Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja juz sama nie wiem

poradźcie ważne studia

Polecane posty

zwracam sie do was z pewna sprawa otóż od pazdziernika chce zaczac studia i problem w tym ze nie wiem co robic otoz mam 2 opcje 1) chce isc na studia zaoczne i miedzyczasie pracowac na stazu ( to jest to opcja wymyslona przeze mnie,dzieki ktorej w jakims tam stopniu usamodzielnie sie) 2) rodzice powiedzieli zebym poszla na dzienne a oni beda za to wszystko płacic ( oni twierdza ze tylko dzienne to prawdziwe studia, a z zaocznych i tak niczego nie bede miala, chodzi o wiedze, ale ja nie chce ich juz prosic dluzej o kase...) wiec która opcja lepsza 1 -moja kasa i studia weekendowe czy 2 byc dalej obibokiem ale miec lepsza wiedze ze studiow co byscie wybrali, dopisze tylko ze dla moich rodzicow to nie problem z kasa,tylko ja nie wiem czy oni nie maja racji

up

Gość a nie możesz studiować
dziennie pracując wieczorami i w weekendy, jak to robi wiele osób? Zaoszczędzisz na opłatach za szkołę, dostaniesz stypendium - czyż to nie krok do usamodzielnienia? Chyba, że już tę pracę masz zaklepaną i wiesz, że wystarczy Ci na studia zaoczne i na "usamodzielnienie" - wtedy oczywiście warto na własny rachunek.

Gość sesnise
wszystko zależy od kierunku studiów

z ta praca tak mam ze szukam stazu bo nigdzie indziej mnie nie chca przyjąc...(brak doswiadczenia) wiec licze na jakikolwiek staz...

kierunek logistyka

Gość sesnise
a staż związany z kierunkiem studiów?

staż to ma byc z urzedu pracy, ale jeszcze nie znam szczegolow mam sie zglosic w przyszlym tygodniu

Gość sesnise
tzn. nie wiesz w jakim zawodzie odbędziesz staż?

nie mam pojecia, powiedzieli ze mam sie zglosic w przyszlym tygodniu by omowic szczegoly.. dlatego sama nie wiem co robic z drugiej strony jak bede miala staz to bede musiala sie zwalniac albo ze studiow albo z pracy bo studia sa w piatki na godz chyba 15 a robota pewnie bedzie dluzej wiec juz sama nie wiem , co do pracy wieczorami myslalam i tez nic nie moge znalesc

Gość korzystaj z pomocy rodziców
jak możesz jeszcze, skoro chetnie Ci jej udzielaja. Studia dzienne bardziej rozwijają, nie tylko wiedzę zawodową ale budują innego rodzaju relacje z ludźmi ze studiow. Nie warto tak pchac się w dorosłość od razu, a pracowac możesz weekendowo czy podczas wakacji.

Gość sesnise
jeśli praca nie związana z przyszłym zawodem - odrzuć twoje studia to licencjat +mgr czy jednolite mgr?

Gość a nie możesz studiować
no wygląda to nieciekawie - pewnie dadzą Ci jakąś robotę na trzy miesiące, ani doświadczenia w zawodzie, który chcesz wykonywać po studiach, ani pewności, ani wielkich pieniędzy - to samo miałabyś pracując jako kelnerka wieczorami, a zaoszczędziłabyś na czesnym. Nie ryzykowalabym, zwłaszcza, jeśli zalezy Ci na uniezależnieniu od rodziców. Dodam, że zawsze można przenieść się na studia zaoczne z dziennych, jeśli w międzyczasie znalazłabyś świetną pracę w zawodzie.

No to proste, że dzienne :) Nie dość, że rodzice chcą Ci pomóc, to jeszcze dopiero na dziennych poczujesz, że studiujesz, w sensie jakieś imprezy, wyjścia integracyjne itp. Wiadomo, uczyć się trzeba ale to jak wszędzie. A na zaocznych siedz cały weekend na wykładach z półgodzinną przerwą...

Gość miura i dadura
równych szans nie ma w naturze jak i w kazdym kraju zapemiętaj!

myslalam zeby zrobic licencjat z logistyki a potem mgr z zarzadzania, bo tak mozna...

Gość sesnise
to idź na licencjat dzienny a później mgr zaocznie, nie ma sensu siedzieć na dziennych przez całą mgr bo później czarna rozpacz często jest, w dzisiejszych czasach liczą się umiejętności Tak się składa, że mam nowego pracownika prosto po stażu. W pierwszej rozmowie, mówił co robił itd., myślałam, że przyjmę kogoś chociaż z minimalnym doświadczeniem....a tu wielka klapa

dzieki za porady :D pozdrawiam

Gość sesnise
i dodam, że to dorosły człowiek 26 lat :) ile ja mu mam zapłacić za uczenie go podstaw i inwestowanie w jego wiedzę?