Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zimnomimimi

zamieszkałm w domu bez ogrzewanie potrzebuję rady proszę..

Polecane posty

Gość zimnomimimi

w domu nie ma centralnego ogrzewania, gazu nie założę bo nie dam rady finansowo przed zimą, nie ma przyłąćza, a to są koszty i czeka się też niekrótko, zastanawiam się nad piecami akumulacyjnymi, na dwie taryfy, czy ktoś może doradzić jakie są koszty ogrzewania domu takim sposobem, dom około 60m2. myślę też o zbiorniku na gaz , ponoć gazownie wynajmują takie zbiorniki... a może ogrzewać dom butlą gaz 11kg? ale pewnie musiałąbym co kilka dni napełniać butlę dpradźcie proszę

Gość zimnomimimi
up

Gość moze kominek?
butla jest pomysłem fatalnym, znajomy tak miał i praw9ie zamarzł

Gość taa niedobra pupa
ogrzewanie domu na prąd - ale przy liczniku dwutaryfowym, wyłącznie na nocną taryfę wyszłoby podobnie do gazowego. Ogrzewanie na gaz i prąd - oba sa drogie. Tanie - wylacznie na paliwa stałe.

Gość zimnomimimi
czyli timi piecami może nie wyjdzie tak baaardzo drogo, aby przetrwać zimę, na wiosnę zrobię centralne gazowe

Gość taa niedobra pupa
Ale tylko na taryfę nocną. Przy jednotaryfowym liczniku byłoby z jeszcze raz tyle.

Gość zimnomimimi
ponoć jest też taryfa tania w dzień między 13 a 15, ile miesięcznie wychodzą rachunki?

Gość taa niedobra pupa
ZAleży od metrazu, jakie okna, itp. Są strony z zetsawieniami , może sprawdż na forach budowlanych, jak murator dom, itp. Ja mam teraz gazowe, ogrzewam - 130 m, okna stare drewniane, i rocznie i tak te 4 tys. wychodzi,, mimo że oszczędzam i grzeję do 19 stopni, w nocy mniej.