolog-wenerolog. Problemy z trądzikiem i niedoskonołaściami skóry zdarzały się w rodzinie. Mój ojciec leczył się u owej Pani doktor, siostra, a druga siostra u innego lekarza (nie pamiętam). Ojciec został wyleczony, iostra również. Z drugą siostrą były problemy.. Kiedy była w wieku licealnym zaczęło się.. trzykrotna kuracja zwykłymi antybiotykami nie pomogła no i skończyło się na.. Aknenorminie.. no cóż 6 miesięcy udręki i koszt ponad 2000zł opłacił się, ma spokój.. Ze mną było tak: w marcu zeszłego roku poszedłem pierwszy raz, dostałem wtedy Unidox, jakieś maści i Aknemycin.. jakoś stało się tak że na trzecią wizytę nie poszedłem bo stwierdziłem że się podleczyłem, nic bardziej złudnego! Dziś byłem po ponad rocznej przerwie, doktor stwierdziła liczne blizny na twarzy i plecach, liczne nacieki ropne oraz "bardzo dużą" ilośc krost. Dostałem Tetralysal 300mg, na razie na 32 dni 1/dziennie, Clindacne 2x1 oraz Fusacid 20mg 2x1 na nacieki.. Doktor stanowczo powiedziała, że jeżeli ta terapia nie przyniesie oczekiwanych rezultatów czeka mnie Aknenormin, Izotek i te sprawy.. Co o tym sądzicie? Odpiszcie proszę, mam nadzieję że nie jestem jedyny, stosowaliscie juz te leki? Czekam ; ) Pozdrawiam

Gość jakuup
ehh.. widzę że coś nie bardzo chcecie się wypowiedzieć. zazdroszczę, aż taką super cere macie?

Ja ponad pół roku temu miałam przepisany Tetralysal w ogóle podoby zestaw leków, tu właśnie na tym forum odradzono mi go stanowczo. Oczywiście po głębokiej zadumie i opiniach nt. Tetralysalu nie wzięłam go i to na własne szczęście. Zastanawia mnie jaki jest sens pakowania w kogoś najpierw antyb. bardzo szkodliwego podobno zresztą a dopiero potem Izotekiem? Podobo po tymże anty. trądzik prawie zawsze nawraca, więc nie wiem... Niech sie wypowiedza ci którzy brali. Ja nie brałam odradzono mi go za co jestem i będe wdzięczna.. :) Pozdrawiam

Gość space222
Jakubie, zapytaj o doustne retinoidy, jak ci nie da, zmień dermatologa, na takiego który zapisze, polecam forum www.izotek.pl

ja dostałam na podleczenie tetralysal ( dwa opakowania) a po zrobieniu badań aknenormin 20 mg/ dzień. Nie mam w sumie prawie żadnych skutków ubocznych trosze suche oczy i usta ale po 20 tabletkach widzę już efekty - zero ropnych krost i w końcu normalna skóra (wcześniej miałam straszny łojotok) osobiście polecam ten lek jak pisałam wcześniej u mnie są już efekty po innych lekach nie było ich prawie wcale a brałam już wszystko co tylko było można leczę się już od 20 lat.

Gość jakuup
Nadia, ciekawe. Ludzie na każdym forum piszą coś innego niestety.. Lekarka wytłumaczyła mi to tak, że to jest jakby wprowadzenie. Bo retinole itd. to są bardzo mocne antybiotyki, do którysz trzeba jak by "przygotować" organizm. Moja siostra po Aknenorminie wylądowała na okulistyce, potem na hematologii. Wypadło jej 70% włosów + depresja.. Sam nie wiem co robić. Nie wart zmieniać lekarzy bo Dr. Skwarek to naprawde jeden z najlepszych specjalistów w kuj-pom. Miała staż w klinice dr. Eris no i studiowała w niemczech. Poza tym moją rodzinę wyleczyła.. sam nie wiem. Dziś już 3 dzień, na razie swędzi mnie skóra.