Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Romantyczne imie for córka

Jakie imie dla córeczki ?? co sądziciei o Koral albo Coral??

Polecane posty

Koral/Coralle Legun/Laguna/Lagoone Rainy/Reina/Rajne/Rinney

Gość ojska
Koralgol będzie lepsze:D Dziewczyno czy Tobie mózg odjelo? Daj jej ładne polskie imie z przesłaniem a nie jakieś cuda wymyślasz

Gość Nokia 5610
a ja nazwę swoją córkę Hania jeśli ją kiedyś będę miała :)

Gość smart girl
Laguna mnie zabiło... Lagunko chodź na obiad :D Lepiej! Lagoone'a chodź na obiad... marna prowokacja, ale ciekawy pomysł :)

hehehe Carrie - a Estrella czy Esperanza??

Gość pieronowa
Z tego całego zestawu jak dla mnie podchodzi jedynie Reina. Moze jestem staroswiecka, ale wydaje mi się bardzo pretensjonalne nadawanie polskiemu dziecku, z poslkimi rodzicami, mającemu mieszkac w Polsce - imion, które nijak nie są spolszczone. Polacy spolszczają nazwy własne - np. Waszyngton, Szekspir, to jest typowe dla jezyka polskiego (Niemcy na przykład tego nie robią). Dlatego takie imiona żywcem przeniesione z innego języka, jak Koral czy Rinney, brzmią obco i przez to kretyńsko. Zresztą po imieniu ma byc rozpoznawalna płeć, a oba te imiona jak najbardziej mogłyby byc tez imionami meskimi.

Gość probóweczka

Gość Koralgol jest najlepszy
i powinnas tak nazwać albo karaoke np ....:O tez zajebiste .

Gość no dobra=
tak czepiacie się tych zagranicznych imion, a jeśli polskie dziecko, polskich rodziców przyszło na świat za granicą i prawdopodobnie będzie tam mieszkało kilkanaście lub więcej lat to też jest takie dziwne zagraniczne imię???

a moze Pingwin albo tchórzofretka ? tez fajne imiona ale pewnie i tak nazwiesz jak po mamusi : Sandra , Oksana czy inna Amanda

Gość aszahii
najlepsze to Smerfetka

Gość kaloryfery u mnie grzeją
taa jasne ....ale taki nasz polski "zwyczaj",że będąc za granicami kraju błyskawicznie stajemy sie tzw "obywatelami" tego kraju ... śmieszne ale tak bardzo i za wszelką cene chcemy być częścią tego zagranicznego świata ,że aż nie smaczne sie to robi . Widziałam w Kolonii rodzinę polską ,która zaledwie pare słów po niemiecku a juz rżną wielkich niemców wzbudzając ciekawość ... Mieszkająć za granicą można nadac dziecku polskie imię i nie stanowi to problemu ... Moja siostra 23 lata mieszka w niemczech i cała trójka jej dzieci ma czysto polskie imiona ,bedąc na spacerze nie popisują sie swoim niemieckim tylko rozmawiają poi polsku ....🖐️