Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qqqqqqqggggggggqqq

Czy dobrze przetłumaczyłam z angielskiego?

Polecane posty

Gość qqqqqqqggggggggqqq

So happy to hear from you :-) Ofcourse I will hug you, comfort you, spoil you, make you feel special, protect you, be there for you when you need it... Are these things you would like from a man? Let me know what else... What is it that makes you feel special? :-) I am sure we can cross the language barrier. I will for sure do my best to talk slowly and clearly.. And there are so many other senses that can tell about if there is an attraction.. You are smart, very good looking, sporty, sexy and so much more.... :-) I have booked flight-tickets to visit my family in Denmark from Dec 22, but I haven't decided when to return to Stockholm. What days do you plan to be in Stockholm? I would love to meet you :-) Cieszę się, że się odezwałaś. Oczywiscie bede cie przytulal, otaczal komfortem,rozpieszczal,poczujesz sie wyjatkowa.Czego pragniesz od mężczyzny?Daj mi znac, co jeszcze?Jestem pewien ze mozemy przekroczyc bariere jezykowa.Postaram sie mowic wolno i wyraznie.Zmysly mowia wiecej niz slowa.Jestes inteligentna,ładna,sportowa, sexy... Mam zarezerwowany bilet do dani, ale nie znam powrotu.Kiedy planujesz byc w sztokcholmie? Bardzo chciałbym cie spotkac?

Gość lusśśśśka
ok

Gość llpp
taaak,jestes tak inteligentna, ze codziennie zmieniasz nicki i blagasz o tlumaczenia maili, bo sama nie potrafisz nic napisac. Myslisz, ze nie wiemy, ze to ty kretynko?

Gość lusśśśśka
Znajomosc angielskiego nie wiąże się z inteligencją. A ty kretynko znasz niemiecki? Jesli nie to mam sądzić, że jesteś mało bystra? Mam styczność z angielskim od roku, więc i tak dużo rozumiem. Spadaj leczyć kompleksy dalej... I jeszcze raz piszę, że proszę o poprawienie a nie o twoje debilne opinie.

Gość koasdaisdmas
Bardzo się cieszę, że się odezwałaś. :) Oczywiście będę Cię przytulał, otaczał komfortem, rozpieszczał, sprawiał, że będziesz czuła się wyjątkowo, chronił Cię, być przy Tobie gdy będziesz tego potrzebowała.. Czy to są rzeczy których oczekujesz od faceta? Daj mi znać co jeszcze.. Co sprawia, że czujesz się wyjątkowo? :) Jestem pewny, że możemy pokonać barierę językową. Będę dawał z siebie wszystko żeby mówić wolno i wyraźnie.. Jesteś mądra, piękna, wysportowana, seksowna i wiele więcej (nie wiedziałam, jak to ująć) Mam zarezerwowane bilety na lot do Dani aby odwiedzić moją rodzinę ale nie zdecydowałem się kiedy wrócić do Sztokcholmu. W jakich dniach planujesz być w Sztokcholmie? Bardzo chciałbym Cię spotkać.

Gość lusśśśśka
ty też codziennie zmieniasz nicki, siedzisz na forum od rana do wieczora, zajmij się lepiej nauką gówniaro, bo po to jest to forum, aby pisać co się chce,a nikomu tym krzywdy nie robię idiotko

Gość kitkaa kiteczkaaa aaa aaa
comfort you znaczy pocieszac Cie, nie otaczac komfortem, reszta ok

Gość titianek jeden dwa
Zawsze się znajdzie jakaś zakompleksiona panienka, nie przejmuj się. A ty lussska układaj sobie życie jak chcesz. I to jest właśnie polski naród-zawiść ZAWISC :-))

Gość koasdaisdmas
a tak, racja. "Oczywiście będę Cię przytulał, pocieszał..."

