Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uhohgwep

Potrzebna pomoc z angielskim!

Polecane posty

Gość uhohgwep

Czy ktoś może to dla mnie przetłumaczyć? 1) Podczas gdy on grał na gitarze oni tańczyli. 2) Moja mama nie lubi chodzić do pracy. 3) Co robisz dzisiaj wieczorem? 4) Kiedy ostatni raz widziałeś dobry film? 5) On od dziecka interesuje się sztuką nowoczesną. 6) Popatrz na tą chmurę, zaraz będzie lało. 7) Dam ci znać jak się dowiem. 8) Na przyjęciu urodzinowym u Piotrka wszyscy byli przebrani za zwierzęta. 9) On uwielbia chodzić na rockowe koncerty ale z tego powodu jest prawie głuchy. 10) Wszyscy spali kiedy nagle włączył się system alarmowy.

Gość upppppppppppppppppp

Gość no problemmm
gimgówno chodzi do szkoły i się uczy a nie czeka na kafeterii aż ktoś zrobi to za niego

Gość klajfus
haha najlepsze to "8) Na przyjęciu urodzinowym u Piotrka wszyscy byli przebrani za zwierzęta." i to "9) On uwielbia chodzić na rockowe koncerty ale z tego powodu jest prawie głuchy." :D sama nie wiem jak to przetłumaczyć :P ale pomyślę

Gość klajfus
1. While he was playing the guitar, they were dancing. 2. My mother doesn't like going to work. 3. What are you doing this evening? 4. When was the last time you've seen good movie? 5. I'm interested in modern art since my childhood. 6. Look at this cloud, it's going to rain. 7. I will let you know if I know (?!!? nie mam pojęcia) 8. At the Peter's birthday party everybody was dressed as animals. 9. He loves going on rock concerts but he's almost deaf because of this. 10. Everybody was sleeping when suddenly the alarm system.... turned on? poprawcie mnie ludzie bo sama jestem ciekawa :P

1. While he was playing guitar they were dancing. 2. My mother doesnt like going to work. 3. What you up to tonight? 4.When was the last time you have seen a good movie? 5. From early age he is interested in modern art. 6. Look at the sky, its going to rain. 7.I will let you know when I will find out. 8.On Peter's party everyone were wearing animal costumes. 9. He enjoys going to rock concerts but he nearly deaf because of it. 10. Everyone were sleeping when the alarm went off. Takich zdan nie tlumaczylam od lat wiec mam nadzieje ze nie sa za bardzo nieformalne :) powodzenia

Gość uhohgwep
Niektóre zrobiłam ale wolałabym się upewnić. A obelgi sobie wypraszam bo mówię biegle po francusku (mam rodzinę we Francji, od dziecka jestem dwujęzyczna) i dość dobrze znam hiszpański. Z tym że w szkole zawsze lepiej radziłam sobie z niemieckim a ang po prostu średnio mi wchodzi ;/

Gość klajfus
uhohgwep - zazdroszczę :D ja niestety znam tylko angielski, a jak sama widzisz, niezbyt biegle :o Niulek25, mamy podobne tłumaczenia :D Ja już widzę u siebie błąd, powinnam napisać "going to", a nie "going on" :P Może jesteś bardziej biegła w angielskim ode mnie, dlatego spytam - czy na pewno "everybody" traktuje się jak liczbę mnogą? (everybody were...). Pytałam się nawet kiedyś native'a i według niego mówi się "everybody WAS" czyli liczba pojedyncza :o ale może się mylę?

Gość uhohgwep
Dziękuję :) zaledwie 4 sama zrobiłam dobrze :)

Everybody to liczba mnoga :) ja tez popelniam wiele bledow bedac w Uk 6 lat raczej stosuje sie jezyk mniej poprawny lecz bardziej potoczny ;)

Gość klajfus
Boze to teraz sama nie wiem 😭 No ale to mały problem, dzięki za odpowiedź :P Ja niestety nigdy w Anglii nie byłam i nie używam angielskiego na codzień, dlatego lubię sobie poprzypominać ten język, żeby całkowicie go nie zapomnieć :P

Gość Maaaaaaaaaaaaaaja
Kto napiszę te zdania naprawdę poprawnie ??? nie potocznie, ani n ie ze słyszenia lecz naprawdę POPRAWNIE GRAMATYCZNIE . Sama jestem ciekawa. Maturę miałam z angielskiego 7 lat temu i jestem ogromnie ciekawa KTO napisze czysto i gramatycznie po angielsku.!

1. While he was playing guitar they were dancing. 2. My mother doesnt like going to work. 3. What you up to tonight? 4.When was the last time you have seen a good movie? 5. From an early age he is interested in modern art. 6. Look at the sky, its going to rain. 7.I will let you know when I will find out. 8.At Peter's party everyone were wearing animal costumes. 9. He enjoys going to rock concerts but he nearly deaf because of it. 10. Everyone were sleeping when the alarm went off. prosze...bardzo poprawnie :)

Gość ale eksperci za trzy grosze
everybody WAS a nie WERE Dlaczego pomagacie leniowi któremu się nie chce samodzielnie zrobić pracy domowej? Jakby chociaż sama spróbowała i dała do poprawy, to sama bym pomogła a ona sobie poszukała jeleni, którzy za nią zadanko odrobili.

