Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IzabellaP

Tęsknię za liceum :(

Polecane posty

Gość IzabellaP

A wy ? Gdybym mogła mieć zawsze 17 lat :)

Gość IzabellaP
Wtedy wszystko było takie piękne, przesiąknięte młodzieńczymi ideałami. Człowiek korzystał z życia, zajmował się różnymi, ważnymi sprawami, angażował się tu i tam. A teraz ? Dorosłe życie, studia, brak czasu...

Gość IzabellaP
Ma ktoś podobne refleksje ? Chętnie popiszę.

Ja chodzę do liceum, jestem aktualnie w III klasie i chciałabym iść już na studia, chociaż wiem, że będzie 158245787 razy gorzej i ze potem będę chciała wrócić do liceum :). Ale ogólnie ostatnio z koleżankami zauważyłyśmy taki schemat: Jak chodzi się do podstawówki to się chce iść do gimnazjum. Jak się jest w gimnazjum to sie chce iść do średniej. Jak się jest w średniej to sie chce iść na studia. Jak się jest na studiach to się chce wrócic do sredniej. Jak się jest w pracy, to się chce człowiekowi wrócić na studia ;).

Gość Myszaty
Ja nie tęsknię nawet się nie zadaję z kolegami z niego.

Gość teraz mam lat 20
Cześć:) ale ja bym wybrała 16tkę achch ile rzeczy bym mogła zrobić których nie zrobiłam, gdybym cofnęła czas:D

Gość IzabellaP
Ten schemat rzeczywiście się sprawdza. Cóż, człowiek nie docenia wielu chwil w swoim życiu i uświadamia sobie to zbyt późno, wtedy kiedy coś jest nieodwracalne. W liceum spędziłam najpiękniejsze lata mojego życia. Napotkani tam ludzie wpłynęli na to, kim teraz jestem, co robię, pozwolili mi poznać życie w różnych jego odcieniach. Były wagary, picie, ale i solidna nauka, olimpiady. Byli nauczyciele, którzy we mnie wierzyli, motywowali do pracy. W chwili obecnej taką wewnątrzną siłę muszę znaleźć w samym sobie. Co nie zawsze jest wcale łatwe, bo studia często odbierają ci wiarę w siebie, przecinają sznur dawnych ideałów...

Gość IzabellaP
Co zaś tyczy się znajomości, to może w klasie brakowało solidarności i ciężko było znaleźć pokrewne dusze, ale za to miłą odmianą byli ludzie z równoległej klasy, z którymi złapałam kontakt niemal od razu i z wiekiem to nie minęło.

Gość IzabellaP
teraz mam lat 20 - ja najszczęśliwsza byłam w wieku 17 lat, bo wtedy poznałam moich przyjaciół i zaczęliśmy zwiewać z lekcji. Słuchaliśmy płyt z ciężką muzą, czytaliśmy buntownicze wiersze, rysowaliśmy, pisaliśmy, bawiliśmy się w wolontariat, bractwo rycerskie... Kurcze, że też wszystko odeszło :(

Gość zona grubsona
ja chodze do Lo i chce juz wyjsc z tego kurwidołka :/ !!!! naszczescie to juz ostatnia klasa

Gość IzabellaP
Wiadomo, każdy ma inne doświadczenia. Ja np. wyjątkowo źle wspominam gimnazjum. Same różowe, pozbawione mózgu panny i wiecznie popisujący się przed nimi kolesie z włosami na żelu - nieźle mnie próbowali gnoić, ale ja jestem twarda sztuka, nie dałam się. Za to w liceum było o niebo lepiej. Poznałam fajnych ludzi, nabrałam wiatru w żagle. Brakuje mi entuzjazmu z tamtego czasu.