Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakłooopotana

karmienie noworodka

Polecane posty

Gość zakłooopotana

Witam! mam coreczke ktora ma dopiero tydzień, urodzila sie 4.09. wazy az 4kg;) jak ją karmić?? bo ja karmię sztucznie bebikiem 1 na żądanie tzn jak sie obudzi lub jak marudzi podaję butelkę z mleczkiem i wtedy przestaje krzyczeć a jak ma dość to sama zaciska buźkę i nie pije dalej.' do tego podaje 3-4 razy dziennie glukozę z wodą po 20-30ml... dobrze robię???

Gość A dlaczego nie karmisz piersią

Gość od dziś chodzę w turbanie
a co ci lekarz powiedział przy wypisie? poza tym, na każdym opakowaniu mleka modyfikowanego masz rozpiskę, jak powinnaś karmić dziecko.

Gość rany boooskieeeeeeeee
oszalałaś, autorko? po co tyle cukru????!!!!!

Gość idzcie na wielodzietni .org
tam sa doswiadczone mamy

Gość po cholerę woda z glukozą
i to aż tyle?

nie no czytalam to co piszesz i myslałam że pisze jakaś doświadczona mam. Gratuluję wiedzy;)

bambino - gowno prawda to co piszesz :o moja ciocia urodzila mloda 17wrzesnia cuda robila, masaze, herbatki, i nic, mleka nie ma, albo jedynie 20ml :o i zrezygnowala z karmienia na poczatku mowila ze ciagle byla przy cycku, a przepraszam, w domu tez trzeba cos zrobic obiad ugotowac, umyc tez sie musi, nie mowcie ze nie :o jesli kobieta nie moze karmic piersia, albo nie chce to jej sprawa i przestan bo az rzygac sie chce jak namawiasz na karmienie :o

Gość a czego się spodziewać po
kolesiu, który przesiaduje na forum dla kobiet i pisze o cyckach? :O nienormalny jakiś i zboczony

Gość k a r o l k a d e m o l k a
Wszystkie tutaj takie matki polki, weźcie transparenty i krzyczcie: do cyca! do cyca! To autorka wątku urodziła a nie Wy i to jej dziecko a nie Wasze, żeby ją naciskać na cyca. Nawet jeśliby nie chciała karmić ze względu na strach przed późniejszym plackiem owego cyca- to ONA tak robi i ma do tego święte prawo. Zadała konkretne pytanie i na nie oczekuje odpowiedzi (której nie udzielę bo nie wiem). Czy naprawdę trzeba robić w życiu jak większość bo inaczej lincz i naciski???

bambino - a skad masz informacje ze dzieciaki karmione piersia sa zdrowsze?! :O ja z moja siostra blizniaczka bylysmy na butelce od poczatku, mama nie dawala rady aby obie naraz karmic albo najpierw jedna a pozniej druga, takie cos to tylko na filmach :o i co, nigdy jakos powaznie nie bylam chora, kosci mam mocne, nigdy nie mialam zadnego zlamania moja siostra tak, bo byla taka cwana ze jak mialysmy gdzies po 8lat, chciala wszystkim na podworku pokazac ze potrafi zrobic fikolka bez trzymanki na trzepaku :D i miala problem z obojczykiem, nie wiem czy zlamany czy wybity bo sie nie znam nie pamietam zebysmy jakos specjalnie chorowaly, wlasnie mama zawsze nas hartowala, teraz zadna zima mi nie straszna, nigdy nie mam jakiegos wiekszego kataru albo goraczki itp wiec wsadz sobie w swoje dupsko te dyrdymaly ze dzieci sa zdrowsze :o

Gość adwokat bambino
o co wam kurwa chodzi, co? :classic_cool:

ja bylam u cioci swojej niedawno to widzialam, kobieta sie meczy z laktatorem i lipa, 20ml? jest to warte? a mala roznie karmi, srednio co 2 godziny, 2,5 nie wiem dokladnie ile lyzek mleka uzywa, ale wszystko autorko powinno byc napisane na opakowaniu

bambino a umieszs czytac ze zrozumieniem? bo chyba nie :o autorka nie pyta czy dobrze robi ze nie karmi piersia ch cie to interesuje dlaczego nie karmi moze nie lubi karmienia piersia? moze ja to obrzydza? ja sama nie wyobrazam sobie karmic piersia :o mimo ze mam instynkt macierzynski, nie wyobrazam sobie autorka prosila o rade jak karmic mm, a nie co ma zrobic zeby karmic piersia

Jestem tępym gównem o IQ 75. Niczego nie rozumiem i nie domyślam się. Moja matka w ciąży odżywiała się MC Donald's, a po urodzeniu, karmiła mnie gównem. Teraz jestem downem :(

Gość oowwe
Agnieszka nie ma, ale zna kogoś kto ma :classic_cool:

Gość k a r o l k a d e m o l k a
a czego się spodziewać...no to gratuluję Twojej mamie, ze tyle pracy i wysiłku włożyła w Twój rozwój, że z zespołem Downa tak zwięźle piszesz i umiesz się posługiwać netem- szacun dla niej!!! A zespół Downa to choroba która dotyka LUDZI, więc nie wiem czy to coś gorszego od reszty...

a nie mówiłam, że to pojeb? :D