Gość lusśśśśka
koasdaisdmas-bardzo Ci dziękuję

Gość koasdaisdmas
Dokładnie, tacy są już ludzie-zawistni,wredni,chamscy.. Po to jest forum żeby pytać, radzić się, upewniać. :) Więc nie wiem w czym problem? Nie przejmuj się nią :)

Gość koasdaisdmas
Nie ma sprawy :)

Gość lusśśśśka
Wiem, że to dla niektórych denerwujące, ale zależy mi na tym, aby pisać z nim poprawnie,a sama robię to niegramatycznie, choć ciągle sama się uczę. Przy okazji dla niektórych nie znających języka perfect może to być też forma ćwiczenia.Dzięki

Gość lusśśśśka
Tak, to lubię u mężczyzny. Czuły,odpowiedzialny,wierny,przy którym mogłabym czuć się bezpiecznie i wyjątkowo. Nie wiem jeszcze którego będę miała wolne. Jesteś wyjątkowy, sposób w jaki piszesz,a mi brak słów. Lubię twój uśmiech i jasne włosy. Wyślesz mi jeszcze swoje zdjęcie? Chcesz jeszcze moje ? Yes, it's like in a man. Responsive, accountable, loyal, at which I could feel safe and special. I do not know yet which I was free. Andreas You are unique, the way you write, and I lack words. I like your smile and blond hair. Send me a picture of yourself? Do you want me too? A czy to dobrze napisałam? Proszę o poprawienie

Gość Pakula
o o :/ a teraz powiedz mi z kim rozmawiasz bo brzmi mi znajomo:/ facet za Dani? ile ma lat mozesz powiedzieć? i jak sie nazywa? te informacje mi wystarczą.

Gość Pakula
z Dani I mean.

Gość lusśśśśka
to pierwsza powiedz jak tak brzmi znajomo,jest tysiace facetów z Dani, a ten jest akurat ze Szwecji

Gość Pakula
no ja wiem ze to glupio brzmi ale raz juz taki niesamowity przypadek mialam:) akurat moj "znajomy tez jest ze szwecji a pracuje w Dani jesli ten fakt juz nie pasuje to super:)

Gość Pakula
ah blondyn??to odpada:D ale moze spotkamy sie kiedys w Dani:D poprawnie chyba raczej "I don know yet when will I get days off" tak mis ie wydaje:)

Gość do luśśśśśśki
Nie chce mi się całego poprawiać, ale podpowiem Ci coś. Nie tłumacz dosłownie z polskiego na angielski, bo wychodzą Ci prawdziwe głupoty. Najgłupsze zdanie: I do not know yet which I was free. Anglik, czy tam inny cudzoziemiec nie domyśli się o co Ci chodzi. lepiej napisz: I don't know when I'll be free. "were/was" używasz w czasie przeszłym, a "which" używasz do określania przedmiotów, np. A pillow, which I have... Do określenia czasu w tym przypadku używasz "when". "Do you want me too"? - To zdanie absolutnie nie oznacza "czy chcesz też moje zdjęcie"? Lepiej by brzmiało "Do you want my photos?" "me" - mnie "my" - moje Dalej: "Tak, to lubię u mężczyzny". To zdanie też bez sensu przetłumaczyłaś. Lepiej by było: "That's why I like men". "Wyślesz mi moje zdjęcie?" też Ci nie wyszło :P. Ja bym napisała tak: "Would you mind something to send me your photo?" Pierwszego tekstu nie sprawdzałam, bo pewnie to już nieaktualne. Specjalnie napisałam z wyjaśnieniami, a nie gotowy tekst, żebyś mogła się czegoś przy okazji nauczyć. Jak będziesz miała jakieś pytania, to nie krępuj się! :)

Gość do luśśśśśśki
Albo w sumie nie :P Tak, to lubię u mężczyzny - this is what I like in men :P. Ale tamto też może być, jednak to mi bardziej pasuje do kontekstu z pierwszego maila :d.

Gość Pakula
www.slownictwo.pl tu masz fajny slownik, wpisujesz jeden glowny wyraz i pokazuja ci sie przykladowe zdania. ja z niego sie duzo nauczylam i nadal sie ucze. najlepiej jednak to rozmawa z ludzmi z poza polski, ja tak sporo sie zyskałam :)