Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elbereth22

Nieśmiały człowiek wygląda na głupkowatego ?

Polecane posty

Gość Elbereth22

Pytam, bo sama jestem chorobliwie nieśmiała i mam wrażenie, że niektórzy ludzie tak mnie odbierają. Łatwo się czerwienię, wpadam w stres i w nowej sytuacji zaczynam się jąkać i mówię zbyt szybko. Moje życie to nieustanne wpadki, które jeszcze bardziej mnie demobilizują.

Gość coś w tym jest

Gość Elbereth22
Staram się, ale przez to, że jestem nieśmiała wiele rzeczy mnie omija. Wiele osób postrzega tak, a nie inaczej. Boli mnie to, bo ja się staram, jak mogę, rozwijam intelektualnie i duchowo. Tymczasem stres paraliżuje mnie do tego stopnia, że nie jestem w stanie wyeksponować swojej wiedzy, zdolności itp.

Gość Zdzisław, emeryt górniczy
a co MINTAJA, temat wpadek jest twoim priorytetem, nie? a spóźnienie miesiączki to istny Armageddon

Gość Elbereth22
Mam. Najbliższe grono mnie zna i dzięki temu mogę pokazać się z tej innej, lepszej strony, ale niestety dużo ludzi ocenia, zanim mnie bliżej pozna. Nic dziwnego, że ciągle mnie obgadują i traktują jak kogoś z innej planety...

Gość Elbereth22
Jeszcze mam wadę wymowy, co już umniejsza szanse na udane życie...

Gość Elbereth22
Co mam zrobić w takiej sytuacji ? Nie chcę być tak postrzegana...

Gość Elbereth22
A co więcej, jak wy postrzeganie nieśmiałków ?

Gość Elbereth22
postrzegacie' - sorki, literówka się wkradła do akcji :)

Nieśmiałość nieśmiałością, ale może Ty wyglądasz na głupią, dlatego tak patrzą na Ciebie? :o Jak myślisz?

Gość wymyślam nick
Ja poznałam takie osoby, które nie miały problemu z moją nieśmiałością, ale i takie, które nie chciały się ze mną zadawać. No bo skoro na przykład mało mówię to jest ze mną coś nie tak.

Gość Elbereth22
Czy ja wiem....ja myślę, że to dlatego, że nie panuję nad stresem w gronie ludzi, których mało znam. Wiem, że przez to ludzie biorą mnie za dziwadło, bo jak już wspominałam, jestem tak nerwowa, że czasem zapominam języka w gębie i to może kogoś śmieszyć. Jak jestem z moją ekipą, to emocje opadają i czuję się w miarę swobodnie, ale w życiu nie wszyscy są tak łaskawi w swoich ocenach...

Gość Elbereth22
No właśnie, ja też bardzo mało mówię, bo wstydzę się odzywać, zwłaszcza jeśli wyczuwam obecność kogoś pewnego siebie. Żyję w swoim świecie, wzbogaconym o wpływy filmu, muzyki, literatury, sztuki, bo jako osoba nieśmiała mam ogromny problem z przystosowaniem się do otaczającego świata, w którym każdy musi być przebojowy i atrakcyjny.

Gość Elbereth22
Bardzo prosiłabym o radę, bo nie chcę tak dłużej żyć.