Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionauczennica

wagary a mama?

Polecane posty

Gość zmartwionauczennica

Cześć! Chodzi o to, że bardzo dobrze się uczę i przez to mama zaczęła ode mnie coraz więcej wymagać, powinnam być wzorową, grzeczną dziewczyną. I w mojej klasie postanowiło kilka dziewczyn uciec i ja z nimi, bo je lubię, a sama zostać nie chciałam. Nie chciałam uciekać, ale inaczej by mnie wyśmiały. I niedługo jest w szkole zebranie i mam problem, bo jeśli pójdzie mama (a pójdzie i to już wiem) to się dowie o mojej ucieczce i zacznie na mnie krzyczeć, da mi karę, może nawet uderzy. I strasznie się boję. Co mam robić? Moja mama jest bardzo ostra, nie ma taryf ulgowych. Nie wchodzi w grę fakt, że np. źle się czułam, albo coś, bo... wychowawca powie, że uciekły te i te dziewczyny, a wtedy wiecie. Mama się domyśli. I u nas jak się źle czuje to trzeba się zwolnić u nauczyciela, a ja tego nie zrobiłam nawet. Co mam zrobić? Nie śmiejcie się ze mnie, bo nie jestem taka jak większość uczniów.......

Gość nic nie zrobić tylko przyjąć
karę z pokorą i obiecać, że się nie powtórzy. Ja zawsze uważałam, że obowiązek bycia na wszystkich lekcjach, bez nawet dnia urlopu na żądanie to bzdura, ale skoro już tak jest, a zależy Ci na skończeniu szkoły to nie ma wyjścia - trzeba chodzić.

Gość pytajnikkkkkk
idz teraz do mamy i powiedz co zrobilas. pamietaj powiedziec dlaczego! ja jako mama zrozumiałabym strach przed wysmianiem i odrzuceniem przez kolezanki(zreszta sredniej jakosci...............) popros zeby powiedziala/doradzila ci jak na przyszlosc sie zachowac w podobnej sytuacji. przyznaj sie jak najszybciej.