Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Opiekunka

Ile powinnam brać za opiekę nad dzieckiem ?

Polecane posty

Gość Opiekunka

Mieszkam w Manchester,chciałabym dać ogłoszenie nad opieką dla dziecka(dorobic sobie w miedzy czasie-jeszcze sie uczę) ale nie wiem ile powinnam brać za godzinę. Jeżeli pracował ktoś tutaj jako opiekunka lub placisz opiekunce proszę Was o doradzenie mi w tej sprawie :) Z gory dziekuje !

najwpierw chyba powinnas miec jakies uprawnienia zeby sie opiekowac dziecmi , musisz skonczyc jakis kurs bo tu opiekunka do dziecka to jak inny zawod i potrzebne sa kwalifikacje

Gość alma2008
Moim zdaniem żadne kursy nie są potrzebne... Ja opiekowałam się dziećmi przez dwa lata bez żadnych kursów, za opiekę nad dzieckiem można dostać pomiędzy 8-15 funtów na godzinę. Ja opiekowałam się dwójką z czego młodszy był chory na cukrzycę. Dostawałam 12 na godz.

Gość bele de jour
generalnie opiekunka w UK powinna miec uprawnienia, niestety. Jak Cie sprawdzą, a to się zdarza, to leżysz

Gość nic nie wiecie baby
oczywiscie ze opiekunka musi miec kurs na childminderke. nie wiecie ze wg nowych przepisow nie mozesz zostawic dziecka z kolezanka a z dziadkami tylko przez kilkanascie godzin w roku?

Gość Opiekunka
Dziewczyny chyba mnie nie zrozumialyscie... Chce dorobic jak normalna dziewczyna,idzie do jakiejs rodziny i opiekuje sie dzieckiem za nie taka stawke jak opiekunka po szkole :)

Gość a ile masz lat?

W UK nie można normalnie codziennie zostawiać dziecka z dziadkami na czas pójścia do pracy? Nie wiem co wy gadacie:p Moja kuzynka opiekuje sie dzieckiem znajomych i nie ma żadnych kursów. Ale juz nie pamietam ile bierze za godzinę

Gość alma2008
Ja też nie mam pojęcia skąd te informacje. Moja koleżanka zatrudniona jest na pełny etat, ma opłacane podatki i jest zarejestrowana a nie ma żadnych kursów. Bzdury jakieś z tymi kursami i sprawdzaniem...

Gość Opiekunka
Skoncze 18 lat niedlugo :)

Gość black devil girl
tak racja. Ostatnio czytałam w jakiejs gazecie, ze już nie będzie można zostawiać dziecka z koleżanką czy babcią na długo. Niestety nowe przepisy wchodzą.

Gość kiok
haha, chyba ktos sie boi konkurencji:D Gdyby kazda niania musiala miec kwalifikacje, aby opiekowac sie dziecmi, to miliony Brytyjczykow nie mialoby z kims zostawiac dzieci i musialoby zrezygnowac z pracy:D

Gość widze,ze osoby
tutaj mieszaja pojecia. Zeby zostac childminderem (czyli opiekowac sie dziecmi, ale w SWOIM domu), trzeba byc zarejestrowanym w Ofsted i przejsc 1.poziom kursu... Jesli sie chce zostac niania (czyli opiekowac sie dziecmi, ale w domu pracodawcy, czyli danej rodziny), to nie trzeba kursow, a wszystkie formalnosci powinna zalatwic rodzina (jako pracodawca) - jesli ma to byc legalne. Stawki oczywiscie sa bardzo rozne, w zaleznosci od miejsca i liczby godzin: childminder bierze od 3f za godzine za dziecko (sa okreslone przepisy mowiace iloma dziecmi na raz moze sie opiekowac) niania - od stawki minimalnej, czyli 5,80f /h w gore (brutto)