Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

juniorika 123

Powiedzcie mi jak to jest?

Polecane posty

kredyt mi przyznaja czy to tu czy w polsce ale ja chce bez kredytu wogole o nim nie mysle chyba lepiej zeby w razie czego potrwalo to to dluzej niz kredyt z z moich obliczen wynika ze jak zacisne pasa i nie ruszajac oszczednosci to by to potrwalo chyba z 5lat:O

Zalezy jakiej wsi.Bo wies a wies to roznica.Moi rodzice sprzedali rok temu dom na wsi za 160tysiecy zl.5 pokoi,2 lazienki,kuchnia..Dom byl naprawde duzy,ale to byla WIEŚ.Tylko szkola,przedszkole,3 sklepy no i jeden zakład pracy..I jakos tysiac mieszkancow.Posrednik powiedzial,ze gdyby to bylo miasto to spokojnie 300tys by dostali To nie jest chatka puchatka.Fajny domek,remontuja. A naszą budowe nadzoruje tescio:)

nie w prowidencie tylko w banku zachodnim bzwbk. Dokładnie wychodzi do spłacenia 190 tys. wystarczy obliczyć

na obrzerzach miasta to takie są ceny za ziemie. Ja np mieszkam 15 km od opola to można wyrwać tutaj fajną działeczkę za 60 tys.

Gość mamciaaaaa
a ja nie rozumiem po co autorka chce wracać do Polski skoro tam ułożyła sobie życie? do syfu, biurokracji, drożyzny? My mieszkamy z rodzicami, jeden pracuje narazie , mamy 3 tys, z moimi zarobkami byłoby 4,500 ale nie będę całe życie sobie wszystkiego odmawiać żeby dom wybudować! paranoja! moi znajomi pracowali 3 lata w Holandii, działkę dostali i się budują, oszczędzają na wszystkim!

Mogę Ci powiedzieć tyle:Jak będziesz tak narzekać i wybredzać to zostaniesz na obczyznie jeszcze kolejne 10 lat.Ja siedze za granica kilka lat dopiero i za gora 3 lata wracamy.I bedziemy mieli dom!Musisz podjąć decyzję a nie pytać ludzi co masz robić.My nie wiemy ile masz kasy,oszczędności.Decyzja należy do Ciebie. Życzę Ci powodzenia i trafnych decyzji;) Idę do pracy:) Na szczescie juz weekend.

To zależy, wyjść jest parę. Albo się wyjeżdża na kilka lat za granicę, albo jeśli sytuacja finansowa pozwala - odkłada. Niektórzy maja więcej szczęścia i inne źródła funduszu na budowę, ale to osobna sprawa.

Wedłu mnie powinnaś sobie kupić tą działkę i wrócić do polski jak będziesz miała na koncie 250 tys. Tyle powinno ci wystarczyć na ładny domek bez mebli ale bez tego można mieszkać. ak będziesz miała tyle kasy to w pare miesięcy wybudujesz a na pare miesięcy można coś wynając

Ja mieszkam w PL niedaleko Bialegostoku.Hektar ziemi kosztuje tutaj 25 tysiecy zł.Jeszcze zależy jaka ziemia,bo jest jej 4 rodzaje bodajże..Budowlana jesr droższa,na uprawy niewiele tańsza. Pa

No tak ale polska mi sie podoba dlatego chcialabym miec tu dom ale ja tez nie jestem typowym emigrantem na zarobku bo tutaj urodzil sie moj maz i zawsze tutaj bedziemy wracac a takze dzieci beda tutaj urodzone zeby mialy dwa obywatelstwa

Gość O ludzie! Kobieto glupia
za 30,40,50tysiecy mozesz kupic ladny domek do niewielkiego remontu. Moj facet jest posrednikiem,pracuje w biurze nieruchomosci.My kupilismy przez jego biuro dom za 35tysiecy,teraz remontujemy,łącznie wyniosło nas to 120tysiecy...Na to by postawic dom musisz miec 300tysiecy.Lepiej jest odkupic dom

no to najlepsze wyjście dom w usa wynająć na okres jaki wam odpowiada w sobie tam wracać kiedy będzie potrzeba

Rolna,ale zalezy jaką.Niestety,ale znam sie na tym bardzo dobrze,więc tym mnie nie zaskoczysz. Spoznie sie kurde.

za 50 tys można kupić ładny domek do niewielkiego remontu??? hahaha koń by się uśmiał. A gdzie ty mieszkasz w rosjii??

też bym chętnie kupiła takie tanie domki i też mnie stać jak sprzedam mieszkanie na trzy takie ekstra domki :-)

Gość O ludzie! Kobieto glupia
Powiat Siemiatycki.

stwierdzeniem że działke rolną można kupić za grosze miałam na myśli porównanie działek rolnych z działkami budowlanymi, a nie że to są małe kwoty

wynajmujesz poprostu na czas określony np. na pół roku albo cztery miesiące. W polsce tak robią bynajmniej w mojej okolicy