Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martaaaaaaaa12345

Dodaj swoją opinię, bardzo mi zależy

Polecane posty

Gość martaaaaaaaa12345

Witam serdecznie. Przez 4 lata brałam tabletki antykoncepcyjne, miesiąc temu je odstawiłam ponieważ rozstałam się ze swoim chłopakiem. Po odstawieniu dostałam normalnie okres, ttrwał 5 dni. Teraz następnego nie dostałam, nie kochałam się przez ten miesiąc. Czy to możliwe żebym była w ciązy?

Gość MagdaSycylia
Mysle (bo osobiscie nigdy nie zazywalam tabletek antykonc.) ze mozesz miec nieregularny cykl w tym momencie,bo przerwalas branie tabletek,to wszystko.Czasem sie zastanawiam po co wy dziewczyny wogole zazywacie te piguly???? przeciez to takie proste wiedziec kiedy mozecie kochac sie z partnerem bez obawy,ze zajdziecie w ciaze,a kiedy tez s jakies obawy,wystarczy policzyc sobie dni !!!!!!!!!! ja nigdy nie zazywalam pigul,a nawet prezerwatywy i zaplanowalam sobie spokojnie moj ciaze,dzis mam34 lata i corke prawie 3 lata!

Gość Malenka Zielona
MagdaSycylia: pogratulować regularnego okresu i wyraźnych dolegliwości :) Jednak nie wszyscy mają tak cudownie unormowaną gospodarkę hormonalną. Ja np. nigdy nie mogę przewidzieć dokładnie jak wypadnie okres. Mam problemy z hormonami, żyję w dużym stresie, często na wysokich obrotach i przy dużym zmęczeniu. Bywa że zmieniam klimat. To wszystko tak dalece wpływa na bardzo delikatny system hormonalny kobiety, że precyzyjne wyznaczenie dni płodnych, bezpłodnych i względnie niepłodnych staje się niemalże niemożliwe :) martaaaaa12345: Po odstawieniu tabletek gospodarka hormonalna wariuje. Twój organizm przyzwyczaił się do regularnych dostaw określonego, syntetycznego hormonu. Przez co nie musiał sam wszystkiego regulować. Jeżeli nie współżyłaś, nie jesteś w ciąży :) Musisz dać sobie i swojemu organizmowi czas na powtórne uregulowanie się ^^ Inna sprawa, że po odstawieniu tabletek, wszystkie zaległe komórki jajowe zarówno z jednego jak i drugiego jajnika dojrzewają jednocześnie i okresy mogą byc bardzo nieprzewidywalne :) A możliwe, że wcale jeszcze nie miałaś okresu, a było to jedynie krwawienie po odstawieniu ^^ Dla upewnienia się, polecam wizytę u ginekologa :)