Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość em ej di oh en en ej

jaki bank na dobrą lokatę???

Polecane posty

gdzie trzymacie kasę??

Gość sensie
żadna lokata nie jest dobra, na tym się nie zarabia :) jedynie się nie traci (inflacja)

no, ale gdzies ta kase trzeba trzymac zeby choc minimalnie urosło. Nie mam tego dużo, ale na rok mogę włożyć.

Gość sensie
zależy jakimi pieniędzmi dysponujesz, masz więcej niż 10 tys? to podstawa

Gość doradca finansowy
nie ma dobrej lokaty, poniewaz przynosza one straty (podatek belki 19%, inflacja i koszty prowadzenia zzeraja te zyski)

Gość doradca finansowy
jezeli to jest krotkotermonowa inwestytcja to juz lepiej trzymac "w skarpecie"

nie, no narazie mam 5 tysiecy i chce spróbowac. Troche trzymam na dolarowym bo mi sa potrzebne, ale tam nie mam zadnego procentu.

czytalam, ze niektore banki jakos omijaja podatek. Najpierw bylam nastawiona na Open Finance ale sie naczytalam w necie duzo zlych opinii i juz nie chce u nich. Dlatego pytam kto ma jakie doswiadczenia z jakim bankiem. Dobra lokate ma SKOK, i tam tez mam troche, ale nie chce wszystkiego miec w jednym banku bo to podobno nie jest dobrze.

up!

Gość Ups..........
Ja mam w Pocztowym 5% konto oszczędnościowe.

Gość Doradaca finansowy
Jezeli chodzi o skoki to sa to banki spoldzielcze ktore nie podlegaja pod bankowy fundusz gwarancyjny, czyli jezeli taki bank upadnie to nie odzyska zlozonego tam depozytu (pieniedzy). A takie banki czesto upadaja, bo od 1994 roku do 2008 upadlo 89 bankow spoldzielczych a tylko 5 bankow komercyjnych (czyli podlegajace pod bankowy fundusz gwarancyjny, np. PKO BP). masz calkiem spora kwote. radzilabym ci je umiescic na funduszu inwestycyjny z dywersyfikacja ryzyk. jezeli chcesz tylko te pieniadze wlozyc to najlepiej zrobic to w sposob jednorazowy, ale trzeba trzymac tak ok. 5 lat (jak na rok to nie ma nawet takiego produktu). albo wnosic wklad pieniezny w postaci skladek regularnych (miesiecznych lub rocznych, albo nawet kwartalnych, zalezy to od produktu).Szczerze polecam skaldki regularne bo wiecej sie na tym zarabia, poniewaz "pieniadz goni pieniadz", bo jest to na procencie skladanym jezeli pani jest chetna to mozemy sie kontaktowac mailowo to bedzie wygodniejsze dla pani.

Gość karrrdan
Zainwestuj w akcje spolek na gpw ,jezeli bedzie tąpniecie .Mozesz wtedy zarobic w krortkim czasie z 10 procent.

Gość Doradaca finansowy
tez dobre wyjscie ale sa hossy i bessy na rynku. jezeli chodzi o akcje to gdy jest hossa to zarabia sie bardzo duzo ale jak jest bessa to mozna stracic wszystko. jezeli chce sie inwestowac na gieldzie to wazna jest dywersyfikacja, czyli np.25% depozytow w akcje, 25% w obligacje, 25% instrumenty zrownowazone i 25% w instrumenty alternatywne.Dlaczego dywersyfikacja jest wazna? bo w razie hossy jedne istrumenty zarabiaja, a w czasie bessy gdy jedne powoduja straty, to drugie daja zys(np.alternatywne) albo chociaz utrzymuja pieniadz na poziomie constans.

Gość maturks4
Dlaczego Open Finanse ma złą opinię? Pracuję już z nimi ok roku, całkiem fajnie i efektywnie. Przecież oni działają na rzecz Getin Banku - raczej pewnie w zakresie gwarancji

Gość Doradaca finansowy
tez uwazam ze open finance nie jest zly.lepsze niz jakikolwiek bank, bo jest nie zalezne od innych instytucji.pracuje w firmie niezaleznego doradztwa finansowego, ktora z nimi wspolpracuje.