Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

activeee

odechciało mi się

Polecane posty

W styczniu przestałam się zabezpieczać i bardzo chciałam zajść w ciąże, na początku bez stresu co będzie to będzie, ale tak po kilku miesiącach prób i starań nic nie wychodziło to zaczęłam się denerwować. Wiedziałam ze w moim przypadku nie będzie to łatwe, ale myślałam że możne jakoś się uda. Os tycznia każdy @ miałam wywoływany luteiną, lekarz stwierdził ze nie mam owulacji, kazał zrobić mężowi badanie nasienia i powiedział ze będziemy wywoływać owulacje. Jak sobie pomyślę przez co mam jeszcze przejść aby w końcu się udało to mi się odechciewa. Często myślę sobie dlaczego ja mam takie problemy, cały czas słyszę ze jakaś koleżanka jest w ciąży po jednej próbie, a ja muszę się leczyć żeby nam się udało mieć dziecko. Nie wiem co z tego będzie ale nie mam już siły.

Gość bomba_bomba
Myślę, ze powinnaś zrobić adania hormonalne, bo nie wiadomo czy nie masz owulacji! Każdy porządny lekarz Ci to zaleci... Może przyczyna jest b.błaha i wystarczy m-c leczenia... nie przejmuj sie

nie załamuj się biedna niektórzy przez trzy cztery lata się męczą aż wkońcu pojawia się maleństwo i wszystko wynagradza. Bądź dzielna i powodzenia życze

a jakie badania hormonalne trzeba zrobić aby przekonać się ze nie ma się owulacji?? Miałam robioną prolaktynę i FSH, co jeszcze mam zrobić.

Gość bomba_bomba
No to częściowo ok, ale dodtakowo powinnaś zrobić w jednym cyklu lh i fsh, oprócz tego hormony tarczycy - Tsh i ft4, bo one też wpływają na niemożność zajścia w ciążę... Ja nie mam preblemów z zajściem tylklo z donoszeniem, więc za bardzo nie jestem kompetentna w tych sprawach... Ale jeśli mogę coś doradzić to dobrze byłoby sobie znaleźć dobrego ginekologa-endokrynologa. A i jeszcze, żeby wiedzieć czy dochodzi do owulacji wykonuje się tzw. ocenę owulacji, czyli chodzisz na usg w odpowiednich dniach cyklu żey sprawdzić czy pojawiają się pęcherzyki, czy rosną i czy pękają....

Dzięki, FSH i prolaktyna w normie, właśnie zastanawiałam się czy nie wybrać sie na badanie tarczycy, jeżeli chodzi o monitoring to nie miałam robionego, u mnie w mieście nie ma dobrego gin-endo. Lekarz stwierdził ze mam bezowulacyjne cykle, ponieważ mam słabe miesiączki i bez luteiny nie występują. Nie wiem czy dobrze myślę ale aby był @ musi być owulacja, tak??

Gość bomba_bomba
No niekoniecznie.... Może Twoke problemy wynikają z jakiejś infekcji?? Ja jestem z łodzi, mogłabym ewentualnie stąd Ci kogoś poradzić...

ja jestem z Zamościa także do Łodzi kawał drogi, ale dzieki za chęci i za pomoc. pozdrawiam

Gość gafaaaa
... dziewczyny zapomniały dodac ze hormony powinno sie robic napozniej do 5 badz 6 dnia cyklu

Gość gafaaaa
...tarczyca obojętnie ale jak juz robic to odrazu wszystko

Gość kotek_miał
Ze mną było tak, przeszłam szereg badań, najpierw hormony,mąż nasienie z morfologią, poźniej laparoskopia i wszelakie wymazy, badanie na toksoplazmowe, test po stosunki na wrogi śluz

Gość *KiziaMizia*
Powinnaś zrobić podstawowe badania: FSH Prolaktyna Estradiol TSH Progesteron Twój mąż powinien zrobić badania nasienia, może też dodatkowo zrobić badanie na posiew nasienia (wyklucza się bakterie w nasieniu).