Gość wierzaca, doswiadczajaca
te niulek- wracaj do szkoly While he was playing guitar they were dancing. 2. My mother doesnt like going to work. 3. What you up to tonight? 4.When was the last time you have seen a good movie? 5. From an early age he is interested in modern art. 6. Look at the sky, its going to rain. 7.I will let you know when I will find out. 8.At Peter's party everyone were wearing animal costumes. 9. He enjoys going to rock concerts but he nearly deaf because of it. 10. Everyone were sleeping when the alarm went off. prosze...bardzo poprawnie popierwsze what are you up to toninight jesli juz alepoprawniej bedziepoprostu wahat areu you doing tonight po drugie when was the last timeyou saw a nie have seen, , i i wil let you know when i found out . i w dziewiatym he is nearly czemu ciagle zjadasz czasownik byc? no i everyone was sleeping, reszta poprawnie na 100 procent

2. My mother doesnt like going to work. - tu jest błąd 3. What you up to tonight? - cale zdanie do kitu 4.When was the last time you have seen a good movie? - źle 5. From an early age he is interested in modern art. - źle 6. Look at the sky, its going to rain. - mały błąd 7.I will let you know when I will find out. - błąd 8.At Peter's party everyone were wearing animal costumes. - błąd, plus zmiana oryginalnego zdania 9. He enjoys going to rock concerts but he nearly deaf because of it. - błąd 10. Everyone were sleeping when the alarm went off. - błąd >prosze...bardzo poprawnie No chyba nie za bardzo :-D

>po drugie when was the last timeyou saw a nie have seen, Racja. > i wil let you know when i found out "I" z dużej litery plus błąd w drugiej części zdania. >reszta poprawnie na 100 procent Nie. Patrz wyżej na mój poprzedni post.

Gość Anglistka31
do idioty wyzej, "my mum doesn't like going to work" jest dobrze. Moze tez byc" doesn't like TO go to work"(ale to wersja amerykanska), Moglabym wszystko napisac,ale i tak wiadomo,ze "madrale" beda dalej wprowadzac w blad. Powiem tylko, ze skonczylam pomagac na cafe,bo nawet madrzejsi od doktoranta sa:)

>Niektóre zrobiłam ale wolałabym się upewnić. Pokaż swoje zdania. >Z tym że w szkole zawsze lepiej radziłam sobie z niemieckim a ang po prostu średnio mi wchodzi ;/ To wymówka. Jeśli naprawdę potrafiłaś opanować na przyzwoitym poziomie trzy języki, to z czwartym też nie powinnaś mieć problemu. Tym bardziej, że to nie jest jakiś egzotyczny język, całkowicie różny od tych, którymi się podobno posługujesz. I jeszcze jedna rzecz. To są proste zdania. Niektóre nawet bardzo proste. Jeśli nie potrafisz ich zrobić samodzielnie, to znaczy, że niewiele umiesz. Myślisz, że nauczyciel, znając twój poziom znajomości języka, uwierzy w jakiś nagły przypływ natchnienia jak mu przyniesiesz poprawnie napisane zdania? Od razu będzie wiedział, że pracę domową ktoś za ciebie zrobił.

Gość Maaaaaaaaaaaaaaja
do Anglistki31 to po kurwa siedzisz na tej naszej cafe, skoro nie chcesz pomagać innym, a sama chcesz czerpać porady ??? hę ?

>do idioty wyzej, "my mum doesn't like going to work" jest dobrze. Tak, ty napisałaś poprawnie, a teraz popatrz na tamto zdanie pani anglistko:-) Klasówki też tak "uważnie" poprawiasz? I kontroluj swoje maniery plizzz bo to nieładnie kogoś wyzywać od idiotów;-)

Dla pani anglistki - nawet ci je specjalnie wkleję. Naprawdę nie widzisz tu błędu? 2. My mother doesnt like going to work. - tu jest błąd

Może uproszczę pytanie pani doktorantko - ja wszak tylko zwykły magister (anglista) jestem:-D Może dopiero na studiach doktoranckich uczą takich słówek jak "doesnt":-D

Gość Maaaaaaaaaaaaaaja
ludzie, ale mnie to zirytowało. Jestem na innych tematach, ale tak po prostu otwarłam z czystej ciekawości ten temat. Sama nie znam zbyt dobrze jezyka angielskiego i chciało by sie zobaczyć poprawna pisownię, aby nie być tukiem za granicami, a tu prosze... piszą Ci co tylko myslą sobie, ze poprawnie i wprowadzają W BŁĄD. !!! Niczym Włocha zapytac o ulicę. Nie wie jak pokierować, ale bardzo chce rozmawiac, więc naplecie trzy po trzy.... heeeeeeeehahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhiiiiii

Gość Maaaaaaaaaaaaaaja
to i ja wiem ,że powinno napisać się dosen't po co te całe poprawiania innych. PONAWIAM APEL KTO NAPISZE NAPRAWDĘ P O P R A W N I E te zdania ?

aaaa jeszcze jedno info dla doktorantki - jestem po filologii angielskiej, mam też CPE, jako anglistka zapewne wiesz, co to takiego. Poza tym, czytam uważnie, a ty nie :-P

Ja mogę napisać, ale jutro, teraz nie będę za lenia odbrabiać pracy domowej.

Już teraz dziewczynie pomogłam, bo wie, które zdania są błędne, może się więc zastanowić nad ich poprawą. I o to własnie chodzi, żeby sama pomyślała, bo inaczej się nie nauczy.

Gość Maaaaaaaaaaaaaaja
dobra ekspertko, zaglądnę na te stronke jutro ciekawe jak poprawnie napiszesz. Ahoj pozdrawiam :-)