Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy tak może być?

Jadłospis:)

Polecane posty

Gość czy tak może być?

Czy na tego typu jadłospisie da sie rade schudnac??? oczywiscie nie bede jadła codziennie tego samego ale podobnie:) Śniadanie: Sałatka z 2 jajek + 1 pomidor + ogórek + łyżeczka majonezu i łyżka kefiru + zielona herbata II śniadanie: jabłko + brzoskwinia Obiad: mały kawałek gotowanej szynki + kefir z ogórkiem i pomidorem albo ważywa na patelnie Podwieczorek: kubek kakao z łyżeczka cukru albo kefir 400ml Kolacja: 2 jaja + herbata na trawienie Prosze o pomoc:) z góry dziekuje za opinie:*

Gość takpytamtylko
Mało. Mało kcal, nie widać dobrych tłuszczy. jabłko + brzoskwinia to nie jest posiłek (posiłek musi zawierać białko). Poczytaj tutaj: http://www.sfd.pl/10_wskaz%C3%B3wek_%C5%BCywieniowych-t315293.html http://www.sfd.pl/10_wskaz%C3%B3wek_%C5%BCywieniowych-t315293.html I popraw :)

Gość paskudaaa
mała poprawka zeby schudnac: ś: 2 jajka na twardo, 1 pomidor, 1 ogorek konserwowy, zioła do smaku 2ś: albo jabłko albo brzoskwinia o: jest ok! p: kefir tak, kakao nie! lepiej kawę zbozową ze słodzikiem ;) k: 2 jajka ok! możesz do tego jakieś warzywo. albo zupe na kosce rosolowej. zero majonezu zero cukru zero mącznych potraf zero ziemniakow dużo cwiczen

Gość takpytamtylko
No toś poprawiła, że hej. Było źle jest jeszcze gorzej :o

dietetycy się znaleźli.. :D zamiast krytykować jeden drugiego to jej pomóżcie ? ;) a ja bym zrobiła jeszcze inaczej :P śniadanie : jajka smazone z pomidorkiem i cebulka bez tluszczu (na wodzie, lub na sucho) + przyprawy do smaku, jak najmniej soli II śniad.: duzy jogurt naturalny + wkrojona brzoskwinia :) obiad : za mało kcal.. ja był dała np. filet z kurczaka/indyka zapiekany w piekarniku bez dodatku tłuszczu + sałatka warzywna (pomodor, ogórek, cebulka, papryka, szczypiorek itp co tam chcesz) i dopchac sie ta salatka bo ona i tak nie utuczy podwieczorek : może byc to kakao, ale jak juz to Deco Moreno (naturalne, gorzkie, mało kcal) + mleko 0,5%, lub ten kefir duży z warzywkami kolacja : serek wiejski z przyprawami, lub te 2 jajka gotowane jedz duzo wazyw, bo dobrze zapychaja a maja malo kcal. dzieki temu nie bedziesz chodzila glodna, a schudniesz ;)

Hehe, zabraniasz cukru a polecasz warzywa ... moze swiezo gotowane buraczki, albo ziemniaczki? ;) Wszystko mozna ... ale z umiarem :)

Borsuczku, napewno warzywka są lepsze niż cukier ;). nie sądzisz ? a tym bardziej na diecie :P. ja wogóle nie używam cukru i żyję :D.

Chodzi mi o to, ze warzywka = cukier. Cukier -> glukoza to pierwotna postac, do ktorej rozkladaja sie weglowodany. Oczywiscie warzywa sa zdrowsze, bo zawieraja inne skladniki, ale z "dietetycznego" punktu widzenia warzywa o wysokim IG i cukier - to jedno i to samo. unnotices ... a czego jeszcze nie uzywasz? :P

Co wy macie z tym ograniczaniem zdrowych tłuszczy? Mania jakaś czy co? Jajecznica na wodzie? Bleee :P W dodatku co to za posiłek z prawie samych węglowodanów (typu owoce czy owoce+kefirek)? Autorko: Popieram Takpytamtylko poczytaj te wskazówki żywieniowe i tego tego popraw. No chyba że wolisz tutejsze "cuda dietetyczne" :P Mogę ci poprawić pierwotną wersje diety (tą z pierwszego postu) jak by co, ale jak masz nie posłuchać to nie będę ściemniać, nie chce mi się robić tego na darmo :P PS. Ćwiczysz coś?

jesteś uszczypliwy Borsuku :O hee.. taaa, już widzę jajecznicę na masełku + pół bochenka chleba = zdrowa dieta tucząca :D:D

unnoticed ale my z Neit preferujemy taki sposob porozumiewania sie :) A Ty nie jestes uszczypliwa? Moze tylko miejscowo? - tzn. jakich miejsc nie mozna szczypac w Twoim przypadku? :)

Borsuku ja nie napisałam ze mi się tego nie chce robić ZA DARMO (czyli bez opłaty) tylko NA DARMO (czyli ja zrobię a ktoś nawet nie przeczyta). Jest bardzo wiele rzeczy których nie zrobię za pieniądze :D I to niektóre bardzo "zwyczajne" :D Np nawet za dużą kasę nie polecę nikomu głodówki :P

Gość nie jestem dietetykiem
Witam, nie jestem dietetyczką ale moim zdaniem za dużo jajek. Na śniadanie wyrzuć jajka. Zrób sobie sałatkę z pomidora, ogórka + sałata do tego łyżka oliwy + pare kropel cytryny (możesz odrobninę dodać musztardy), zjedz kromkę pieczywa pełnoziarnistego z odrobiną margaryny białym serkiem i do tego herbata zielona Na II śniadanie do owoców dodaj np jogurt + łyżka płatków owsianych Obiad warzywa na patelni np zjedz z kuskusem czy inną kaszą + szynką gotowaną Podwieczorek kakao naturalne z pól łyżeczki miodu (możesz zaczynać od łyżeczki i zmniejszaj liczbę miodu dodawanego do napojów) Kolacja jajko+jakies warzywa + szklanka mleka Ja na takim jadłospisie potrafię schudnąć (zależy jakie porcje stosuje) , pij do tego wodę mineralną i moim zdaniem schudniesz.W twoim jadlospisie jak jesz takie małe śniadanie bez błonnika to zaraz będziesz głodna. Na śniadanie naprawdę można poszaleć.